Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 710/1014 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720760810 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,673 - 5,680 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Cevap bulmak umuduyla eski bir sorumu tekrardan sorayım.Emlakta durgunluk,düşüş,kriz vs. olduğunu düşünen arkadaşlar;farklı şehirlerde bir süredir takip ettiğim yerleşim yerlerinde,konut ilanlardaki fiyatlar halen faiz ve enflasyonun çok üstünde artmakta,bunlar öyle çok da gelişim gelecek,dev projeler falan vadden yerlerde değil.Ne kadarı satılıyordur bilmem ancak bazı yerde 6 ayda %25 bazı yerde %10 fiyat arttırıyorlar.

Emlakta sedece belli projelerde mi düşüş-durgunluk var?
    Bu durgunluk 2. ele yansımıyor mu?
    Bu nasıl bir durgunluk veya krizdir ki fiyatları durduramıyor?
    Emlak sektörü piyasayı 6 ay geriden takip eder denirdi,tahmini bir 3 ay sonra mı fiyatlar yerine oturur?
    Satarken satılamıyor,alırken alınamıyor döngüsünden nasıl çıkılır?
    Cevremdeki bir cok insanin TR de emlak yatirimi var

Herkes agliyor cunku dolar cinsinden herkes zararda ama yalnizca Izmir ve civarina yatirim yapanlar aglamiyor

Istanbul dan cok buyuk talep varmis onlar fiyati yuksek tutuyormus ama dolar cinsinden oradada buyuk kar yok yalnizca zararda degiller

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    olmaz büyük düşününüp oyunu bozmamız lazım illaki.

köprü olunca akan sular durur

bak dersin şu köprü varya işte o köprüye ben ortağım.

emlağa bin basar. geçmeme gibi bir lüskün yok. kriz falan hikaye. emlak balanuymuş hiç derdim olmaz. cash para günlük garanti.

istiyosan geçme

zamanla bekliyorum.. çıkmasını.

diğer köprüleri yap işlet modeli ile sattılar yabacılara. geçiş garantisi verildi.

elin gavurundan neyimiz eksik. birazda biz nasiplensek ? hep yabancıya neden çalışalım birazda yerli ve milli halkımız kazansın yahu.
    Emlak bey size ozelden yazdim ama cevap yazmadiniz belkide gormediniz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku
    bitcoin yükselir yükselmez o ayrı bir tartışma konusu ona girmem ama dediğiniz teknik şeyler yok... telefonları birbirne vurdurup transfer yapma veya Türkiye de herhangi bir yerde ATM felan yok... bitcoin çok ağır bir sistem bir yerden bir yere bitcoin göndermek değil öyle telefon vurdurma ile onlarca saat hatta duruma göre günler sürebiliyor... çok karmaşık bir yapısı var... bu hız vesaire gibi detaylar coinden coine değişiyor. Bitcoin piyasada işlem göre 1356 değişik coinden sadece biri...
    ben duydugumu soyledim

arkadas TR de bir dugune gitti orada gormus altin yerine bitcoin vermek istemis birisi bir koseye cekilip adam botcoin leri transfer etmis

ikincisi Ataturk havalimaninda bitcoin alan satan ATM varmis. Google da arastirmak lazim hakkaten cok ilginc geldi bana da

Ahmetg Guest
    Bu forum emlak forumudur ama %80 emlak konuşulmaz çünkü forumdaki arkadaşların çoğu herhangi bir emlağı yoktur. O yüzden herkes hep beraber senelerdir piyasanın nasıl düşeceğini konuşur. Zaten seneler önce açılmış forumun konusu bile şimdi ev almak mantıklımı... Bende de ev yok ama ev alanların fikirlerine saygı duyuyorum çünkü öyle veya böyle adamlar 15 yıl haklı çıktı... bir gün emalk düşecek elbette düşecek ve bu foruma girenler düşsün de ölü fiyattan alalım diye bekleyenler ama ne olacak bekleyeceğiz...

sizin sorunuza gelince ben de datalarda uyumsuzluk görüyorum... hurriyet emlak ve sahibinden indeksleri istanbulda fiyatlarda durgunluğu net bir şekilde gösteriyor... ama oradaki fiyatlar istenen fiyatlar işlem gören fiyatlar değil.. reidin endeksi veya bankacılık üzerinden toplanan veriler ve MB verileri %11 gibi bir yükseliş gösteriyor... bunlar birbiriyle çok tutarlı değil veya insanların istediği fiyatlar düşmeye başladı ama işlem görenler biraz daha iyi diye adlandırılabilir...

lüks bölgelerde çok ciddi sıkıntı var. ben bağdat caddesinde oturuyorum her yer ev dolu.. orayı fikirtepeden yeni gelen 35.000 adetlik yeni stok da zorlayacak oralarda sıkıntı var ama pendikte bina yapan bir arkadaşımız 400.000 lik dairelerini çatır çatır yapıp satıyor herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.. fiyat hareketleri artık çok seçici ve bölgeye bağlı olmaya başladı...

mesela bazı bölgeler çok hareketli.. İzmir balıkesir ve bursa gibi yerlerde sert yukarı hareket devam ediyor galiba.. çalışanım 6 ay önce balıkesirden 300.000 TL ye arsa aldı şimdi 350.000 teklif geldi.. Bakınca İzmir İstanbul otoyol hattı hızlı tren çanakkale köprüsü bu bölgeleri hareketlendirmiş gibi duruyor..

kira geri dönüş oranları yüksek deniyor ama bu Türkiyeye has bir durum değil buna alışmamız gerekiyor.. çünkü dünya MB ları 20 trilyon dolar para basıp piyasaya sürdü bu da her türlü emtianın değerini yükseltti... para bir yere gitmeli... almanyada sadece tahvile yatırım yapan emeklilik fonları bile eksi faiz döneminde onbinlerde konut alıp kiraya verip getirisinden faydalınıyor aksi takdirde eksi faizde para kaybedecek... bir dostumuz karı koca maaşlı çalışıyorlar münihte oturdukları apartman dairesi normal bir daire değerli bir milyon euro.. paristen daha yeni geldim önümde emlak fiyatlar 30 m2 stüdyo daireler 400-500.000 Euro... bu sadece batıda değil moskova hindistan iran her yerde aynı...

Dubai de durum biraz farklı orada getiriler daha iyi %8-10 buluyorsun ama bence Dubai çok kırılgan ne kadar devam eder emin olamıyorum çünkü çok fazla inşaat var. Bence kira getirisi için dünyada en iyi yer florida çok güzel fırsatlar verdi hala daha veriyor. Güzel bir araştırma ile dolar bazında %10 lar hala net olarak güzel getiri sağlayabiliyor... vergisi management fee vs vs hepsini biliyorum boşuna buradan dalmayın... ama güzel bir araştırma yapmalısınız yoksa Sibel can ı kazıkladıkları gibi crime olan bir muhitten ev satıp paranızı batırabilirler... sibel can onu satana kadar canı çıktı...

Türkiyede ne olur .. Bu da bizim borsa gibi aslında... borsamız neden devamlı çıkıyor hani herkes düşecek diyordu... 70-80 binde düşecek diyenler 110.000 olunca 120 olacak dedi o ayrı ama herkes bir düşüş bekliyordu borsa yükseliyordu ... emlak da aynı şekilde para girişi oldukça yükselir acil para çıkışı olmadıkça düşmez yatay gider...

Yükselmesi için insanların gelirinin artması lazım veya ucuz faizle paraya ulaşma imkanları artmalı... bu ikisi olmazsa yükseliş olmaz ama bu düşüş manasına gelmez... düşüş olması için elinde stokları olanların dünün altına fiyata satması lazım... bunun için de bu insanların çok büyük para sıkışıklığına girmesi batması lazım... Amerikada fiyatlar sert düştü çünkü bütün evler bankaların ve bankalar hepsini haraç mezat sattı Türkiyede öyle değil.. bankaların elinde piyasayı düşerecek sayıda zor durumda ev yok.. biraz kelepir bişi gelse hemen kapılıyor... insanaların işsiz kalıp kredi ödeyemecek kadar sert bir kriz olmalı... yani %7-8 küçülme yapan sert bir kriz gelmezse evlerde TL bazlı sert düşüş olmaz ama fiyatlar sabit kalır bu da iki üç yıl daha evlerin dolar bazlı değer kaybetmesi demek olur ki dolarda bekleyen için bu bir fırsat doğuracaktır
    yalnizca Amerika hakkinda bir ekleme yapacagim

2-3 ay once Harvey kasirgasinin yasandigi yere yakinim ve evlerini su basan Turk arkadaslardan sunu ogrendim. Eger Florida gibi bir yerden ev alacaksaniz apartman dairesini bilmiyorum bahce icinde ev icin konusuyorum, o zaman nomal sigorta home insurance sizin kasirga masraflarinin bir kurusunu bile odemiyor

O yuzden bir cok insan finansal olarak magdur duruma dustu. ABD de normal home insurance uzerine birde flood map ten yani sel haritasinda eviniz yer aliyorsa banka sizden flood insurance almanizi istiyor ama ya eviniz o haritanin sinirlari icinde degilse ve banka sizden bu sel sigortasini almanizi zorunlu kilmayip evinizi sel basarsa?

Iste o insanlar simdi sifir ile yuzbin dolar arasi masrafla karsi karsiya. Evin icine giremiyorlar otelde yasiyorlar falan filan ve ev icindeki mallarin zararida cabasi

Yani sunu demek istiyorum Florida dan ev alacaksaniz mutlaka ve mutlaka banka istemese dahi flood insurance yaptirin hatta hurricane insurance yaptirin zannediyorum tam bilmiyorum ama kapsamlari farkli.

Wells Fargo arkadasimizin paylasimi icin tesekkur ederim ama Florida dan ev almak herkesin harci degil. Biraz iyi arastirin derim en guzelide gidip oradaki Turklerle Amerikali degil Turklerle konusun. O zaman gercekleri daha iyi gorursunuz.

Ahmetg Guest
    Doğru emlak alım satımında en güzel sistem Amerikadadır... Satıcı fiyatın içinde %6 emlak komisyonunu dahil etmek zorundadır. %6 dır ama... Eğer satıcı emlakçı kullanıyorsa alıcı da emlakçı kullanıyorsa %3-3 paylaşırlar. SAtıcı emlakçı kullanmıyor alıcı emlakçı kullanıyorsa satıcı alıcının emlakçısına %3 verir.

Bu işten daha güzeli bütün işlemin Türkçesine emlakçı noteri diyebileceğimiz bir firma üzerinden geçiyor olmasıdır. Alım satımın hangi şartlarda yapılacağı anlaşılır bu noter huzurunda, bunlara TITLE company denir. Parayı da satıcının hesabına değil bu TITLE company hesabına gönderirsiniz . Ayrıca ekstra 400-500 USD sigorta parası verip bu TITLE company e dersiniz ki araştır bakalım evin üzerinde ödenmemiş vergi ceza vs varmı... belki çimini kesmediği için birikmiş 5000 usd cezası vardır vs.. TITLe company araştırır evin üzerinde hiçbir şey yok ve ğer bir şey çıkarsa benim garantim altında ne çıkarsa ben ödeyeceğim der. Yani evi tertemiz alırsınız. Adam paramı alıp kaçarmı vesaire diye düşünmezsiniz. Evin iskan ıvır zıvır vergi borcu olmadan alırsınız. TITLE company de hem satış işlemiyle gelen paradan emlakçıların komisyonunu öder vergileri öder ve alıcıya parasını öder. Tertemiz iş 2 güne biter.
    bir cok eyalette artik redfin.com denen sirket var yalnizca %1 le evinizi satabilirsiniz

ama alicinin emlakcisinin %3 komisyonunu vermek zorundasiniz

Bir de www.forsalebyowner.com var orada sifir komisyon kendin satiyorsun ama o zamanda emlakcilar o evi gostermek istemiyorlar

iste bu yuzden bu evleri gostermeyen emlakcilara dava acildi falan filan sonuc ne oldu bilmiyorum

arkdasimizin bahsettigi TITLE INSURANCE tir yani tapu sigortasi ve dunyada cok az ulkede var bu

300 dolar vermistim bende ve tapun garanti senin oluyor kimse kalkip sonradan hak iddia edemiyor

Avrupada bile yok bu sistem

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hayal görmeyip, benim malım bu kadar daha aşağısı olmaz demiyorsanız betonunuza her halükarda alıcı buluyorsunuz. Ama saçma davranış sergileyip , alternatif maliyet hesabı yapmadan betonuna bir fiyat biçenlerin betonu olduğu yerde duruyor. Geçenlerde üniversiteden arkadaşımla konuşuyorduk , geçen yıl Halkalı toplu konutlardaki dairesini satışa çıkarmış, 380 bin istemiş en son 350 veren olmuş bu akıllı yok demiş. Şimdi paraya ihtiyacı var 350 bine satmaya razı arayan soran yok diyor. Dedim ki kızım birde ekonomi okudun nasıl bir mantık içinde hareket ediyorsun, hesap kitap yapmayı bilmiyor`musun ? Dediki , `ama her yıl fiyatlar artıyor dövizden , faizden daha iyi getiriyordu bende bekleyip zarar etmem diye düşündüm. Ekonomi tahsili yapmış cahili böyle yapıyorsa artık gerisini siz düşünün.
    ekonomi tahsili ile yatirim ongorusu sahibi olmak arasinda hicbir alaka yok

ornek: ben ve benim gibiler

En yakin arkadasimin Bogazici ekonomi sonrasi ABD de xyz universitesi doktorasi var daha iki gun once bana soyledigi soz

"yaptigim her yatirimdan zarar ettim"

tahsil ile yatirimdan anlamak arasinda bir baglanti hic yok

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Dogrusun bu ABD gibi super gucu Keciorenli Lise terk'ler kurdu.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ekonomi tahsili ile yatirim ongorusu sahibi olmak arasinda hicbir alaka yok

ornek: ben ve benim gibiler

En yakin arkadasimin Bogazici ekonomi sonrasi ABD de xyz universitesi doktorasi var daha iki gun once bana soyledigi soz

"yaptigim her yatirimdan zarar ettim"

mandrake çok ayran içme canım ciğerim...kafa yapıyor bak görüyorsun.

Sayfa 710/1014 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720760810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •