Sayfa 712/1009 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 5,689 - 5,696 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1. 31 Mayıs stopaj, 3 Haziran enflasyon, 17 Haziran'da MB toplantısı hey yavrum hey az kaldı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Geçenlerde ABD bize ters yapınca (konu neydi unuttum ah balık hafızam :d), İngiltere KKTC'yi tanımayı görüşüyor haberleri çıkmıştı. Onu da yazın bir kenara.
    Adanın %8'i İngiliz toprağıdır. United Kingdom'a bağlıdır.
    British Overseas Territory
    https://en.wikipedia.org/wiki/Akrotiri_and_Dhekelia
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3. Yeni TL oranlar alan oldu mu ben 19,5 nın üstünü bulamadım boşta para bırakmadan,
    yardımcı olursanız sevinirim

4. Temmuzda kralicenin neden coşma ihtimali oldugunu da söyledi mi.
    Ona göre degerlendirelim.
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bugün , sarı sitede kriterlerime uyan bir satılık daire gördüm. Tarif edilen bölgeye Yakıcı sıcakta çıktım gittim . resimlerden binayı bulmam kolay oldu. 30 dk. gibi etraftaki diğer siteleri, ulaşım ağını, market- pazar durumunu inceledim. Sonra sitenin bahçesinde bir bankta oturdum sakinlerden birinin otoparka çıkmasını bekledim. 9 yıldır oturduğunu söyleyen bir kat malikiyle sohbet ederek sitenin geçmişini, mevcut sorunu veya parasal durumlarını öğrendim.

Site görevlisine giderek ; daire sahibinin telefonunu, mesleğini, memleketini , son fiyat olarak bugüne kadar gelen müşterilere ne söylediklerini sordum. Orta yaş üstü olan kurt görevli manalı manalı bakınca '' yahu senin derdini biliyorum, önce sen bilgiyi vereceksin sonra ben rüşveti '' dedim. Tüyoları aldık, bakalım yarın mal sahibiyle buluşacağım.

Bu konunun başlıkla ne alakası var ? Şöyle ki ; Sitede ilk konuştuğum malik , bir kamu bankasının hazinesinde çalışıyormuş. Para konusu açılınca '' Ben olsam bu fiyatlar şişmişken hemen malı satar kraliçe alırdım. Zira Temmuzdan sonra kraliçe coşabilir, en kötü TL bile tutsanız faizler 25 lere doğru gidebilir. Tam nakit dönemi '' dedi. Gel de mal sahibine anlat.
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

5. Mevduat Gercek Enflasyon

Mevduat faizleri çok az Türk Lirası nı korumaktan çok uzak hemde çok

aslında döviz fiyatının patlaması (N.Ş.A.), ihracatı şahlandırması gerekiyor...

avrupaya yakın trakyada fabrikalar kapalı ...
    tarlalar boş ...
    asgari ücret nerdeyse 280 eur...
    üniverte mezunu sayısız genç işsiz...
    her yerde yeni yapılmış oteller

yani
    yağ var
    un var
    şeker var
    ama helva yapacaklar nerede ???
    hemde enflasyon %35-40'kene TLticari kredi faizler % 20-24 arasında
    yani senelikte 15 puan fark var ...karlı bir iş
    tl mevduatçısını öpüp kredi kulananlara yıllık olarak şimdilik senelik olarak minumum 15 puanlık "artı" katkı yapılıyor ...

7.  Alıntı Originally Posted by alidimitri Yazıyı Oku
    Kampanya kapsamında sunulan enflasyona endeksli ara dönem faiz ödemesiz mevduat hesabı 367-400 gün vade aralığında açılmaktadır.
    Vay doktor,
    Çok uzun zaman oldu, ne yaptın halkı?

8.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Enflasyon TÜİK'in dediği kadar düşük, ENAG'ın dediği kadar yüksek değil.. Bankalar yüzde kaç ile para satıyorsa ve kaç ile kredi veriyorsa enflasyon ikisinin arasındadır.. 20 faiz verip 26 ile satılıyor.. Ortalama TÜFE 23'dür bence.. Hiç kimse bahsetmiyor ama çoğu kurumun/şirketin/bireyselin giderlerinde ciddi etkisi olan akaryakıt mesela.. 2018 yazında da bu benzin 7 liraydı şu anda da 7 lira 3 senede %0 enflasyon var, 830 gramlık teneke salça o zaman 8 liraya fırlamıştı şu anda 7 lira yani 3 senede enflasyon eksi.. 3 senedir Ankara toplu taşıma ücreti metroda aynı.. Corona dolayısıyla bütün öğrenciler aile evlerine döndüğü için çoğu semtlerde kiralar düştü.. 2 sene önce 2100'e kiracımız oturuyordu geçen sene corona var diye 1600'e zor bela verebildik.. Bunlar hep göz ardı edilen şeyler, sadece otomobil fiyatı ile enflasyon hesaplanmaz..
    Beklenen oldu, çok ucuz olan akaryakıta cüzi zam yapıldı. Almanyada 1 lt benzin 1.7 € iken bizde 0.7 €'dan 0.78 €'ya yükseltildi. Bu eşel mobil olayıyla devletin ciddi vergi kaybı olduğunu da unutmamak lazım. 2020'de akaryakıttan 70 milyar lira vergi toplayan hükümet, %54 ile %189 arasında değişen vergi artışıyla kasasına en az 30 milyar lira vergi daha koyacaktır. Bütçe açığını destekleyici bir durum her ne kadar şikayet etsek de son zamanlarda eşel mobil sistemiyle ciddi vergi kaybı yaşandığı da bir gerçek. Enflasyonun baz etkisiyle düşeceği önümüzdeki 3 ayda da bu vergi artışı enflasyona yedirilir.

Sayfa 712/1009 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •