Ben bu durumda alınacak herhangi bir tedbirin işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü Merkez Bankası dahil hiç kimse ne yapacağını bilmiyor.
Yok, Merkez Bankasının elinde çok veri seti varmış. Büyük Resmi görüyorlarmış. Bunlar "Çocuklara Masallar"...
Ayrıca bu durumun "Kontrolsüz Kriz" olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde sadece ekonomi yok..
Bosporos'un yazdığı "Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!" deyişinin keşke gerçekleşme imkanı olsaydı. Ama bu deyişin şuandaki durum için uygun olmadığını düşünüyorum. Ortada ne tünel ne ışık ne de tren var...
Bu krizde değişkenleri hiç kimse kontrol edemiyor. Bu sebeple herkes çırpınıyor.
Gösterge faizin %25, Sepet Kurun 7'nin üstünde olacağı hayal iken gerçekleşti.
İnsanlara %1 den %2 ye gelen durumdaki artışın %100 artış olduğunu anlatmaya çalışın Demek istediğim tüm şeyleri anlarsınız.
1 lira olan bir şey 1.5 lira olduğunda artışın %50 olduğunu anlayamıyor insanlar. Ne var yani sadece 50 krş artmış diyorlar.
Her durumda en önemli olan "insan" değişkeni maalesef kendini bitirmek üzeredir...
Saygılarımla...
Not: Yazdıkları "Kaale Almayın" lütfen. Sadece kendimi bağlar...
Yer İmleri