Sayfa 715/1027 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,713 - 5,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını ilan ediyor
    AKP iktidarı seçim öncesi Türkiye ekonomisine övgüler düzerken dünya piyasaları Türkiye`nin iflasını fiyatlıyor.

Türkiye`deki olası bir iflasa karşı yaptırılan 5 yıllık sigortaların yıllık primi yüzde 3.25`i aştı. Yani dolar bazında bir Türk Eurobond`u alan yatırımcı kendisini olası bir iflastan korumak için yılda yatırımının yüzde 3.25`i oranında prim ödemek zorunda.
    Türkiye tahvillerinin uluslar arası alanda iflas risk primini ölçen 5 yıllık CDS oranları bugün 325 baz puana (yüzde 3.25) çıkarken, AB`nin yaşamsal destek sistemiyle hayatta kalan batık Yunanistan`ın 316 puanlık CDS oranının bile üstüne yükseldi.
    https://ahvalnews2.com/tr/ekonomi/du...ni-ilan-ediyor

Fiilen batmış Yunanistanın CDS lerinin üzerinde CDS si olan bir ülkenin 2040 yılı Eurobondlarına girmek güccük ! yatırımcı için fırtınada sandalla okyanus geçmeye benzer . Kendi adıma kalsın teşekkür ederim...

Türkiye CDS'i 2003 yılında 1455'i (%14,55) ve 2008 yılında 800'ü (%8) görmüş. O nedenle şu anki durumu küçümsememkle birlikte tüm zamanlara göre iflasa daha yakın bir dengedeyiz diyemeyiz. Sonuçta CDS bir iflas riski fiyatlaması. Türkiye CDS'inin de Türkiye'nin iflasını fiyatlaması zaten tanımının içinde var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye CDS'i 2003 yılında 1455'i (%14,55) ve 2008 yılında 800'ü (%8) görmüş. O nedenle şu anki durumu küçümsememkle birlikte tüm zamanlara göre iflasa daha yakın bir dengedeyiz diyemeyiz. Sonuçta CDS bir iflas riski fiyatlaması. Türkiye CDS'inin de Türkiye'nin iflasını fiyatlaması zaten tanımının içinde var.
    selam..o değilde cds ler 1455 lerde tahvil yada eurobond alanın kazancını düşünemiyorum
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Mevcut adam tekrar seçilirse 16 yıldır yaptıkları ortadadır...Bir söz var ya " İştir kişinin aynası lafa bakılmaz " diye belirsizlik falan olmaz son sürat iflasa gideriz.....Başkaları seçilirse para babaları bir kredi verir yenilere onlarda sı...batırırsa yine iflasa gideriz............

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    selam..o değilde cds ler 1455 lerde tahvil yada eurobond alanın kazancını düşünemiyorum
    Bir ara hesaplamıştım, fiyat 70'lere inen kupon faizi %12 civarı olan bir eurobond için 40 yıl boyunca efektifte yıllık %16.5 dolar faizi alınabiliyordu.

6-7 senede kendini amorti ediyor sonrasındaki getiri ise anaparayı 4'e-5'e çarpıyordu.

Bu eurobondu hala bu şartlarda taşıyan yatırımcılar var ve 2043 yılına kadar da taşıyacaklar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    O tarihlerde diğer ülke cds leri nasıldı varsa veri paylaşırmısınız ?

6. SON DAKİKA ABD'nin Ankara Büyükelçisi belli oldu

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/d...elli_oldu.html

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne David Satterfield'in atanması kesinleşti. Satterfield Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan ve Irak'ta görev yapmıştı.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Merak etmeyin.. 3 ay sonra seçim olmaz..

Bu seçimden sonra, 3 ay sonra seçime gidecek kişiyi ya da meclisi sonsuza kadar siler bu millet..

Mecliste çoğunluğu alamadım diye meclisi feshedecek CB'nı veya benden değil diye CB'nı indirecek meclisi bu millet affetmez..

Diye düşünüyorum..

Ama konumuz bu değildi.. "Belirsizlik" idi.
    Adamin kemik oyu var 100 kere secim olsa alacagi oy ayni olur o siyasi bir ksilik diye dusunmeyin onun baska bir vasfi varmiş onun gittigi camideki görüntüleri bir izleyin ne demek istediğimi anlarsiniZ

Parasal işlerime duygu, tarafgirlik falan karıştırmıyorum direk abbasın seçileceği üzerine oynuyor işimi sağlama alıyorum. Kaybedersem azcuk ! kaybederim lakin kazanırsam hesap kitap bile yapamam çünkü 0 ( yazı ile sıfır ) ile neyi karşılatırır ki insan !

Sayfa 715/1027 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •