Sayfa 715/1122 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,713 - 5,720 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. BIM 16'lı tuvalet kağıdı güncel fiyatı 52,50
    Aynı kağıt geçen yıl 17,50 idi.

1 yıllık fark %200.

Eskiden taharet bezi kullanılırdı ona döneceğiz bu gidişle.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Ümit özdağ ile diğer muhalefet partilerini kıyaslamıştım.
    adamın meşrebine küfür ediyorlar tın yok, bu adam mı mültecileri gönderecek daha bahçeliyi karşısına alamıyor..

Biz fakirler mangal kömürü tuvalet kağıdı fiyatlarına bakarız
    bir halt olacağı yok.

4. Adı niye meyve stick bunun? Is Fruit stick demek very hard? Dilimize sahip çıkalım. Use less Turkish words please.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Biz fakirler mangal kömürü tuvalet kağıdı fiyatlarına bakarız
    Ufkumuz o kadar
    o adisyondaki en pahalı şeyi merak eden varsa sitesinden 42 sterline alabilir.
    https://themagnumcompany.com/product...el-rose-magnum

6. Benim de gidip bi şişe 70’lik uludag water açtırasım gelsi bu mekanda

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    BİSTte bir kağıt gibi doları 2 kat artmış diye değerlendirmeniz çok yanlış.

Yerel para neden değer kaybeder?

Ülkedeki yerel para emisyonunu artırdığın sürece parayı otomatik değersizleştirirsin. Bunun geriye dönmesi asla sözkonusu olamaz. TR tarihinde de (çok kısa süreli manipülasyonlar dışında) olmamıştır.

Hükümet karşılıksız para basmışsa, bu para defalarca el değiştirmişse artık mal ve hizmet fiyatları geri gelemez. Sadece ileri gider. Bu ABD de böyledir.

Şu an döviz en ucuz yatırım aracı derken bunu söylüyoruz.

Hükümet var gücüyle doların artışını durdurmaya çalışıyor.

Artık ne yumurta 50 kuruşa satılır ne tava yoğurdu 7.5 TL ye, ekmek 1.5 TL ye.

Sadece artış yavaşlatılabilir veya en iyimser bakışla sabit bırakılabilir.

Ancak dolarda müdahale biterse veya serbest bir şekilde piyasada fiyat oluşursa nereye gidebilir?

Geçtiğimiz 20 yıl içinde 8-9 yıllık bir dönemde TL aşırı değerlendirildi. Ancak o dönem MB rezervleri bu kadar eksi değildi ve (KİT lerin satışı vs. gibi) kaynak yaratacak çok şey vardı. Üstelik popülüst para politikası olmadığından halkın, şirketlerin ve yabancının güveni vardı.

Şİmdiki durumda HİÇBİRİSİ YOK. Ve değil uzun vadeli borçlanma kısa süreli swap bile bulunamıyor.
    niye aynı hisse senedi gibi 5 günde %45 değer kaybetmedimi aralıkta? nasıl geriye dönmesi söz konusu olamaz aralığın 18'inde 18 liradan gidip dolar alan adamla 25'inde 10 liradan alan adam bir mi yani?: ) kısa süreli manuplasyonlar dışında düşmez diyorsunuz 18'den alanlar 7 aydır içerde, bu sizin için çok önemsiz basit bir dalgalanmaysa niye aylık döviz mevduat kazancı peşinde koşuyorsunuz? her ay %0,4 kazançla uğraşacağınıza kkm'de alın pozisyonunuzu bir dahaki muhtemel çakılmada %30-40 dipten toplayın size bunun için şahane fırsat veriyor devlet. kkm olmasa haklısınız o zaman ben de mecbur dolarda olacaktım. akp iktidarda olduğu sürece parasını döviz bazlı ürünler dışında tutanın aklı kıttır net.

8. Bloombergte dolar hala 17,13
    Kıllandım ben bu işten, son saniyede ani bir satışmı oldu acaba?
    https://www.bloomberght.com/

Sayfa 715/1122 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •