Sayfa 718/993 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 5,737 - 5,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Sezgin Baran Korkmaz ın ABD ye iadesiyle ilgili ayrıntılar netleşti.

Avusturya da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ın, ABD ye iade edilmek üzere 15 Temmuz da uçağa bindirileceği öğrenildi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber

Hah simdi buldun papazi.

Orada satilik hakim savci bakan da bulamazsin.

Cezayi verdiler mi, son gun son saate kadar yatirirlar, af maf da cikmaz.

Bulbul gibi de sakirsin..

2. Euro-dolar paritesi 1.0032'yi vurdu çekti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Yok öyle bir kazanc.bundan 5 sene önce hayvancılık yapan bir dostum. Hayvan damını büyüttü.kapasitesi 200 baş büyükbaş hayvandi.yanina 100 baş havanlık bir dam daha yaptı.ama 200 baş için saglam sermaye gerekiyor .bu dediğim de manisa da .adamın sermayesi 350 bin dolardı.nereden biliyorum, uruguaydan hayvan getirtmisti.350 bin dolar para yatirmisti.ve iki kez bende ortak girdim 100 bin dolar koyup.uruguay hayvani getirmistik.% 25 dolar bazinda kazandim bende.ama ikinci turda avrupa hayvan getirdik. Belcika mavisi ,irlanda angusu vs .100 bin euro idi ikinci tur.sonunda 5 bin euro zarar ettik.sonrasinda ben girmedim bir daha.bu adamın kendi yem silosu var hazır yem almaz .pancar küspesi , aycicek kabuğu, mercimek kabuğu vs kamyonla alir silosunda karar tarım il müdürlüğünde besin değerlerine baktırır .özel veterineri var .arada kotra kotra hayvanları sebest bırakıp hayvanların gezebilecek ler 5 dönümde yer ayirdi.gecen hafta bu adam geldi abi bu turda hayvanları kesime verip .çiftliği doldurmayacağım dedi.simdi hayvanları satsa .bütün borçlar ıvır zıvır çıkınca 2 milyon para kalıyor dedi.eriyorum dedi.bu adamın 350 bin dolar parası vardı. Simdi 2 milyon 130 bin dolar anca yapiyor.
    Tesekkur ederim sayin forumdaslar tum yorumlarinizi okudum. Hayvancilik yapip arkadasin 6 ayda 1 milyon 200 bin kazanmasinin yalan oldugu belli idi zaten. Nette para kazandigindan bile supheliyim ben.

Dedim icimden madem boyle bir kazanc var hayvancilik neden sikintida surekli cunku kimse yapmiyor , yapmak istemiyor. Gun gectikci besici ve hayvan sayisi azaliyor.

Sonra yine dedim icimden genc veya orta yasli kimseler bu iste para oldugunu bilmiyor mu ? Hic kimse tarim ve hayvancilik ile ugrasmiyor. Uzun zamandir bu isi yapanlar-bilenler bile bikmislar. Koyden kente goc edip kimi memur olma derdinde kimi cafe vb. isletme acma derdinde.

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Tesekkur ederim sayin forumdaslar tum yorumlarinizi okudum. Hayvancilik yapip arkadasin 6 ayda 1 milyon 200 bin kazanmasinin yalan oldugu belli idi zaten. Nette para kazandigindan bile supheliyim ben.

Dedim icimden madem boyle bir kazanc var hayvancilik neden sikintida surekli cunku kimse yapmiyor , yapmak istemiyor. Gun gectikci besici ve hayvan sayisi azaliyor.

Sonra yine dedim icimden genc veya orta yasli kimseler bu iste para oldugunu bilmiyor mu ? Hic kimse tarim ve hayvancilik ile ugrasmiyor. Uzun zamandir bu isi yapanlar-bilenler bile bikmislar. Koyden kente goc edip kimi memur olma derdinde kimi cafe vb. isletme acma derdinde.
    Hayvancılık hem bir meslek hemde bir yaşam tarzıdır...Bunu benimsemiş kitleleri bu işten vazgeçirmek için değişik bahaneler üretilip maliyetleri artırınca Devletimiz insanlar marketci , kafeci, kasap vb iş kollarını benimsediler...Bazılarıda inşaat işine girdiler ...En son Devletimiz bizim orada K.Baş hayvancılığı öldürdü...uzun hikaye...O adamların çocukları ist de dışcephe inşaat ustası oldular maalesef...

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Hayvancılık hem bir meslek hemde bir yaşam tarzıdır...Bunu benimsemiş kitleleri bu işten vazgeçirmek için değişik bahaneler üretilip maliyetleri artırınca Devletimiz insanlar marketci , kafeci, kasap vb iş kollarını benimsediler...Bazılarıda inşaat işine girdiler ...En son Devletimiz bizim orada K.Baş hayvancılığı öldürdü...uzun hikaye...O adamların çocukları ist de dışcephe inşaat ustası oldular maalesef...
    Kesinlikle yaşam tarzı ! Benimde çocukluğum köyde geçti. Rahmetli babanemlerde manda, ananemlerde inek vardı.Ananeme ineklerini sattırdılar annem ve dayımlar.satışdan 1-2 ay sonra ineklerin satıldığı köyden geçerken ananem inekleri gördü .isimleri ile seslendi.o hayvancağızların koşuşlarını görmeliydiniz hiç unutamam ...

y.t.d

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    ....
    ananem inekleri gördü .isimleri ile seslendi.o hayvancağızların koşuşlarını görmeliydiniz hiç unutamam ...

y.t.d
    Ne güzelmiş....

7. Turkiye de buyuk bas Hayvancilikta para kazanmanin tek bir garanti yolu var.
    Araziniz olacak. Kendi otunuzu, yoncanizi kendiniz ekip biceceksiniz. Hayvanlarim cok kilo alsin diye cok hazir yem satin alip vermiyeceksin.

Kendin bictigin otunu, yoncasini ver yeter. Dogal besle dogal kilo alsin. Fabrika yemleri ile hayvani Balon gibi yaglandirip sisirmeye gerek yok. Hem hayvan daha saglikli olur. Daha az hastalik, daha az ilac ve veteriner masrafi, daha az olum oluyor. Yemede para vermemis olursun. Birakin daha az kilo alsin.

Arazisi olmayipta hayvancilik isine girenlerin %99'u kar etmez. Coguda batar.

2 hayvana bir donum arazi. Cok zorlarsaniz 3 hayvana karsilik bir donum araziniz olmasi gerek. Yonca, regrass, korunga vs bitkiler ekseniz yilda 4-5 defa bicebilirsiniz.

Beslemek icin Hayvan pazarlarina cikip her zaman uygun fiyatlarda kucuk buzagi bulabilirsiniz. Yasina gore aldiginiz buzagilar 6-12 ay arasinda besleyip satarsiniz.

Yeterince Arazileriniz varsa arkaniz saglam demektir. Kaybetme stresi yasamiyorsunuz.....Rahatsiniz. Sonrasi basamak basamak cikiyorsunuz. Paralari topluyorsunuz.

Bu kosullar disinda hayvancilik yapmaya kalkanlar batincaya kadar sadece yem fabrikalarina calisirlar.

Avrpua da hele Amerika kitasinda hayvancilikta yem kullanimi neredeyse yok gibidir. Her mevsim yesillik var. arazi bol. Mevsimler yagisli. Hayvanlari serbest yayarak besliyorlar.

Tum Avrupa, Amerika ve Avustralya kitasindaki yem fabrikalarin sayisi Turkiyede ki yem fabrikalarin sayisi kadar degilmis. Bizde iklim sartlari farkli. Cok yagisli bir ulke degiliz. Araziler genellikle corak ve sinirli.

Coinleri incitmeye devam ediyorlar.
    Dolar endeksi 108,31 olmuş.
    CDS : 857
    Bovespa 98.212 % 2 daha düşmüş.
    EUR/USD 1,00230 Neredeyse dolarla eşitledi.
    Başta ben olmak üzere hepimiz inciniyoruz.
    ABD endeksleri de ekside.

Şimdilik bu kadar tamam.

Sayfa 718/993 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •