Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 724/1014 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Amerika da en pahalı eyalet New York. Orada bile ev kendini 18 yılda amorti ediyor. 5 yılda amorti eden evler var değişik eyaletlerde.

Bu değerler popodan uydurulmuyor. İstanbul dan neden ev almıyor akıllı global yatırımcılar? Hem hukuksal süreçler 3-5 yıl sürüyor, hem de ev aldığında para kazanamıyorsun kira gelirinden. Rakamlar ortada.

Lok at the tabela... Ezbere konuşmayalım...

http://www.businessinsider.com/renti...#2-san-jose-14

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Evin (varsa) 170 kira bedeline satar mısın?

Burdaki arkadaşların hepsinin evini 170 kira bedeline almaya talibim..

Samimi olarak satacak olan var mı? Ben en son evimi 270 kira bedeline satmıştım.
    170 kira bedeli benim için gayet uygun..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bilmem... Kaç?
    %10 için az çok diye bi yorum yapmadım bu arada...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Peki ne demek istediniz?

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Peki ne demek istediniz?

%10 dan az demek istedim...
    😂

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Amerika da en pahalı eyalet New York. Orada bile ev kendini 18 yılda amorti ediyor. 5 yılda amorti eden evler var değişik eyaletlerde.

Bu değerler popodan uydurulmuyor. İstanbul dan neden ev almıyor akıllı global yatırımcılar? Hem hukuksal süreçler 3-5 yıl sürüyor, hem de ev aldığında para kazanamıyorsun kira gelirinden. Rakamlar ortada.

Soruma cevap vermedin ama evine 170 kiraya talibim.Bak kelepir de almıyorum haaaa..

Ederi neyse onu veriyorum.Zaten piyasa da yön aşağıver kurtul.[emoji1]

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Birazda siyasete malzeme hazırlamak amacıyla yapılmış bir hesap...Elbette Almanyanın hayat standartları TR den daha yuksek....Ama bu tabloda yapıldığı gibi seçilmiş belirli ürünlerle bir hayat standartı karşılaştırması yapmak çokta objektif değil.....
    Mesela TR de giyim, kuşam, tekstil ürünleri, ev eşyaları, döşemeleri oldukça ucuz sayılır.....Kamu Sağlık hizmeti AB standartlarında....
    Bu boyle degil arkadasim.

Standart farki boyle mukayese edilmez.

Insanlar icin, yasam kalitesine ulasmakla, uretmekle, kazanmakla ilgili cok genis bir konu bu.

Hani diyorlar ya, kirmizi et pahali.

Soruyorlar ya, millet niye uretmiyor.

Burada bir baska siteden alinti var.

Tarimsal bir uretim planladiniz, para biriktirdiniz, devletin kredi imkanlarini arastiriyorsunuz diyelim.

Bakin istenenler neler ;

Arazi, en kısa tabiriyle imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak ifade ediliyor. Arazinin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.

Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsalar, yapılaşmaya müsait alan olma özelliğine sahiptir.

Halk arasındaki "İmarsız Arsa" ifadesi aslında "arazi" olarak karşımıza çıkıyor. İmar ise, belediye tarafından uygulanan iskân projesine uygunluk olarak ifade ediliyor. Peki, imarsız arsaya ev yapılır mı?

İmar hukuku gereğince "İmarsız arsa" üzerinde betonarme binalar yapılamıyor. Arazi, ancak ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi, arsa niteliği kazanıyor.

Ancak imar planında izin verilen alanlarda; izin verilen oranlarda ev yapılabiliyor. Örneğin "yüzde 5 imarlı tarla" demek, sahip olunan arazi üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni var demektir. Aksi takdirde inşa edilen yapı, kaçak olarak nitelendiriliyor.

Örneğin, 5000 metre karelik bir arazi için toplamda 250 metre kareden fazla inşaat yapılamıyor. Bu 250 metrenin 100 m2 si bina alanı, değer 150 m2 de bahçe, açık alan, çevre alanı olarak ifade ediliyor.

Bu nedenle arazi sahiplerinin elindeki tapu veya çap evrakı ile bağlı bulunduğu belediyenin imar müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Soru 6:Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Cevap:6 Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Ev yapmak için öncelikle ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor.

Eğer izin alınmadan inşaat yapılıyorsa o inşaat izinsiz sayılıyor.

Kaçak yapı cezası ile karşılaşmamak için gerekli evraklar ile birlikte bağlı olunan belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.

İnşaat ruhsatı için gerekli evraklar;

Ruhsat başvuru dilekçesi.

Tapu.

İmar durumu (Belediyeden alınacak).

Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

Mimari proje (Oda onaylı).

Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.

Betonerme statik proje (Oda onaylı).

İnşaat Mühendisi Oda sicil belgesi.

Elektrik tesisatı projesi (Oda onaylı).

Elektrik Mühendisi Oda sicil belgesi.

Sıhhi tesisat projesi (oda onaylı).

Makine Mühendisi Oda sicil belgesi.

Zemin etüd raporu.

Harita uygulama sorumlusu ve evrakları.

Yapı Müteahhidi ile ilgili belgeler. Müteahhitli inşaat sahibi ya da inşaat yapmaya yetkili başka bir müteahhit üstlenecek.

Yapı denetim sözleşmesi ve yapı denetim şirketinin belgeleri.

Yapıya ilişkin bilgi formu.

Yapı denetim şirketi ücretinin %20'lik kısmını yatırdığını gösterir banka dekontu.

Şantiye şefi sözleşmesidir.

Belediyeden inşaat ruhsatı alınması durumunda, yapı inşaatına 2 sene içerisinde başlanması gerekiyor ve bitiminin de 5 sene içerisinde olması gerekiyor.

2 yıl içinde inşaata başlanmazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlamasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse ruhsat hükümsüz oluyor. Ruhsatın yenilenmesi gerekiyor.

Bu istenen belgeler icin her bir kurum bir kere opuyor.

Sonuc, ya adam iflas ediyor, ya da hayvan alacak para kalmiyor.

Bak bakalim Almanya'da bu isler nasil oluyor.

6. 5.000 m2 toprak aldin, insaat iznin 250 M2, artik hayvanlar mi sigar, yem deposumu, senin yasam yerin mi, hangisi ?

Tv'lerde oturup konusmuyorlar mi, insan ifrit oluyor bunlara.

Vatandas'a diyor ki devlet, hayvancilik mi yapacaksin, dikil orda ayakta yap.

7.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Amerika da en pahalı eyalet New York. Orada bile ev kendini 18 yılda amorti ediyor. 5 yılda amorti eden evler var değişik eyaletlerde.

Verdiğin linkten alıntı yapalım.

San Jose, California.

Average monthly mortgage payment: $3,162

Average monthly rent: $2,503

Average home price: $779,975

.......

New York City, New York.

Average monthly mortgage payment: $2,399

Average monthly rent: $2,056

Average home price: $591,895

.........

Honolulu, Hawaii.

Average monthly mortgage payment: $2,970

Average monthly rent: $2,682

Average home price: $732,637

Bunlar kac kira ediyor?

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dibin görüldüğünü sanmıyorum..
    Semtimde 3 yıl önce 100 bin dolar eden ev şu an 70 bin dolar, evet düşüş var..
    Fakat yine bugün 70 bin dolara satılacak bir daireyi 2001 yılında 8 bin dolara almış biri var ailemde..

100 bin dolar.. [emoji107] 70 bin dolar.. 8 bin dolar..

Tamam kabul, doların global değeri de eskisi gibi değil pek..
    Ama fark bu kadar çok olmamalı..
    Aynı ayarda daireler 20-30 bin dolar falan olursa o zaman "işte dip görüldü" derim ben..

Ah keşke olsa da meyveleri toplasak..
    170 kiraya sattınız sattınız..Bundan sonra 100 kira veririm..Keriz miyim ben..[emoji1]

Sayfa 724/1014 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •