Sayfa 726/1027 İlkİlk ... 226626676716724725726727728736776826 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,801 - 5,808 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Eko-politikyazı yazınca arkadaşların bir kısmından çok sert tepkiler geliyor......

Geçmişi bilmeyen bu günleri yorumlayamaz........

1-Sovyetler dağılınca bizim rol de suya düşmüş yaklaşık 10 yıl batı bizimle ilgilenmemişti...O dönemde ne oldu 90-2000 arası yaşı olanlar çok iyi bilirler....
    2-Bush TR için Fransiz C.Başkanını fırçaladı mı evet , almanya yı seve seve ikna etti mi evet , pekine için TR ye yeni bir vizyon sundular , AB için enerji hub ı olacağız ve TR de artık tam üye olmasa da AB nin tüm imkanlarından faydalanması için Tam üyelik sürecine girecek , demokratikleşecek , batının orta doğuda en iyi müttefiği olacaktı.... Böyele hem batı kazanacak hemde TR kazanacaktı...Bunun sonucu 10 yıl dolar baskılandı....Suni bir refah oluştu....
    3- En son ABD ve özellikle İngiltere bize neden kızgın ....Bu adamları ne kızdırdı!!!!

Sonuç ya halk Venezuela gibi devam diyecek ve oraya evrileceğiz ya da TAMAM diyecek ve batının bize biçtiği role dönüp AB-D (UK dahil) demokratikleşme yolunda adım adım ve hızla yol alacağız bunun sonucunda da refah düzeyimiz tejkrar normalleşecek ve ekonomimiz adam gibi üretim odaklı evrilecek .............

Yakında göreceğiz
    Ben Venezüela değil ama Arjantin olma yolunda emin adımlarla yol aldığımıza inanıyorum. Hal böyle oluncada Dolarımın ölümüne üstüne yatmaya devam ediyorum. 16 yıl boyunca cırcır böcekleri yediler , içtiler, har vurup harman savurdular ve bana demediler ki buyur sende ye, ben karınca olup yaklaşmakta olan korkunç kışlar için hazırlık yaptım bu saatten sonra o cırcır böceklerine acıyıp birikimlerimi onlarla paylaşmaya asla vede kata niyetim yok. Doğanın kanunu , kış için hazırlık yapmayanlar yok olup gidecek . Dolarda hala yükselişe inanıyorum sonsuza kadar değil tabi ama cırcır böcekleri telef olana kadar bu iş böyle kaçarı, uçarı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bankaların ne olacağı benim için esas endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Korkmirem hiç bir şeyden korkmirem ama bankaların bunca olup bitene rağmen hala oha kar açıklamalarından korkirem o yüzden bankaların yanından geçemirem.
    bugün A ile başlayan katarlıdan dolarları istedim. Bugün olmaz dediler. Yarın sabah alayım dedim. Biz arayacağız dediler. Şimdi aradılar , perşembe öğleden sonra vereceklermiş. Perşembe - cuma tatil felan yoktur inşaallah.

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Yuhhhh
    Gösterge tahvil %19,55 olmuş...
    Yuhhh ki ne yuhhhh
    Dolarcıların mutlaka ama mutlaka her gün bakması gereken göstergelerden biri...
    Yabancılar başka birşeyin kafasını yaşıyorlar....

saygılar/başarılar
    Bir gönderi ile arka sayfada kalmasına gönlüm razı olmadı...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Darbe dışarıdan gelirse hiçbir kaynak buna yetişemez. Ancak dışarıdan gelecek darbe de verilecek politik tavizler ve uluslararası yönetişim kurallarına uyum ile engellenebilir.

Ben daha çok içeriden gelecek bir kredi ve likidite krizine karşı bankaların 10 yıldır biriktirdikleri karlarının ve sermayelerinin çözüm olabilecek güçte olduğunu düşünüyorum. Bu banka sahiplerinin hoşuna gitmese de Türkiye'de banka sahibi olmanın aslında devlete ait bir varlığın işletme hakkına sahip olmak olduğunu banka sahipleri da dahil olmak üzere herkesin kabullenmesi gerekli.
    Ben 94 yılından itibaren tüm krizlerin içinde oldum batan bankalar yok olan tasarruflar gördüm. Bu sefer ki öyle böyle değil bir iki banka olmaz olursa tümden olur ki kimse kendini kurtaramaz anacak dışarıda olanlar işler bir şekil yoluna girene kadar hayatlarını ikame ettirirler.

5. TARZAN ZORDA ABBAS YOLCU
    Akşener, havuz medyasından kendisine program teklifi gelmediğini belirterek, “Gelseydi de çıkmazdım. Saray’ın ekranlarına çıkmak yerine milletin kalbinde olmayı tercih ederim†dedi. ‘'Bir grup gazeteci, yazar, siyasi vs, AKP ve Erdoğan kaybederse iç savaş çıkar algısı yaratmaya çalışıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?†sorusuna ise “Bu yaratılmaya çalışılan algının sebebi tarzan zorda, Abbas yolcu†yanıtını verdi.

Benim takip ettiğim husus düne kadar yok faizler şu olursa ülke batar yok Dolar şu fiyatın üstünde kalırsa ülke batar şeklinde yorum yapanların gevelediklerinin hepsi hemde fazlasıyla, üstelik her iki taraftanda oldu. Şimdi diyeceksiniz ki niye hala batmadık ? Bir şey hemen gerçekleşmedi diye hiç bir zaman gerçekleşmez demek değilki..

Aslında benim düşündüğüm başka bir oluşum var o da doğanın kanunu seçimlerden sonra onun olmasını bekliyorum.

8. Yüksek kur yüksek faiz ile birleşti.
    Ekonomik kriz siyasi kriz ile birleşti.
    Ne mi oldu? Voltran oluştu yıkacak her yeri.

Sayfa 726/1027 İlkİlk ... 226626676716724725726727728736776826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •