2015 di sanırım abd de yaşayan bir arkadaşım green card başvuru linki atmıştı. Şansını dene dedi.
Ya dedim şikayet ediyoruz falan ama memleketi terk edecek kadar değil demiştim.
Şimdi fırsat kolluyorum.
Hatta gidenler hakkında bilginiz varsa özelden yazabiliirseniz sevinirim....😉😊😉😊
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.AbTartın bence sende abarttın. O denli pembe rüyalar ülkesi değiliz. Petrol fiyatları hala son derece ucuz olmasına rağmen akaryakıta hergün 3-5 krş luk zamlar geliyor. Gıda almış başını gidiyor.. Enflasyon yükselmesin diye Hükümet sürekli ithal ürünlerin gümrük vergisini indiriyor. İthalatı cazip kılıyor. Evet nohutu, bulguru, samanı, mercimeği, kuru fasülyeyi ithal alıp ucuza yiyoruz ama bu sefer Tarım İşçisini bitiriyoruz. Önümüzdeki 3 ay da işsizlik ordusuna bu tarım işçileride eklenecektir.
İnşaat almış başını gidiyor ama nereye demir bir anda 2 ye katlayınca gık guk deyip "stop ederiz" e evrildiler... Hükümet hemen demir ithalatında gümrük vergisini indiririz hatta almayız dahi denildi...
Bu tip pansumanlar ilk etapta USD ı indirir enflasyonu kontrol altına alır ama ithalat patlaması yaşar Cari Dengeleri yabancı para yönünde bozarız...
Çalışma Bakanı 10,000,000 yetim, dul, emekli, öksüz, düşkün, yaşlı, gazi, şehit maaşları var ve bu denge çok ciddi şekilde çalışmama yönüne doğru son sürat artmaktadır diyor. Ve bu sürdürülemez denildi...
Nüfus yaşlanıyor 5 yıl sonra 20,000,000 çalışmadan maaş alana kalan 60,000,000 bakmak zorunda...
Hizmet sektörü ile bir Benzin İstasyonunda 10 tane 20 yaşında taşı sıksa suyunu çıkaracak delikanlıları pompa başına koymakla bu ekonomiyi kurtaramayız...
4,000,000 işsiz var bunun en az 1,000,000 tanesi Üniversite mezunu ve üniversitede okuyan 7,500,000 genç varken her yıl ortalama 1,750,000 genç mezun oluyor...
Mesela bu Haziran Temmuz ayında 1,750,000 adet genç mezun olucak...
Bu kadar insanı istihdam edecek büyüme yok ama emekli olan ve olacak adam sayısı çığ gibi artmaktadır...
Bence de bu kafa ile sürdürelemez...
Bakın SN. Beyefendi ekonomide güven en önemli şeydir. Şu an güven kaybolmuştur. Siz içeride faizi %4,75 ler den %12 lere kadar yükseltmenize rağmen USD ancak 3,55 TL ye inmiştir...
Bu kadar faiz artışına rağmen USD ın 3,55 TL de durması bile faciadır....
Bakınız 3,55 TL de yabancı değil; yerli USD almaktadır... Yerli içeride aldığı yada alacağı faiz dahi umurunda değil. Faizin artmasını insanlar TL ye geçeyim diye değil USD ucuzlasada kalan TL ler ile de USD alayım demektedir...
Çok ciddi olumsuz süreçlerden geçtik. 15 yıldır aynı iktidar var ve geldiğimiz nokta USD 3,55 TL... Artık o tarihte doğan bir bebek bile artık genç...
Yani; toplumun artık ikna edilmesi 2003-2004 yılında ki kadar kolay olmayacak... Metal yorgunluğumu var yoksa başka birşey mi bilmiyorum...
Ama Sakadat ın bile kg fiyatının 40 TL olduğu (Dana Ciğer) bir ülkede 1400 TL maaş ile 31 gün boyunca geçinmeye çalışan bir çalışanın artık 15 yıl sonunda 2017 de "Türkiye artık kocaman ülke; artık gelişecek; kişi başı 25,000 USD gelir olucak " denilmesine inanacağını sanmıyorum...
Size ve dünyanızda mutluluklar diliyorum...
Ama demedi demeyin... Hep beraber aklımızı başımıza alıp aklı selim bir şekilde çalışmalıyız. Birbirimizi iteklemeden...
Aksi büyük şehirlerde olası bir sosyal patlamada "Walking Dead" izlediniz mi bilmiyorum ama ondan beter oluruz...
Benden demesi... Bu kafa ile ; USD bu ülkede hep yükselir, kaçınılmaz....
Para olduktan sonra greencard şart değil. Kenarda 500 bin dolar varsa direk yatırımcı vizesine başvurulabilir. Sonrasında vatandaşlık zaten geliyor.
Greencard çıkarsa da yine para lazım. Min. 30-40bin dolar kadar... Gidince ne iş yapılacağı falan iyi planlanmalı. 30-40 da ancak bir süre idare eder yani. Plansız programsız gidip kasiyerlik yapıp dönen çok var.
Para çoksa her türlü yol bulunur.
Para sınırlı ise iyi bir plan/program da şart.
Para yoksa zaten düşünmeye de gerek yok. Kaçak modu açılır artık gittiği yere kadar. Sonrasını ABD düşünsün![]()
Bizimkilerin
Bir kismi calisarak ozel davet ile gittiler.
Kimide
Mal mulk satip
Oradan mulk alarak gittiler.
En kolay rahat ev konusunda Portekiz.
500 000 euro ya ev aliyorsunuz.
Kut hemen AB oturum .
Ister git ister gitme.
Evi kiraya ver.
Kirani al.
5 sene sonra vatandaslik.
Sonra ister sat.
5 senelik kira cepte bonus.
Ve evin deger artisi var.
Ankara ant ile ingiltere var.
Onun icin orada bir isiniz ve geliriniz olmasi lazim.
O da bir sektor olmus.
Utanik turkler market aciyor.
30 40 bin pound a
Gelen yeni turkleri 60 70 bin pound a yuzde 50 ortak ediyorlar.
Gelen oturum aliyor ve isi oluyor.
Hollanda da olanlar calisiyor.
Guzel ve mutlular ama essek gibi calisiyorlar.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
zombilerinde ilk saldıracagı yer rezidans olur her halde zenginlik yiyecek para orda...bu ulkede milletin malı kıymetli arsa olsun ev olsun 1 olanı 4 e satma derdinde herkez bılıyor artık calısarak zengın olunmadıgını vede paranın kıymetının olmadıgını bu hukumet sayesınde ögrendik. Eh diger hükümetler farklımıydı farklı degildi . 1 koyup 3 alacaz derdi ABD kandırırdı. Sonu ne oldu portakal suyu ile zehirlendi.
Türkiyeyi ne maceralar bekliyor. Temmuz ortalarında gerçekten ateşli günler bekliyor olacak.
Para yok işte mesele burda... Para olsa Kanada düşünürdüm.
Bilmem kaç dolarlık ev alana oturum veriyormuş. Gerisi de gelir zaten...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri