bugün pis veriyorlar dolara
bugün pis veriyorlar dolara
bir halt olacağı yok.
Bilinenler var, bilinmeyenler var..
Türkiye elektrik dağıtım hizmetlerini yaklaşık 13 milyar dolarlık bir bedel karşılığında özel sektöre devretmişti. 21 dağıtım bölgesini devralan özel sektör oyuncuları özelleştirme bedellerini döviz cinsinden uzun vadeli krediler kullanarak ödemişlerdi. Bugüne kadar bu borçların bir kısmı ödendi. Ama şu anda sektörün yaklaşık 7 milyar dolarlık döviz cinsinden kredi borcu bulunuyor.
Son haftalarda TL'deki değer kaybı, yani doların yükselişi, söz konusu oyuncuların borçlarını TL cinsinden yaklaşık 2 milyar dolar arttırmış durumda.
Aslında bu borç sadece dağıtım şirketlerinin değil, herkesin borcu sayılır.
............................
Özetle: Ey elektrik abonesi, ''benim döviz borcum yok, kur artışları beni fazla etkilemez, olsa olsa maliyet artışlarına yol açtığı ölçüde enflasyon olarak evimin bütçesine yansır'' diye kendini avutma. Sen de döviz borçlususun!
https://www.dunya.com/kose-yazisi/he...orclusu/415006
Dün ekonomi zirvesi sonuç açıklamasında dikkatinizi çeken birşey oldumu. oda şu ekonomi argümanları dışı müdahale yok şeklinde açıklama yaptılar Böyle bir açıklama yapma gereğini neden duydular acaba. Acaba bu yönde adımlar attılarda bu adımları deşifre olupta gündeme mi geldi. Ben onu bunu bilmem ama dolara muaazzam bir şekilde müdahale ediyorlar. bunun başka bir izahı yok.
'''Bir ekonomi politikası ''aracı'' olarak: Toplandık, toplanıyoruz, toplanacağız...'''
@uğur gürses
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
ekonomi dışı müdahale yok ya da piyasaya aykırı müdahale yok söylemi öne çıkarılmaya başlandı ama biliyorsunuz dün pompa fiyatlarına, yükselen dolar ve petrol fiyatına rağmen beklendiği gibi zam yapılmadı, tam tersine fiyat düştü.
tamam seçim süreci filan diyelim ama çok çok yanlış aksiyonlar bunlar..
ŞOK marketlerin halka arzını düşünün... Defakto ve Beymen erteledi ama Şok Market ısrarla halka açılacam (kitleyecem) diyor. hem arz sürecini uzattı hemde fiyatı düşürdü. Demekki halka arzdan gelecek paraya çok ama çok ihtiyaçları var.
Yer İmleri