Geldik yazalım bari dün profesyonel 3 analistle ve kendi dostlarımla gün içi istişareler yaptım kendimizi iyi resetledik
KKM den çıkan paraların %70 mevduata geçtiği söyleniyor geri kalan eurobont,döviz diye dağılıyor.Faiz borsanın yanında belli bir süre alternatif olacak , çoğu analist bile kararsız durumda önümüzdeki 3 ay için bilançolarda bozulmalar olup olmayacağı takip edilecek.
hafta sonu konuşulan konulardan Tuncay beyden bir alıntı paylaşayım .
Bu hafta sonunun en çok konuşulan konusu Torba Yasada yer alan ve Döviz cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden sağlanan gelirler ve döviz cinsinden açılmış hesaplardan sağlanan faiz gelirlerin ’de yapılacak vergi oranları ile ilgili hükümler. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim Borsa’da olumsuz bir etki beklemiyorum. Burada Cumhurbaşkanına %15 olan vergi oranını %40’a arttırma yetkisi veriliyor. Burada öncelikle şunu söylemek gerekiyor. Bu konu döviz cinsinden sağlanan menkul kıymet ve faiz gelirleri ile ilgili. TL cinsinden varlıklarla ilgili değil. Bir diğer konusu mevcut yasada zaten Cumhurbaşkanına 1 kat yani %30’a çıkarma yetkisi veriliyordu. Bu rakam %40 olmuş. Son olarak döviz cinsi gelirlere vergi oranı artacak diye yorum yapmak yanlıştır. Önceden de yükseltme yetkisi vardı, bir değişiklik olmadı. Eğer vergi oranı artırılır ise o zaman yorum yapılır. Döviz Mevduat hesaplarına oluşacak bir talebin önüne geçmek, TL hesapları daha fazla teşvik etmek, Şirketleri’nde TL cinsi menkul kıymetlere yaptırım yapmaya yöneltmek amacıyla bir sopa göstermek amaçlandığını düşünüyorum. Borsa üzerinde vergi oranı fiili olarak artırılmadıkça olumsuz etki beklemiyorum.
Diğer bir konu Mehmet şimşek seçimden sonrayı adres gösterdi , bu süre içinde önümüzde bilançolar var , ayrıca dışarıda geçen günde yazdım teknik olarak trend başlama hazırlıkları mevcut ,Aralıkta pıst 100 7400-8500 arası gider gelir , sonra bilanço dönemi 3.05-3.10 dolar beklentim oradan kar satışları piyasa Mehmet şimşeğin verdiği seçimden sonra adresi canlı tutulmaya çalışılıp belli bir banta aralığında gidip gelecekdir , likilite az olduğundan belli tahtalarda sert aşağı yukarı hareket göre biliriz bu dönem içinde.
bizim görüşlerimiz bu yönde.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yer İmleri