Sayfa 748/946 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 5,977 - 5,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. USD/TRY ON Forward rate'lerde yazan değerleri direkt swap faizi olarak alamazsınız.

Mesela şu an 120 yazıyor bu %120 swap faizi var demek değildir. 1 gecede 100tl için 120TL faiz ödenecek çıkarımlarınız da yanlıştır.

Faizler yıllık olarak hesaplanır ve konuşulur. Gecelik %50 faiz var deniiyorsa bunu 360'a bölerek 1 günde ödenecek faiz bulunur.

ON forward rate'lerden, swap faizini yaklaşık olarak hesaplama yöntemi forumda verilmişti sanırım.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    o yanlış hesap
    kuru baskılayamayanların , milleti avutması için öne sürdüğü bir bahane şekli

o yüzden mi, ara malları , bekletip gümrükten çekmiyorlar :-)
    her ay dolar pahalanınca
    para mı bulamıyolar, yoksa yeaa işte rekabetçi kur ne güze, daha çok ödüyelimde daha az kazanalım yuppi mi diyolar
    yahu tospik sen bu işlerden annıyan adamsın ..
    Ara malları o malları satamama riski oluştuğu için çekmiyorlar. Zira çekerlerse KDV'sini finanse etmek zorunda kalacaklar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    abi valla şahsi zannım ve düşüncem
    herkes batsın ama melmeket çıksın, boşver kişisel kazanımları

dolar çok yürürse kimse imalat yapamaz daha doğrusu, herkes kilit vurur kapıya
    temennim yatayda 1 dolar = 6 tl de yıllarca gitmesi
    Tüketim toplumu olmadan önce bunu düşünecektik.parayı betona gömmeden önce düşünmeliydik ..üretim yapmayan toplumun sonu böyle olur..belli aralıklarla dip gösterirler.

Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    o yanlış hesap
    kuru baskılayamayanların , milleti avutması için öne sürdüğü bir bahane şekli

o yüzden mi, ara malları , bekletip gümrükten çekmiyorlar :-)
    Ben bilmem abi kitaba gore boyle. Gecen ay 5,76 ortalana dolar kurundan oynanmis ihracata ve şu ekonomik buhrana ragmen 3 milyar dolar dis ticaret acigi verdik. Niye oynanmis diyorum TİM e gore 5 milyar dolar bakanliga gore 3. Azcik ic talep canlansa 6 lira kurdan da dag gibi acik veririz.

5. ara malı zaten satmıyo imalatta kullanıyo
    kur düşer belki beklentisinden , çekmiyolar
    parayı denkleştiremediklerinden

Dolar artınca, kdv si de yüzdesel olarak artmıyor mu?

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ben bilmem abi kitaba gore boyle. Gecen ay 5,76 ortalana dolar kurundan oynanmis ihracata ve şu ekonomik buhrana ragmen 3 milyar dolar dis ticaret acigi verdik. Niye oynanmis diyorum TİM e gore 5 milyar dolar bakanliga gore 3. Azcik ic talep canlansa 6 lira kurdan da dag gibi acik veririz.
    abi valla zate ne biliyim
    kendini bilicen ya işte, o misal
    böyle buyuk kumara girmişik (topyekün yani, sen ben filan değil)
    Allah yardımcımız olsun

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi baktim profiline ukrayna da okumus denklik magduru biri. Konu bu olsa gerek.
    O zaman renk dans....
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    bosver onu, kozal iyi sen ona bak alenichev dostum..
    bazen kacis iyidir..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Sayfa 748/946 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •