Sayfa 749/1032 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,985 - 5,992 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    EUR/USD paritesi 1.14 altında ay kapanışı yapacak, bu bizim USD ye bağımlı ülkeler için çok kötü... hiç beklemedigim bir durum...
    dostum, bu EURUSD 1.14 e neden bu kadar taktığını hiç mi hiç anlayabilmiş değilim, bana tamamen anlamsız geliyor senin bu beklentin, EURUSD 1.04 leri de gördü yakın geçmişte ama 1.04 e indi diye hiç bir ülkede kriz yaşanmadı, dikkatini çekerim 18 yıl önce Ekim 2000'de EURUSD 0.8225 e kadar düşmüştü. Bu tarihi hatırlarsın, tam da gelişmiş ülke borsalarının tarihi zirvelerde dolaştığı zamanlardı ve akabinde %40 gibi bir düşüş yaşandı. Demek ki aşağı yönde bayağı marjımız varmış. Kaldı ki EURUSD'nin aşağı gelmesi FED'in hiç işine gelmez ve elleri mahkum faiz artışlarına kesinkes son verirler. Böyle bir icraat da TR gibi ülkelere yarar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. ...TARTISMAYA DEVAM EDECEGİZ DİYOR ? bakalim sonuc neye baglanacak...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Hamilton Societya de, İran'a karşı 5 Kasım'da hayata geçirilecek yaptırımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

İr*****n ihracatına yönelik yaptırımlar uygulamak istediklerini belirten Bolton, En sert düzeyde baskı yapmak istiyoruz fakat dost ve müttefiklerimizin zarar görmesini istemiyoruz diye konuştu.

Bolton, ABD yönetiminin, İrana coğrafi olarak yakın bazı ülkelerin irandan alımını........bir anda sıfırlamayacağını anladığını kaydetti.......

Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, yaptırım söylemlerinin bile halihazırda İran ekonomisini etkilediğine dikkati çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, dün yaptığı basın toplantısında, ABD yönetiminin İran'a yaptırım uygulama konusunda kararlı olduğunu ve İran politikasını diğer paydaş ülkelerle tartışmaya devam edeceğini belirtmişti.

ABD'nin İrana yönelik yaptırımlarının ikinci ayağı 5 Kasım da başlayacak. Yaptırımlar, İran'ın petrol ve doğal gaz ticaretini hedef alacak.
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

3.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Ne zaman ki çoğumuz, bir sebeple çıkar kaçarız bu meret o zaman yükselmeye başlar.
    ayyyyyynen oyle dostum...

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Onumuzdeki hafta fiyati ne olursa olsun ben pozisyonlarimin hepsini kapatiyorum.

Neyin kavgasi yapiliyor hala? Adamlar 6 ay once Erdogan gelirse paramizi sokmayiz dediler. Sokmuyorlar.
    hocam hisse hakkinda teknik bakimindan hicbir ilerleme yok... ama illaha cikacaksan abd secimleri sonrasi turkiyeye uygulanan yapirimlarin kalkmasi, hakan atilla iadesi ve OFAC gibi mevzular HAlkbankin bitik akusunu vurduracaktir... O zamanki tepkiyle beraber cikarsin..

Simdi cikarsan zararini realize etmis olmakla kalirsin - daha yukardan verme sansin oldukca yuksekken..

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Igrenc bir kagit bu. O kadar.
    Hayatim boyunca hicbir hissem icin de "igrenc" kelimesini kullanmamistim. Bu da not olsun.
    hocam cok kibar soylemissin.. Ben derim ki bunun ben hisse gibin taaaaaaaa gelmisini gecmisini indikatorunu temelini teknigini alanini satanini takaslayini virmanlayanini borsaya kote edenini..... seveyim...

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    hocam hisse hakkinda teknik bakimindan hicbir ilerleme yok... ama illaha cikacaksan abd secimleri sonrasi turkiyeye uygulanan yapirimlarin kalkmasi, hakan atilla iadesi ve OFAC gibi mevzular HAlkbankin bitik akusunu vurduracaktir... O zamanki tepkiyle beraber cikarsin..

Simdi cikarsan zararini realize etmis olmakla kalirsin - daha yukardan verme sansin oldukca yuksekken..
    Tamam da hala "tepkiden" bahsediyorsun ayransiz. Biz bu hisseye tepki icin girmedik ki.

OFAC'in da yaptiracagi operasyondan ote olamaz artik. Butun bankalar coktu. Hissenin gelecegi tamamen ulkenin ekonomisine ve ABD ile iliskilere kaldi. Bunlar da oyle birkac ay ya da yilda cozulecek hikayeler mi?

Ben bizim taraftan ziyade ABD'nin bu olayi siyasete cevirecegini hic mi hic tahmin etmiyordum acikcasi. Adamlar bizden beter cikti.

Sonuc olarak havacilik hisselerim cok iyi seviyelere ceklidi, sattiklarimizi guzel yerlerden yerine koyma imkani verdi. Ustune burdaki parami oraya gecirmek cok daha mantikli.

Bu arada %8 yukselince otomatik alim koyan tanidigima da.. Papazla bereber koymuslar! %5 zarar yazdim ciktim diyor. Hala %8'e koyuyor ama!

7. borsa hepimize ders oldu. kamu bankaları malum projelere kredi, malum medya satın almalarına kredi, inşaata düşük kredi, bildiğimiz bilmediğimiz işlere kredi verdiği için yönetimin bunları satmayacağını güzelce kullanacağını göremedik. ne hayallerle başlamıştık. faizden hergün kaybettiğimize mi yanalım ana paradan zararda olduğumuza mı yanalım gelelim saçmalıkları takip etiğimize mi yanalım ömrümüzün geçtiğine mi yanalım paramızla rezil olduk.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Onumuzdeki hafta fiyati ne olursa olsun ben pozisyonlarimin hepsini kapatiyorum.

Neyin kavgasi yapiliyor hala? Adamlar 6 ay once Erdogan gelirse paramizi sokmayiz dediler. Sokmuyorlar.
    hayirlisi olsun sevgili 666.
    Bu dedigin hissenin onunde cok problem var herangi bir cozulecekmis gibi durmuyor. OFAC tan daha 2-3 sene haber cikmaz, yada IRAN yaptirimalarinin etkilerini gostemek icin HALKBANK a kallavi bir ceza verebilirler. Bu iran Olayina cok kafa takildi zaten USA tarafindan

Sayfa 749/1032 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •