merhaba , %445 gibi bir orani nasil hesapladin anlayamadim ama keske senin dedigin gibi bi oranda bedelsiz verse bu sene muhtesem olurdu inan,
su anki 9 aylik yaptigi kara gore %88 bedelsiz orani mevcut , ama 4. ceyrek de kar ne gelir ona bakmak lazim , basit bi hesap yapalim , 1. ceyrekde yaklasik 2 bucuk milyar kar yapti , 3. ceyrekde ise 5 milyar 300 milyon kar etti , 1. ceyrege gore oldukca guzel bi kari var 3. ceyrekde , 4. ceyrekdede bu kadar kar edermi ? 5 milyar kar gelebilir ama hayatta her zaman en kotu senaryoyu dusuneceksin , 1. ceyrekde yaptigi kar kadar kar yapsin diyelim yani 2 bucuk milyarda en kotu sartlarda 4. ceyrekde kar ederse eger , ortalama % 133 bedelsiz verebilme orani cikar , en kotu sartlarda boyle olur ama benim tahminim 4. ceyrekde rahatlikla 5 milyar kar yazar diye dusunuyorum oda 3. ceyrek karini dikkate alarak , eger 5 milyar kar edersede ortalama % 180 bedelsiz verebilme ihtimali ortaya cikar ama sirket ne kadar oranda bedelsiz sermaye artirimina gider orasi sirkete kalmis bi sey ,
bi sey rica edebilirmiyim , lutfen bedelli diye yazilar yazmaktan kacinalim , essegin aklina karpuz kabugu getirmenin anlami yok , o kelimeyi ne kadar kullanmazsak ky icin o kadar iyi olur ..
Yer İmleri