Sayfa 762/1000 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 6,089 - 6,096 arası.

Konu: Viop XLIII

bir tane de metin abime ben destek atiim ..yavuzhan ı tutmasada bu ayakda...bakalım yavuzhanla kısa koşabilecek miyiz ?
    yaz bunu metin abi ne zaman destek attığımı
    kısa derken pozisyon kısa ..mesafe sınır yok at yemli
    y.t.d.

2. Hacimde EREGL birince YKBNK ikinci, oradan alım gösterip satıyor olabilirler.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    41 ekrana girmiyor (tepe)
    Değerli dostum Seçbul, Sınırlı varlık olan altın ile sınırsız varlık olan işgücü piyasasının analizini yapmanın çok doğru olduğuna inanmıyorum. Eskiden ben de altın bazlı bakıp sürekli burası dip deyip durmuştum ama uzunca yaptığım araştırmada tüm zamanlarda altının her türlü sermaye piyasasını (özellikle bizim gibi ülkelerde) geçtiğini gördüm.
    Misal ortalama bir beyaz yaka ile öğretmen benzer oranda maaş alırlar.

Yıllara göre Öğretmen maaşları aşağıdaki gibi

1965 yılında : 28 cumhuriyet altını
    1975 yılında : 9,2 cumhuriyet altını
    1998 yılında :7 cumhuriyet altını
    2002 yılında : 4,5 cumhuriyet altını
    2012 yılında : 2,8 Cumhuriyet altını
    2022 yılında 1,2 Cumhuriyet altını

Hal böyleyken Altın bazlı grafikle İşgücü piyasasının analizi hep hatalı olacak yıllar boyu hep daha düşük dipler olacaktır diye düşünüyorum.

Selamlar

-----

Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4. Dünya 2 trilyon dolarlık altın var deniyor. Eski cazibesi olmayabilir. 100 dolar banknot o kadarlık altından daha ağır. Normalde evde altın saklama diye kağıt para çıkmıştı.

5. Rusya ile ticarete aracılık eden bankalar varmış, o iş çok küçük bankalar için karlı olabilir ama limitleri bulk işlemler için yeter mi bilemiyorum.

6. AKBNK 14,22 +9,13
    YKBNK 8,16 +4,40

garip işler var.

7. Şu saatten sonra geri kalmışları almanın anlamı yok, yarın satmak üzere akşam pazarında alınır.

8.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    bir tane de metin abime ben destek atiim ..yavuzhan ı tutmasada bu ayakda...bakalım yavuzhanla kısa koşabilecek miyiz ?
    yaz bunu metin abi ne zaman destek attığımı
    kısa derken pozisyon kısa ..mesafe sınır yok at yemli
    y.t.d.
    sağol ayıcıklarımla sana teşekkür ediyoruz ama çok pis trende denk geldik ben ayı olalı bu kadar sert yükseliş görmedim
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Sayfa 762/1000 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •