Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Hemen yalnız neti vermek çok geçerli olmayabilir ama mk yanında netide yazmak (tabi yanlız fon için değil, tüm enstrümanlar için) aslında tam olarak ne kazandığımızı görmemizi sağlar diye düşünüyorum.
Mevduatta verdiğimiz stopaj az buz değil (%15), toplum olarak vergi bazlı vatandaşlık bilincimiz yok, bari stopaj bazlı bir vatandaşlık bilincimiz olsun![]()
Şimdi. Kısa vade borç. araçları fonu, en son mb ihalesi açıldığı gün güzelce birkaç getirdi hani. Hem tzt, hem tiv. Geçen hafta.
Ayrıca ppk toplandığı günler de muhtemelen iyi kàr getirecek diyebiliriz, faiz indirdikleri sürece.
Eğer biz önümüzdeki takvimde bu günleri bilirsek, bari o günlerde bu fonlarda olalım da, oradan kazanırız diye düşünüyorum.
Peki mb nin ihale açtığı günleri biliyor muyuz acaba?? Ppk toplantılarını bi yere kaydetmistim bulunca koyucam, o kısım tamam.
Birkaç değil bir kár olacaktı pardon.
Iyi guzel de borclanma araclari fonuna ha bugun ha yarin girecektim .giremedik .bu satten sonra bir poyraz esintisi olup 2 yilliklar 20 ye gelirse hepsi yuzde 50 yuzde 100 zarar yazabilir .bayramdan sonra filden cikip ozel sektor tahvili iceren fonlara girebilirim ..prttdoyde 24 faizli vov hesap var 60 gunu kaldi ..biraz n kolay bono 24.50 lik biraz. 23.75 lik368 gunluk halkbank mevduati.geri kalanda fil.
Ben ppf olanları %80 özel, kısa ve orta olarak paylaştırdım, kalanı da %10 altın fonu, katılım fonu, %10 da değişken ve karma fonlardan aldım. Bazıları iyi getirirken bazıları düşük getiriyor, son bir hafta otalama %32 olmuş. Tabi haftaya ne olur belli değil, 3-5 gün az getirdi diye çıkıyorsun sonra bakmışsın sen çıkınca çok getiriyor, bu fon işi hiç belli olmuyor.
Yer İmleri