arkadaşlar vioptaki paraların gelir vergisi işi nasıl oluyor ?
arkadaşlar vioptaki paraların gelir vergisi işi nasıl oluyor ?
https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0
Mevduatcinin hali, bana gore...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Dudu chuky bile buralara ugramadıgına göre bi cacık olmaz...
mevduatcı arkadaşların yeni yılını kutlar bol faizli bir yıl dilerim.![]()
NoorCM'deki müşteri temsilcim bana sınır olmadığını ve tüm bakiyenin devlet güvencesinde olduğunu söylemişti. Benim 100.000 TL bakiyem var şu anda aracı kurumda. Zaten kaldıraç olduğu için 100.000 TL ile yaklaşık 1.000.000 TL pozisyon alınabiliyor. Yine de tekrar sorayım doğrusunu öğrenmeye çalışayım.
Google'dan biraz aradım, aşağıdaki linki buldum, sizin söylediğiniz bu sanırım. Yatırımcı Tazmin Merkezi 2018'de tazmin tutarının 143.604 TL olduğunu belirtiyor.
http://www.ytm.gov.tr/s-sorulan-soru...n-sorular.aspx
Kapsamı şu şekilde ifade edilmiş: Tazminin kapsamını, yatırımcılara ait olan ve yatırım hizmeti ve faaliyeti veya yan hizmetler ile bağlantılı olarak yatırım kuruluşu tarafından yatırımcı adına saklanan veya yönetilen nakit ödeme veya sermaye piyasası araçlarının teslim yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan talepler oluşturur.
Takasbank'ta saklanan tutar bu kapsama mı giriyor, yoksa burada belirtilen farklı bir konu mu emin olamadım.
doğru
Sadece nakit güvencesi için geçerli
Banka mevduatları (TL,Döviz, Kıymetli Maden dahil) TMSF güvencesinde. Limit 100.000 TL
Aracı kurumdaki nakit para YTM güvencesinde.2018 yılı için limit 143.604 TL
Hisse ve Fonlar(Bes dahil), Takasbank ve MKK güvencesinde. Limit yok.
https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
Son düzenleme : Trade Shark; 30-12-2018 saat: 18:03.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Kar eden bireylerden %10 stopaj kesiliyor, kurumlardan vergi kesilmiyor. Kurumlar yurtdışı piyasalardakine benzer şekilde kendisi beyan edip vergi ödemekle yükümlü mü onu bilmiyorum.
Kar zarar hesabı her 3 ayda bir yapılıyor ve sadece kapanan pozisyonlar hesaba dahil oluyor. Örneğin 1 Ekim - 31 Aralık arasında açıp kapadığımız pozisyonlarda 10.000 TL kar ettik 9.000 TL zarar ettik, 1.000 TL'nin %10'u 100 TL stopaj ödeniyor. Stopajı direk aracı kurum kesiyor. Ayrıca bir vergi beyanı yok. Diyelim ki 2018 4. çeyrekte 1.000 TL kar ettik ve 100 TL stopaj ödedik. 2019 1. çeyrekte 10.000 TL zarar ettik. Buradan 1.000 TL mahsup etme gibi bir durum olmuyor geriye dönük olarak. Her çeyrek kendi içinde değerlendiriliyor. Bana verilen bilgi bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar.
Ben şu anda 17.000 lira kardayım aracı kurumda hesap açmamdan sonra geçen 1 aylık süreçte. Bunun 3.000 lirası kapattığım pozisyonlardan geliyormuş, buradan 300 lira stopaj kesilecek bu ay sonunda. Ancak 17.000 liranın 14.000 lirası hala açık olan realize edilmemiş pozisyonlardan geliyor, onlar henüz vergi hesabına dahil değil. Pozisyonu ne zaman kapatırsam, kapattığım sırada kar mı edeceğim zarar mı edeceğim, o çeyrek içinde vergi hesabına dahil edilmiş olacak.
Bankada döviz aldık kar ettik diyelim vergi vermiyoruz. VİOP'ta %10 vergi çıkıyor. Bu bir dezavantaj. Tabi bankada da makaslar geniş, dolayısıyla komisyon fazla, bu nedenle sık alım satım pozisyon değiştirme yapılamıyor. Toplamdaki yarar zarar dengesine bakarak hareket etmek gerek.
Bankada 100.000 TL karşılığı döviz alıp sattığımızda, minimum makasla işlem yapan HSBC Odeabank gibi bankalarda bile 500 TL civarı komisyon (makas farkı) bırakmış oluyoruz bankaya. Makası daha geniş olan bankalarda bu rakam 1000-1500 liraları bile bulabiliyor. VİOP'ta ise, benim çalıştığım aracı kurumda komisyon %0.015 (Onbinde 1.5), 100.000 TL karşılığı döviz alım satımında 15 lira komisyon almış oluyor. Son 1 ayda 4.5 milyon lira işlem hacmi yapmışım, 700 lira civarı komisyon çıkmış. Sık sık al sat bankadan yapılabilecek bir iş değil zaten sırf bu nedenle. Ancak uzun vadeli yatırım yapılıyorsa, bir kez alacağım tutacağım uzun süre sonra iyice kara geçince satacağım gibi düşünülüyorsa, o zaman vergi çıkmaması için banka daha avantajlı olabilir.
Ben 1 aydır aracı kurumla çalışıyorum. Yeni yeni öğreniyorum. Eksik bilgi verdiğim bir yer varsa arkadaşlar yine düzeltsinler yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım.
Teminat olmadan TPP'da borçlanamazsınız!
Teminatların değeri düşer ise , ek teminat istenir.
MADDE 26-Teminat olarak kabul edilebilecek varlıklar
(1) TPP'de kullanılabilecek teminat türleri aşağıda belirtilmiştir:
a) Nakit (TL, ABD doları ve Euro)
b) Devlet İç Borçlanma Senedi
c) Takasbank tarafından belirlenen ve Borsa'da işlem gören paylar
ç) Teminat Mektubu
d) Yatırım Fonu Katılma Belgesi
e) T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen Euro Tahvil
f) Banka tahvil ve bonoları
g) T.C. Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen kira
sertifikaları
ğ) Borsalarda işlem gören standartta altın
https://www.takasbank.com.tr/documen...ur05102018.pdf
MADDE 28-Teminat değerleme katsayıları
MADDE 29-Teminat değerlemesi
MADDE 30-Teminat oranları
MADDE 31-Teminat tamamlama çağrısı
Risk sıfıra yakın .
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri