Sayfa 764/1012 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

arkadaşlar vioptaki paraların gelir vergisi işi nasıl oluyor ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0

Mevduatcinin hali, bana gore...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Dudu chuky bile buralara ugramadıgına göre bi cacık olmaz...

mevduatcı arkadaşların yeni yılını kutlar bol faizli bir yıl dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Benim NoorCM'deki VİOP hesabımdaki bakiyeye gecelik %23 civarı faiz işliyor Takasbank üzerinden. Bakiyeyi aracı kurum üzerinden görebildiğim gibi E-Devlet aracılığıyla Takasbank'a girerek Takasbank üzerinden de görebiliyorum. VİOP'ta yaptığım alım satım işlemleri dışında yerine göre bankada boşta kalan bakiyeyi de aracı kuruma gönderiyorum gecelik faiz alsın diye. İstediğim miktarda yatırma ve çekme yapabiliyorum. Alt limit yok. EFT ücreti yok. Alt limit olmadan %23 gecelik faiz gayet iyi bence. Bankalarda çoğu gecelik hesapta belli bir miktarın altına faiz işlemiyor. Vakıfbank Arı vardı alt limit olmayan boşta para bırakmayan, sonra o da düşük miktarlara çok düşük faiz vermeye başladı. Aylık bağladığım vadelilerin dışında kenarda dursun lazım olur vade bozmak gerekmesin diye beklettiğim boşta kalan tutarları artık aracı kurumda tutuyorum ben. Bildiğim kadarıyla aracı kurum batsa veya faaliyetini sonlandırsa bile aracı kurumdaki bakiye Takasbank güvencesinde oluyor ve TMSF'deki gibi 100.000 TL sınırı da yok.
    Takasbank güvencesi 150 bin TL civarında olması lazım. Her yıl belli oranda artıyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Takasbank güvencesi 150 bin TL civarında olması lazım. Her yıl belli oranda artıyor.
    NoorCM'deki müşteri temsilcim bana sınır olmadığını ve tüm bakiyenin devlet güvencesinde olduğunu söylemişti. Benim 100.000 TL bakiyem var şu anda aracı kurumda. Zaten kaldıraç olduğu için 100.000 TL ile yaklaşık 1.000.000 TL pozisyon alınabiliyor. Yine de tekrar sorayım doğrusunu öğrenmeye çalışayım.

Google'dan biraz aradım, aşağıdaki linki buldum, sizin söylediğiniz bu sanırım. Yatırımcı Tazmin Merkezi 2018'de tazmin tutarının 143.604 TL olduğunu belirtiyor.

http://www.ytm.gov.tr/s-sorulan-soru...n-sorular.aspx

Kapsamı şu şekilde ifade edilmiş: Tazminin kapsamını, yatırımcılara ait olan ve yatırım hizmeti ve faaliyeti veya yan hizmetler ile bağlantılı olarak yatırım kuruluşu tarafından yatırımcı adına saklanan veya yönetilen nakit ödeme veya sermaye piyasası araçlarının teslim yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan talepler oluşturur.

Takasbank'ta saklanan tutar bu kapsama mı giriyor, yoksa burada belirtilen farklı bir konu mu emin olamadım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    doğru
    Sadece nakit güvencesi için geçerli

Banka mevduatları (TL,Döviz, Kıymetli Maden dahil) TMSF güvencesinde. Limit 100.000 TL
    Aracı kurumdaki nakit para YTM güvencesinde.2018 yılı için limit 143.604 TL
    Hisse ve Fonlar(Bes dahil), Takasbank ve MKK güvencesinde. Limit yok.
    https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
    Son düzenleme : Trade Shark; 30-12-2018 saat: 18:03.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

7.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    arkadaşlar vioptaki paraların gelir vergisi işi nasıl oluyor ?
    Kar eden bireylerden %10 stopaj kesiliyor, kurumlardan vergi kesilmiyor. Kurumlar yurtdışı piyasalardakine benzer şekilde kendisi beyan edip vergi ödemekle yükümlü mü onu bilmiyorum.

Kar zarar hesabı her 3 ayda bir yapılıyor ve sadece kapanan pozisyonlar hesaba dahil oluyor. Örneğin 1 Ekim - 31 Aralık arasında açıp kapadığımız pozisyonlarda 10.000 TL kar ettik 9.000 TL zarar ettik, 1.000 TL'nin %10'u 100 TL stopaj ödeniyor. Stopajı direk aracı kurum kesiyor. Ayrıca bir vergi beyanı yok. Diyelim ki 2018 4. çeyrekte 1.000 TL kar ettik ve 100 TL stopaj ödedik. 2019 1. çeyrekte 10.000 TL zarar ettik. Buradan 1.000 TL mahsup etme gibi bir durum olmuyor geriye dönük olarak. Her çeyrek kendi içinde değerlendiriliyor. Bana verilen bilgi bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar.

Ben şu anda 17.000 lira kardayım aracı kurumda hesap açmamdan sonra geçen 1 aylık süreçte. Bunun 3.000 lirası kapattığım pozisyonlardan geliyormuş, buradan 300 lira stopaj kesilecek bu ay sonunda. Ancak 17.000 liranın 14.000 lirası hala açık olan realize edilmemiş pozisyonlardan geliyor, onlar henüz vergi hesabına dahil değil. Pozisyonu ne zaman kapatırsam, kapattığım sırada kar mı edeceğim zarar mı edeceğim, o çeyrek içinde vergi hesabına dahil edilmiş olacak.

Bankada döviz aldık kar ettik diyelim vergi vermiyoruz. VİOP'ta %10 vergi çıkıyor. Bu bir dezavantaj. Tabi bankada da makaslar geniş, dolayısıyla komisyon fazla, bu nedenle sık alım satım pozisyon değiştirme yapılamıyor. Toplamdaki yarar zarar dengesine bakarak hareket etmek gerek.

Bankada 100.000 TL karşılığı döviz alıp sattığımızda, minimum makasla işlem yapan HSBC Odeabank gibi bankalarda bile 500 TL civarı komisyon (makas farkı) bırakmış oluyoruz bankaya. Makası daha geniş olan bankalarda bu rakam 1000-1500 liraları bile bulabiliyor. VİOP'ta ise, benim çalıştığım aracı kurumda komisyon %0.015 (Onbinde 1.5), 100.000 TL karşılığı döviz alım satımında 15 lira komisyon almış oluyor. Son 1 ayda 4.5 milyon lira işlem hacmi yapmışım, 700 lira civarı komisyon çıkmış. Sık sık al sat bankadan yapılabilecek bir iş değil zaten sırf bu nedenle. Ancak uzun vadeli yatırım yapılıyorsa, bir kez alacağım tutacağım uzun süre sonra iyice kara geçince satacağım gibi düşünülüyorsa, o zaman vergi çıkmaması için banka daha avantajlı olabilir.

Ben 1 aydır aracı kurumla çalışıyorum. Yeni yeni öğreniyorum. Eksik bilgi verdiğim bir yer varsa arkadaşlar yine düzeltsinler yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım.

8. Teminat olmadan TPP'da borçlanamazsınız!

Teminatların değeri düşer ise , ek teminat istenir.

MADDE 26-Teminat olarak kabul edilebilecek varlıklar
    (1) TPP'de kullanılabilecek teminat türleri aşağıda belirtilmiştir:
    a) Nakit (TL, ABD doları ve Euro)
    b) Devlet İç Borçlanma Senedi
    c) Takasbank tarafından belirlenen ve Borsa'da işlem gören paylar
    ç) Teminat Mektubu
    d) Yatırım Fonu Katılma Belgesi
    e) T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen Euro Tahvil
    f) Banka tahvil ve bonoları
    g) T.C. Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen kira
    sertifikaları
    ğ) Borsalarda işlem gören standartta altın

https://www.takasbank.com.tr/documen...ur05102018.pdf

MADDE 28-Teminat değerleme katsayıları
    MADDE 29-Teminat değerlemesi
    MADDE 30-Teminat oranları
    MADDE 31-Teminat tamamlama çağrısı

Risk sıfıra yakın .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 764/1012 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •