Sayfa 764/1002 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bunun bi tweeti vardı, markalı giysileri çöpe atarken fotosunu çekmiş tweet diye atmış, sonradan gurmelerden...
    Programdaki ekonomistleri göster... Hükümetin planını konuşalım

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Programdaki ekonomistleri göster... Hükümetin planını konuşalım
    Plan şu, halkı uyut, işlem hacmi yarat, komisyon geri dönüşlerini indiregandi, sadece o olsa iyi, insider ile kendi paranı da çevir Allah çevir sıfır risk, gömlekçi/tahtacı taktiği..sonunu düşünen kahraman olamaz, biz kefenimizi..

2018 i günümüze uyarlama Pro Jackson' u, YTD

Ayçiçek yağının historical grafiği (Mahsun ince görmüş )

3. İçeriden bilgi alır da yıl sonu kaç olacağını bilirse eder, yoktan var etmek, arka kapıya kamyonet yanaştırmak, trafoya kedi girmesi sonucu kur değişiklikleri, hep normal şeyler bunlar tabi...

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ayçiçek yağının historical grafiği (Mahsun ince görmüş )
    dedik demi ending diogonal filen olmaz...

o programda ekonomist var mı ?
    o yüzden.. hesap vermeyen totaliter modda adamlara karşı..
    fiyat hedefi verme. don biçme, eurusd usd10y kapa..
    trende bak, most a sadık kal.
    cahil çomar ol..
    bunlar psikolojiye oynuyor(tepkisel/karşıt koşullanma *sistematik duyarsızlaştırma).. üzerler..

5. Durmuş Yılmaz mevzusunu yeni çözdüm, uyuyordum da

Kelime seçimi germiş ortalığı, 'olağanüstü'

Elvan' ın gidişi olağanüstü değil, bekleniyor zaten, yerine Damat gelirse olağanüstü olur.

Mevzu kabine değişikliği değilse geçen ki muhabbettir, işlem limiti mevzusu, birileri aralarındaki muhabbeti yanlış anlayıp sirkatini söylemiştir yanlışlıkla. Büyük yanlış yaparlar tabi.

Olağanüstü her şey olağanlaştığından, daha da olağanüstü ney diye düşünüyor insan

6.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    dedik demi ending diogonal filen olmaz...

o programda ekonomist var mı ?
    o yüzden.. hesap vermeyen totaliter modda adamlara karşı..
    fiyat hedefi verme. don biçme, eurusd usd10y kapa..
    trende bak, most a sadık kal.
    cahil çomar ol..
    bunlar psikolojiye oynuyor(tepkisel/karşıt koşullanma *sistematik duyarsızlaştırma).. üzerler..
    Ending olur, ya da olmaz diye bir şey zaten yok, ihtimaller var. Ben illa olacak demedim, herkes inatla ending diyor, olmayabilir yine terste kalabilir dedim. (2018 de de inat etmişti zat)

Böyle bir ihtimal yok, şöyle olacak demek, kahinlik olur, ondan da vardı zamanında bir tane sitede nokta atardı yarın için tutardı geldi geçti...

Elliott kendi kendini doğrulayan bir teoridir, asla açıkta kalmaz, ending olmazsa expanding olur, o da olmazsa son dip 4 hoşgeldin yeni 5 olur.

Diğer klasik analiz ise, 11.30 u yukarı keserse 12 ye, 11 i aşağıya keserse 10 a gider der, soldan bi yatay arar, zirve yapmışsak dolar bazlı yatay arar TL ye çevirir, direnç arar.

Doktor, 20 senedir bu işle uğraşıyoruz, Mergen hocanın forumunda az çiziktırmadık zamanında, elliott klasiği kapsar üst kümesidir, ne ararsan onun içinde zaten..Daha başka projeksiyon metodu yok, görmedim ben. Harmonikler filan hepsi elliottan türeme, bildiğin zigzag, flat çeşitleri..Forexle ilgili tüm kalıplar da öyle.

Finans günümüzde psikoloji zaten. Sosyonomi diyorlar, kitlesel ruh hali. Psikolojiyi yönetiyor, 2 sene 3 sene hep aynı davranıyor forex, sonra birden 5x kaldıraçlı kim varsa 'resetleyip' devam ediyor yoluna, sonra KY bunu unutana kadar yapmıyor, sonra bi daha, neden, çünkü yapabiliyor. Adam 400x le poz açıyor, ne ka ekmek o ka köfte.

7. Bu gri liste olayının mevzuatına bakmak lazım, ben anlamadım bu işi. Geçmişte bir kere daha girip çıkmışız, o zaman ne olmuştu hiç hatırlamıyorum. Milyarlarca dolarlık ticaret devam ediyor da, bu nispeten küçük meblağlı para transferlerine ne oluyor, hiç hoş şeyler değil tabi de, saçma geldi, ya da kademeli bir şey mi acaba bu. Şu mevzuatı bi araştıralım bakalım, neymiş.

8. Şunu buldum, 2019 FATF Raporu, içinde ne ararsan var, bolca kısaltma, dolaylı anlatım dili, sonda gerçi kısaltmalar var ama, genelge ve kanunlara yapılan atıfla kısaltmalar birleşince, bir de çok uzun kavramak çok zor. Ne ararsan var içinde;

Misal, FETÖ var, -FETÖ nün 10 milyar EURO suna el konmuş (-konabilmiş, gerisi ne Allah bilir.), UYAP' tan sizin neden istatistik veri alınamıyor diyor -sana ne, sigortacılar bilmem neyi sigorta şirketine açıklamıyor diyor-ne alaka, İran var BM kararlarıyla ilgili kanununuz yok yasal zemin ondan yok diyor, bi yerde birilerini yakalamışlar kara para aklama mevzu 43 tane gayrimenkul almışlar-alarak aklama yöntemi var herhalde, bilgi paylaşımında sorun var bazen paylaşılmıyor bazen de yetki dışı paylaşılıyor bazen de hiyerarşi dışı etkileşimler oluyor diyor, suçluların iadesi var....her şey var neredeyse. Prensipleri saymış, uyuluyor uyulmuyor kısmen uyuluyor demiş, detayı yok, tavsiye kararı almış...

Henüz yaptırım mekanizması protokolü ne, çözemedim; okumak isteyenlere;

https://www.fatf-gafi.org/media/fatf...urkey-2019.pdf

Sayfa 764/1002 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •