Sayfa 765/1001 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,113 - 6,120 arası.

Konu: Viop XXXII

Trump 'ın yaptıkları söyledikleri hepimizi rencide etti, ama akape güçsüzlere karşı zulüm ederken sürekli sergilediği tavırları Trump'a karşı gösteremedi, kafasını kuma soktu..olmamış gibi davranmayı, "dostum" demeyi devam ettirdi..

şimdi de bidon diye alay ettikleri Biden'dan bir telefon bekliyorlar, gözleri pencerede gelecek bir olumlu haberde.. zavallılık tanımı sürekli yeniden güncelleniyor bunlar sayesinde.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    pazartesi kapali, salidan itibaren yabancilar kamyonu yanastirir ! bankalardan falan medet umanlar dikkatli olmalarini oneririm

yatırım tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Trump 'ın yaptıkları söyledikleri hepimizi rencide etti, ama akape güçsüzlere karşı zulüm ederken sürekli sergilediği tavırları Trump'a karşı gösteremedi, kafasını kuma soktu..olmamış gibi davranmayı, "dostum" demeyi devam ettirdi..

şimdi de bidon diye alay ettikleri Biden'dan bir telefon bekliyorlar, gözleri pencerede gelecek bir olumlu haberde.. zavallılık tanımı sürekli yeniden güncelleniyor bunlar sayesinde.
    Hayatları u dönüşleri ile geçti biz de keyifle izliyoruz..Akpnin grafiğine baktım trend kırılmış artık düzen tutmaz alanın elinde kalır..İban isteyerek bedelli sermaye artırımına gittiler..ne fayda..Akpnin kuruluşu diyince aklıma hep jüneyt hapşu gelir..z kuşağı bilmez..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    3,5 milyon suriyelinin bu ülkeye maliyeti nedir sizce ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    o arkadaşı ilgilendiren bir konu değil ,sadece çalıya takılıp toplanacak koyun yünleriyle ilgileniyor,hükümet bu kadar propaganda yapamaz bu arkadaştan faydalanmaları lazım,neydi kur enflasyon sebebiydi.....

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    o arkadaşı ilgilendiren bir konu değil ,sadece çalıya takılıp toplanacak koyun yünleriyle ilgileniyor,hükümet bu kadar propaganda yapamaz bu arkadaştan faydalanmaları lazım,neydi kur enflasyon sebebiydi.....
    yigit bulut gibi zihni zinir öngörüleri var onun: yigit bulut 1 dolar = 1 tl denkleminin mucidi, bu ise 1 dolar = 2.6 tl 'ye yakınsar tarzı bir ifadenin.. yine trolce ifade ettiği "enflasyonun hiç bir şeyin sebebi olmaması bilakis bir sonuç olması" da mr erdoğan'a bir selam çakma, bir saygı duruşu olarak nitelendirilebilir.. şaşırtıcı değil neticede.. sorsan eski bankacı çıkar rozetinde, sonraları beton lobisinin fahri üyeliğini de yaptı, emlak topiğinden hatırlarsın, muhtelif farklı nicklerle..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. fiyatlamayı etkilecek olan ppk kararı olacak

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    maho haklı.. en küçük bi siyasi polemik fırsatı belirdiğinde hemen elinde tuzlukla koşuşturan zibidilere müsamaha göstermemeli moderasyon

faydalı içerik ne olur ne olur diye düşündüm, dolar kuruna el atayım dedim.. meşhur kırılgan beşli, yani batılı çakalların saldırmayı en sevdiği belli başlı EM paraları : brezilya real, g.afrika rand, rus rublesi ve indonezya rupisi.. son 5 yıl

türk lirası açık ara yapmış, ama öyle böyle değil, hepsini sürklase etmiş, diğer dördündeki toplam kur değişimini ikiye katlamış, tam anlamıyla show yapmış, öyle böyle yükselmemiş, acaip yükselmiş, önü alınamamış bi türlü

şimdi papağan tayfa hemen üşüşüp- enflasyona göre bak, bizdeki enflasyonu hesaba katmıyosun ama enflasyona göre reel yükselişlere bak' falan gibi pavkıracaktır

tane tane anlatmak gerekirse enflasyon- devalüasyon döngüsü nasıl ilerliyor ?
    i. önce enflasyon gerçekleşir, ne kadar yükseldiyse döviz kuru'na yansıması görülür- yani yıl sonunda bakarlar %15 enflasyon olmuş, kur geride kalmış, hadi bakalım bi atalım diye dövizi yukarı mı alırlar ?
    ii. önce kur yükselir, ithal mallar maliyetler yükselir, yükselen kurlara göre fiyat ayarlamaları yapılır ve enflasyon böyle mi oluşur ?

tabii ki ii. nolu senaryo doğrudur, kur yükselirse ardından enflasyona geçişkenlik yapacaktır.. bu beşli arasında en yüksek enflasyonun TR'de olması eşyanın tabiatıdır, döviz kurları %186 yükselmiş, dövizle fiyatlanan bütün mallar bütün girdi maliyetleri üç katına çıkmış olan ülkede mi enflasyon yüksek olacaktır, yoksa döviz kurları beş senedir nerdeyse sabit olan en fazla %10-15 gibi bi aralıkta dalganan rusya, g.afrika, indonezya gibi ülkelerde mi enflasyon daha yüksek olacaktır

enflasyon, kurların yükselmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur, herhangi bir şeyin sebebi değildir..
    Bu yazdiginiz seyleri ekonomi biliminde savunan , bu tezleri daha acik anlatan kitaplar var midir ? Bu yazdiklarinizi nereden ogrendiniz ? Gercekten bilmedigim ve ogrenmek istedigim icin soruyorum. Saygilar.

Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    ..Akpnin kuruluşu diyince aklıma hep jüneyt hapşu gelir..z kuşağı bilmez..
    Benim de aklıma hep bir cümle gelir,
    "Deliğe süpürmeyin"
    Mealen, tepe tepe kullanın.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 765/1001 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz