Sayfa 766/1027 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,121 - 6,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by mukora Yazıyı Oku
    Bireysel emeklililkte 15 yılımdayım.Bu yıl başı devlet katkı payı 21 391 TL idi. Her ay 485 TL yatıyor ve birikimde nemalanıyor. Bugün itibarı ile 21095 Tl birikim toplamı 31.05,2018 de 22 942 TL idi. 2 3 günde bir bakarım yılda bir iki kez fon dağılımını değiştiririm. Bu gidişle % 25 diye verdiğini ( ki haketmek için 5 6 yıl daha sistemde kalmam lazım) fazlasıyla alacak görünüyor.
    Dış mihrakların !!!!!! faturası kümestekilere ödettiriliyor....

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    biri böyle yazmış viopta

Şüphelerimde haklı çıkacak gibiyim. Özellikle şu %25 katkı payının zaman içinde düşük getirili özel fonlar vasıtası ile eritilmesi konusunda.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,723
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    antipanik vardı gali,ba bi çağırayım onu
    Yetiştim Başkanım

Ben BES konusunda kendim çok araştırma yaptım.

Ayrıca en son Allianz Yaşam Emeklilik Merkezden gelen yatırım danışmanlarının verdiği 2 saatlik eğitime katıldım.
    Burada şu 3 kriter bize anlatıldı:
    1- Bes te 1 yıl veya daha az kalacak olan likt fonlarda kalsın.
    2- bes te 1 yıldan 5 yıla kadar orta vadeli kalacak olan örneğin bes emekliliği yaklaşan birisi yarı yarıya döviz bazlı Eurobond (kamu borçlanma aracı ) ve dış borsa (Nasdaq) ve biraz da Koç iştirakleri (bistten) fonuna yer verebilir.
    3- Bes te 5 yıldan fazla kalmayı düşünen portföyün tamamamını 2 de yazdığım borsa fonlarına ayırabilir. Ya da %20-30 kadarını Eurobondda bırakıp global kriz vb durumunda dipten bunu da borsaya aktarsın dendi.
    4- az bir miktar altın fonu önerdiler. Bu da nakite eşdeğer olduğu için fon alım satımlarında kullanıyormuş.

Benim portföy:

%40 Nasdaq fonu (ALR)
    %20 Koç iştirakleri fonu (ALI)
    %40 $ bazlı kamu borçlanma aracı (AMY)

Benim bes emekliliğine 4-5 yıl daha var.

Yukarıda yazdığım fonlar Allianz yaşamda profesyönel ekipler tarafından yönetiliyor.
    İçindeki hisseler performans takibi yapılıp “çürük elmalar” zamanında ayıklanıyor.

Özetle ben yılda 6 hakkım olmasına rağmen al sat yapmıyorum. Sadece izliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,723
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şüphelerimde haklı çıkacak gibiyim. Özellikle şu %25 katkı payının zaman içinde düşük getirili özel fonlar vasıtası ile eritilmesi konusunda.
    Devlet katkı fonu performansı zayıf maalesef.
    “Diğer konularda olduğu gibi” bu işi de bilmiyorlar.

Ama portföyümdeki asıl fonların getirisi yıllık %25 i geçtiği için çok da umursamıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    biri böyle yazmış viopta
     Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Yetiştim Başkanım

Ben BES konusunda kendim çok araştırma yaptım.

Ayrıca en son Allianz Yaşam Emeklilik Merkezden gelen yatırım danışmanlarının verdiği 2 saatlik eğitime katıldım.
    Burada şu 3 kriter bize anlatıldı:
    1- Bes te 1 yıl veya daha az kalacak olan likt fonlarda kalsın.
    2- bes te 1 yıldan 5 yıla kadar orta vadeli kalacak olan örneğin bes emekliliği yaklaşan birisi yarı yarıya döviz bazlı Eurobond (kamu borçlanma aracı ) ve dış borsa (Nasdaq) ve biraz da Koç iştirakleri (bistten) fonuna yer verebilir.
    3- Bes te 5 yıldan fazla kalmayı düşünen portföyün tamamamını 2 de yazdığım borsa fonlarına ayırabilir. Ya da %20-30 kadarını Eurobondda bırakıp global kriz vb durumunda dipten bunu da borsaya aktarsın dendi.
    4- az bir miktar altın fonu önerdiler. Bu da nakite eşdeğer olduğu için fon alım satımlarında kullanıyormuş.

Benim portföy:

%40 Nasdaq fonu (ALR)
    %20 Koç iştirakleri fonu (ALI)
    %40 $ bazlı kamu borçlanma aracı (AMY)

Benim bes emekliliğine 4-5 yıl daha var.

Yukarıda yazdığım fonlar Allianz yaşamda profesyönel ekipler tarafından yönetiliyor.
    İçindeki hisseler performans takibi yapılıp â€Åâ€Åâ€Å “çürük elmalar†zamanında ayıklanıyor.

Özetle ben yılda 6 hakkım olmasına rağmen al sat yapmıyorum. Sadece izliyorum.

Sayın anti panik 6 yıl önceki 100TL BES sisteminde bugüne göre ne kadar değerlenmiş.
    (net olarak devlet katkısı eklenince ve yönetim gideri düşülünce)
    Ayrıca devlet katkısı 6 yıllık süreçte hangi fonda ve ne oranda değerlendirilmiş?

Sakıncası yoksa bir analiz edebilir misiniz?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

İşin sonunda hesap kitap yapın ve en basit olarak aynı miktar parayı BES te değilde madem oradan buraya da atlayan bir yatırımcı da değilsiniz kendiniz aynı şartlarda değerlendirmiş olsaydınız ne kadar paranız olacaktı ondan sonar BES karlı mı değil mi öğrenmiş olursunuz. Saygılar bol kazançlar.

Bu bES işini ben attım ortaya işin cılkı çıkıp millet bize sövmeden son bir şey deyip çekileceğim. Umut abi derki: Nerede toplu bir para var kan kokusunu alan köpek balıkları misali hırsız, uğursuz, haram yiyici takımının gözü hep orada olur. İsteyen istediği gibi yatırım yapmakta serbestir bizimkisi sadece geçmiş tecrübelerimizi paylaşmaktır testiyi kırmadan uyarmaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Benim gördüğüm asıl sorun , eğer değişmediyse bu katkı paylarının devlet tarafından oluşturulan özel fonlarda nemalanmasıydı. Nemalanma oranı enflasyondan kopuk olarak %4.44 gibi bir orandı. Ben biraz da buraya takıldım. Zira devlet bu katkı paylarına enflasyonun çok altında getiri vererek sanırım vade sonunda bu %25 katkıyı bugüne yaşlandırılmış olarak epey bir kuşa çevirecek.

İtiraz noktam buydu. Yoksa katkı payları normal bir fonda değerlenseydi ama seçilebilecek fon sayısı kısıtlı olsaydı buna bir itirazım olmazdı.

1.1.2013 tarihinden itibaren 100 TL tam olarak (*net*, vergisi düşülmüş) TL mevduatta 200TL döviz mevduatta 320TL civarına ulaşmış durumda (mevduat başlığında detaylı tam verileri paylaşıyorum) .

Acaba BES ile 100TL son beş senede tüm katkılar eklenip , yönetim giderleri düşüldüğünde ne getirmiş?.
    2012'de aylık 100₺ ile başlayan bes,
    Yatırılan:11.000₺
    Getiri. : 5.700₺
    Devlet katkısı:2.500
    TOPLAM: 19.200₺ olmuş..

Le X829 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 766/1027 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •