Originally Posted by
trendtakipcisi
Evet temel analiz önemlidir (Warren BUFFET gibiysen başka ama o bile ortalama yapmıyor çünkü değer analizinde firmanın tamamını satın alıyor) ancak nerede biliyor musun "insider trading"de bu da suç biliyorsun ...firmanın ederi var diye bakarsan burada ismini sayamayacağım kadar çok senet yıllar boyunca (mesela tcell) temel analizi çok sağlam/müthiş bilanço diye diye uzun vadeli yatırımcı yaptılar insanları... yoksa pgsus 80 ucuz, 60 çok ucuz, 40 daha düşmez, 30 bedava derken olan olur....ancak borsada zamanlamanın önemini, nereden alım/satım yapacağınızı ancak oluşturduğunuz sisteminiz söyler...temel kurallardan biri düşerken mal alınmaz, diğer kural düşerken asla ortalama yapılmaz,
Bunu 1996 yılından beri bu piyasada işlem yapan çok şükür oldukça ciddi paralar kazanan ancak doktora yapmayan birisi olarak söylüyorum...
Forumda ya da başlıkta yenisiniz galiba...ben de 21 Yıldır bu forumdayım...yoksa beni tanırdınız...bu başlıkta sistemim ve portföy yönetim stratejilerim konusunda çok yazı yazdım...öyle 1-2 gönderide anlatılamayacak şeyler yazdım...genç ve tecrübesi az beyaz yakalı arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sisteminde başarılıysan, ve tatmin edici ve de düzenli bir getirin varsa, zaten senin için sorun yok...benim için de her şey gayet yolunda..2 Yıldır profesyonel olarak bu işi yapıyorum ve bu işten geçiniyorum, tatminkar ve düzenli bir getirim var.
Yani, herkesin yöntemi, doğrusu farklı olabilir...bu işlerde uygulama kısmı da çok önemlidir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri