Cevap icin cok tesekkur ediyorum. Iyi geceler
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap icin cok tesekkur ediyorum. Iyi geceler
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada bilgisiz bir yatırımcıyım.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulağım delik değildir. Kimse benim yazdıklarımdan etkilenip işlem yapmasın.(eski nickim : hallederiz )
Ankara’da iseniz bizim hastanede yaptırabilirsiniz MHRS için mesaj atıp iletişime geçenbilirsiniz. Çocuk doktoruyum ama aşı ile ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz yine [emoji106]
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
Bizde böyle bir hareket zaten var, yan tahtalarda olan bu ama açığa satış yasak olduğu için zaten bu durum oluştu. Yani xtumy yükseldikçe batacak birisi teorik olarak olamaz çünkü açık poz yok zaten o tahtalarda. Ancak açığa satış geri geldiğinde böyle bir durum oluşma ihtimali olabilir. Ama bence, en son bu coşku bittiğinde elinde mal kalan kişiler zarar edecek yan tahtalarda.
Artı, %123 short oranı ( yani sıfıra düşer batar demişler) yapılan bir hisse gme. Bizim herhangi bir açığa satışın açık olduğu bist30 tahtamızda benzer oran var mı bilmiyorum. Piyasada olan tüm lotların ve daha fazlasının short olarak girildiği herhangi bir bist30 tahtamiz olduğunu zannetmiyorum. Varsa ky ye kalmaz bıyıklı! yabancı çekerdi malı.
Ayrica viop fiziki teslimat tabi ki ve orada da böylesi bir short balonu olan hissemiz var mı bilmiyorum. Sanmıyorum açıkçası.
Ancak geçmişte pek çok spekulatorun başka bir spek ile kapışıp tavan tavan giden hissede short kapatmak zorunda kaldığı pek çok durum olmuştu. Yeni bir durum değil yani ama halkın örgütlenip de milyarlık fon batırması yeni tabi ki.
Özetle çok şeylere gebe bir olay ama bizde birebir aynısı yasal düzenlemeler ve piyasa yapısı gereği çok mümkün değil gibi duruyor, şimdi herkes böyle delicesine shortlanan hisse arıyordur tüm dünyada ve bizde. Fonlar da pozunu ona göre alacaktır artık aşırı hırs nelere götürüyor herkes görüyor. Neyine güvenip de piyasadaki tüm lotları açığa sattın yetmedi %23 de yukarı gittikçe ek yaptın nasıl kapatacaksın açığı derler adama.
Bu arada ben açığa satışa karşı değilim kesinlikle piyasayi dengeleyici bir olay. Nasıl ki 300 forward fk ile hisse alan kendi hesabını kendi yapacaksa 1 fk ile hisseyi açığa satan da ben napiyorum diyecek...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben redditte çok eskiyim eskiden sadece yazılımcı gamer ( ikisi de benim) tayfanın takıldığı bir yerdi. Simdi hepimiz büyüdük herkeste hayal kırıklığı öfke nefret var çalışıyorsun para kazanamiyorsin bir ev bir araba için ömrünü vermen lazım kim emiyor bu kanı? Redditciler bizi böyle fakir bırakanlar hedge fonlardır dedi bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama çok ofkeliler o fon batmadan duracaklarını hiç zannetmiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bildiğim bizdede açıkçıların kıstırıldığı veya aşırı kredili işlem yapıldığında ters yönde hareket başladığı zamanlar oldu.
Ancak şuda bir gerçek ilk short hareketini yapan adam, peşinden gelenlerin bu kadar abartacağını tahmin etmemiş olabilir. Ama zamanında kapanmaması kendi hatası.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Bizde redditçi karşılığı sanırım ekşi sözlük. ama bizde buna yapsa yapsa forumdonanımcılar yapar. Onlardaki tutku kimsede yok.
zamanında fiyatta rakam hatası yapan online satış sitelerini affetmediler. Uygun fiyat diye adam ihtiyacı yokken işlemci almıştı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Bizdeki bireysel çıkarlar ön planda bir hareket olur. Asıl mevzu bence hedge fonlardan ziyade algoları bozucu toplu hareketler olacaktır. Sonuçta algolar piyasaya alım sinyalinde alım yaptırıyor bu tür gruplar belli dirençlerde yüklenerek algoları ala sokup piyasayı götürebilir yukarıda da toplu satışlarla kendileri sattıktan sonra algoyu sata sokabilir ama herkesin aynı algo ile hareket etmesi ile olacak bir mevzu![]()
Açığa satış piyasa için gereklidir, kaldıraç da yine gereklidir. Mevzu aracı kurum ve robotların KY ile benzer komisyon ve vergilendirmelere tabi olmamasıdır. Eğer oyunda herkese aynı şartlar aynı piyasa hızı sağlanırsa hedge fonun ne yaptığı zerre umrumda değil. Bu oyuna 1000de 2 ile başlarsın 10000de 1 e kadar düşersin bireysel olarak ama hedge fonlar HFT ler komisyon ödüyor mu sanmıyorum. Vergiyi de herkes gider gösterip yardım bağış gösterip üzerinden prim yapıyor. Sorun yukarıda da denilen gibi hedge fonlarda değil adil olmayan vergi düzeninde.
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
Yer İmleri