Sayfa 774/7020 İlkİlk ... 27467472476477277377477577678482487412741774 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 6,185 - 6,192 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz yazar George Meredith’in dogum yildonumu (12 Subat 1828)

“Zeki bir kadin hazinedir. Guzel ve zeki bir kadin guctur. / Una donna arguta è un tesoro; una bellezza arguta è un potere”

2. Amerikali ressam Thomas Moran'in dogum yildonumu (12 Subat 1837)

Costiera Amalfitana (Amalfi Coast 1868)

3. Rus asilli Alman yazar ve psikanalist Lou Andreas-Salomé’nin dogum yildonumu (12 Subat 1861)

“Aski nasil mi hayal ederdim? Ah, cok basit. Son derece sade ve saglikli. Sanirim hic de seytani ve romantik sayilamayacak seylerle karsilastirirdim aski. Her gun acligimizi giderdigimiz kutsal, doyuran ekmekle; her gun evimizi actigimiz hayat veren temiz havayla. Sonuc olarak her seyi borclu oldugumuz, ama haklarinda pek oyle tumturakli laflar etmedigimiz en onemli, en dogal, en guzel seylerle. ” Fenicka

“How do I imagine love? That is quite uncomplicated--very simple and wholesome. I would compare it with things that are least demonic or romantic, like the daily bread that is blessed and stills our hunger, like the stream of air that comes into our homes to refresh us. In short, with that which is most important, most beautiful and most natural, on which we most depend and about which we do not need to engage in empty rhetoric.”

4. Italyan ressam Mario Mafai'nin dogum yil donumu (12 Subat 1902)

Demolizione dell'Augusteo (Demolition of the Augusteum, 1936)

5. Italyan yonetmen; opera, film ve televizyon yapimcisi Franco Zeffirelli'nin dogum gunu (12 Subat 1923)

6. Yunan asilli Fransiz vatandasi yonetmen Costa Gavras’in dogum gunu (12 Subat 1933)

7. Amerikali muzisyen, sarkici, yapimci, film yonetmeni, yazar, The Doors’un solisti, klavyecisi ve soz yazari (1965-1973) Ray Manzarek’in dogum yildonumu (12 Subat 1939)

8. Italyan romanci ve yazar Elio Vittorini'nin olum yildonumu (12 Subat 1966)

"Taptaze bir vicdani olmasini istiyordu -kendisi boyle diyordu: Taptaze, oyle bir vicdan ki her zaman yerine getirmekte oldugu gorevlerinin disinda baska sorumluluklar, insanlara karsi yeni, daha yuce odevler yuklensin. Cunku her zaman yerine getirilen odevler insanın icini rahatlatmaz olmustu. Insan hicbir sey basaramamis gibi oluyordu bu durumlarda. Kisi kendi kendisini hosnutsuzluk ve hayal kirikligi icinde birakiyordu.

"Ben, insanligin yeni bir seye hazir olduguna inaniyorum." dedi. "Yalniz hirsizlik etmemeye, adam oldurmemeye, iyi bir vatandas olmaya degil.Bunun otesinde baska bir seye. Yeni ve baska odevleri yuklenmeye hazir olduguna inaniyorum insanligin. Bizim icimizde duydugumuz da bu, saniyorum, baska odevler yuklenme istegi, yeni isler basarma istegi. Yeni bir duyarlikla vicdanimizin bize gosterdigi yeni isler basarma istegi." Sicilya Konusmalari

“Avrebbe voluto avere una coscienza fresca, così disse, fresca, e che gli chiedesse di compiere altri doveri, non i soliti, altri, dei nuovi doveri, e più alti, verso gli uomini, perché a compiere i soliti non c'era soddisfazione e si restava come se non si fosse fatto nulla, scontenti di sé, delusi.”

"Credo che l'uomo sia maturo per altro." disse. "Non soltanto per non rubare, non uccidere, eccetera, e per essere buon cittadino... Credo che sia maturo per altro, per nuovi, per altri doveri. È questo che si sente, io credo, la mancanza di altri doveri, altre cose, da compiere... Cose da fare per la nostra coscienza in un senso nuovo."

Sayfa 774/7020 İlkİlk ... 27467472476477277377477577678482487412741774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •