Kendi yazdığım matriks kodlarım var
Matriks dilini iyi biliyorum ve kafamda ki trading stratejimi
Kodlara uzun uzun dökebiliyorum
Makul başarılar ile sistemlerimden gayet memnunum
Fakat malum Matriks donmaları beni de artık pes ettirme noktasına taşıyor
Ve
C# dilini hiç ama hiç bilemediğim için
Kendi Matriks kodlarımı c# diline çeviremiyorum
Bu işi
Yani kod çevirme işini
Profesyonel olarak hakkı ile yapabilenler varsa
Ücreti karşılığında yaptırmak istiyorum
Bu yetkinlikte bir coder tanıdığı olanlarınız var mı arkadaşlar?
Yardımcı olursanız minnettar kalırım
Ben amatör olarak C# biliyorum. Aynı zamanda c# yazılımcı şirket sahibi bir arkadaşım daha var benim kullanıdıgım formullerin kodlamasını yapıvermişti.
Arkadaşım ancak bizimde aramızdaki ilişki ticari boyutta devam ediyor mümkün oldugunca.
İsterseniz bu konuda ÜCRET karşılığı yapılacak değiştirilecek formulleri önce ben benim altından kalkamayacagım bir tasarım varsa diğer yazılımcı arkadaşa yaptırtabilirim.
Çok zor değillerse ideal formlarında vesaire de bi ihtimal çözdürtebilirsiniz bedava. Ancak çok zaman alabilir birde herkesin yardımcı olacağının garantisi yok. Özellikle hazır formul isteyenlere genellikle ben dahil pek yapmak istemiyoruz. Genellikle öğrenmeye istekli kişiler formul bir ksımını çevirmiş bir kısmında tıkanmış kişilerin formullerini tamamlayıveriyoruz cunku tamamlayıvermek daha basit.
Ben kendim şu an C# dilinde idealle entegreli bir arayüz tasarlıyorum bir yerde sıkıştım. Yapamadım, Hemen yazılımcı arkadaşla iletişime geçip problemi çözdüm gönlünden ne geçiyor dedim 40 TL dedi Attım 40 TL yi.
Her yazılımcı ideal formulunu çeviremiyor bu arada ben bir sürü yazılımcıyla tanıştım. adamlar anlamıyor ne borsadan anlıyor ne metotlar ne indikatorlerden o sebeple hem yazılımcı hemde ideale ve borsaya hakim adam piyasada bulamazsın.
Ben ve yazılımcı arkadaşım idealdeki metotlara ve indikatorlerı biliyoruz.
Size tavsiyem şu C# dili herşeyini anlatmasamda idealde basit bir sistem nasıl yazılırın MANTIĞINI anlattığım video var. İşinize yarar ve videodan anlayabilirseniz oradan kendi kendinize formulleri yazabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=090V3F7T-E0&t=1417s
Kendim uğraşamam bu işlerle birileri yazıverse hayıran dersen hisse netin ideal formulleri başlığına anlatabilirsin. Ancak yazılabileceğinin garantisi yok.
Benim vaktim yok uğraşamam da çevirememde diyor parasıyla anlaşıp formulleri yazdırıp biran önce işimi bitirmek istiyorum dersen. Özel mesaj at telefonla konuşalım işine gelirse yaptırırsın işine gelmez alternatifleri değerlendirirsin.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
ODEV 1
PHP Code:
//ODEV 1 https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=31870&p=3622591#post3622591
var V = Sistem.GrafikVerileri ; //V adında değişkene grafik verileri listesini ata
var Veriler= Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis"); // Veriler değişkenine Grafik verlerindeki Kapanış Fiyatlarını oku/listele.
var RSI100 = Sistem.RSI(100);
var RSI150 = Sistem.RSI(150);
var x1 = Sistem.Liste(0); // x1 isminde boş bir liste oluştur.
for (int i = 1; i < V.Count; i++) // Her barı tek tek tararken
{
//x1 in son değerine ata = RSI14'ün şimdiki değeri büyükse RSI30'un şimdiki değerinden ve MA1'in şimdiki değeri MA2'nin şimdiki değerinden büyükse sorgula doğruysa 1 yaz : ile bitir. Tam tersi koşullarda da -1 yap ve : ile bu işlemleri bitir.
x1[i] =
RSI100[i] > RSI150[i] ? 1 : RSI100[i] < RSI150[i] ? -1 :
x1[i] ;
}
// sistem
var SonYon = ""; // sonyon isminde için boş bir değişken oluştur.
for (int i = 1; i<V.Count; i++) //Her barı tek tek tararken
{
if ( x1[i] == 1 && SonYon != "A" ) // Eğer x1'in şimdiki değeri eşit ise 1'E ve SON YÖN eşit değilse A ya
{
Sistem.Yon[i] = "A"; // SOn yon metoduna A Yaz Böylece ok işaretleri yerleşsin
SonYon = Sistem.Yon[i]; // SOn yon değişkeninede A harfini ata.
}
else if ( x1[i] == -1 && SonYon != "S" ) // SAT
{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
else if ( x1[i] == 10 && (SonYon == "A" || SonYon == "S") ) // öyle değilse eğer x1 eşitse 0 ve son yon eşitse a ya veya son s ye eşit ise son yone F yaz yani nakite geç
{
Sistem.Yon[i] = "F";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
}
Sistem.GetiriHesapla("31/12/2004", 0.025 ); // Şu tarihten başlayarak kz hesapla ve her işlemin kaymasına bu puanı düş.
var KarZarar = Sistem.GetiriKZ;// ortaya çıkacak kz eğrisine KarZarar isimli değişkene ata
Sistem.Cizgiler[0].Deger = RSI100; //Panel2
Sistem.Cizgiler[1].Deger = RSI150; //Panel2
Sistem.Cizgiler[2].Deger = KarZarar; // Panel2 Fiyatların altında yeni pencere
Sistem.Cizgiler[3].Deger = x1; // Panel4 x1 İsimli listemize atanan değerleri çizgi olarak gösterir panel4 te
Sistem.Cizgiler[3].Stil = 6;
![]()
ODEV 2
PHP Code:
//ODEV 2
var V = Sistem.GrafikVerileri ; //V adında değişkene grafik verileri listesini ata
var Veriler= Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis"); // Veriler değişkenine Grafik verlerindeki Kapanış Fiyatlarını oku/listele.
var KUCUKMA = Sistem.MA(100, "Simple", "Kapanis"); // 150 Adet bar kapanısının basit ortalamasını hesaplayıp MA1 ismine ata
var ORTANCAMA = Sistem.MA(150, "Simple", "Kapanis"); //
var BUYUKMA = Sistem.MA(200, "Simple", "Kapanis"); //
{
//x1 in son değerine ata = RSI14'ün şimdiki değeri büyükse RSI30'un şimdiki değerinden ve MA1'in şimdiki değeri MA2'nin şimdiki değerinden büyükse sorgula doğruysa 1 yaz : ile bitir. Tam tersi koşullarda da -1 yap ve : ile bu işlemleri bitir.
x1[i] =
KUCUKMA[i] > ORTANCAMA[i] && KUCUKMA[i] > BUYUKMA[i] && ORTANCAMA[i] > BUYUKMA[i] ? 1 : KUCUKMA[i] < ORTANCAMA[i] && KUCUKMA[i] < BUYUKMA[i] && ORTANCAMA[i] < BUYUKMA[i] ? -1 :
x1[i] ;
}
// sistem
{
if ( x1[i-1] == 1 && SonYon != "A" ) // Eğer x1'in şimdiki değeri eşit ise 1'E ve SON YÖN eşit değilse A ya
{
}
else if ( x1[i-1] == -1 && SonYon != "S" ) // SAT
{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
else if ( x1[i-1] == 10 && (SonYon == "A" || SonYon == "S") ) // öyle değilse eğer x1 eşitse 0 ve son yon eşitse a ya veya son s ye eşit ise son yone F yaz yani nakite geç
{
Sistem.Yon[i] = "F";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
}
Sistem.GetiriHesapla("31/12/2004", 0.025 ); // Şu tarihten başlayarak kz hesapla ve her işlemin kaymasına bu puanı düş.
var KarZarar = Sistem.GetiriKZ;// ortaya çıkacak kz eğrisine KarZarar isimli değişkene ata
Sistem.Cizgiler[0].Deger = KUCUKMA; //Panel1 Fiyatların üzeri
Sistem.Cizgiler[1].Deger = ORTANCAMA; //Panel1 Fiyatların üzeri
Sistem.Cizgiler[2].Deger = BUYUKMA; // Panel1 Fiyatların üzeri
Sistem.Cizgiler[3].Deger = KarZarar; // Panel3 KZ eğrisinin altına yeni bir pencere
Sistem.Cizgiler[4].Deger = x1; // Panel4 x1 İsimli listemize atanan değerleri çizgi olarak gösterir panel4 te
Sistem.Cizgiler[4].Stil = 5;
![]()
Ödev 3
PHP Code:
//ODEV 3
var KUCUKMA = Sistem.MA(100, "Simple", "Kapanis"); // 150 Adet bar kapanısının basit ortalamasını hesaplayıp MA1 ismine ata
var ORTANCAMA = Sistem.MA(150, "Simple", "Kapanis"); //
var BUYUKMA = Sistem.MA(200, "Simple", "Kapanis"); //
{
x1[i] =
KUCUKMA[i] > ORTANCAMA[i] && KUCUKMA[i] > BUYUKMA[i] && ORTANCAMA[i] > BUYUKMA[i] ? 1 : KUCUKMA[i] < ORTANCAMA[i] && KUCUKMA[i] < BUYUKMA[i] && ORTANCAMA[i] < BUYUKMA[i] ? -1 : KUCUKMA[i] > ORTANCAMA[i] && ORTANCAMA[i] < BUYUKMA[i] ? 10 : KUCUKMA[i] > ORTANCAMA[i] && ORTANCAMA[i] < BUYUKMA[i] ? 10 :
x1[i] ;
}
// sistem
{
if ( x1[i-1] == 1 && SonYon != "A" ) // Eğer x1'in şimdiki değeri eşit ise 1'E ve SON YÖN eşit değilse A ya
{
}
else if ( x1[i-1] == -1 && SonYon != "S" ) // SAT
{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
else if ( x1[i-1] == 10 && (SonYon == "A" || SonYon == "S") ) // öyle değilse eğer x1 eşitse 0 ve son yon eşitse a ya veya son s ye eşit ise son yone F yaz yani nakite geç
{
Sistem.Yon[i] = "F";
SonYon = Sistem.Yon[i];
}
}
//Panel1 Fiyatların üzeri
Sistem.Cizgiler[0].Deger = KUCUKMA; Sistem.Cizgiler[0].Panel = 1;
Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "KUCUKMA";
Sistem.Cizgiler[1].Deger = ORTANCAMA; Sistem.Cizgiler[1].Panel = 1;
Sistem.Cizgiler[1].Aciklama = "ORTANCAMA";
Sistem.Cizgiler[2].Deger = BUYUKMA; Sistem.Cizgiler[2].Panel = 1;
Sistem.Cizgiler[2].Aciklama = "BUYUKMA";
// Panel2 KZ eğrisinin altına yeni bir pencere
Sistem.Cizgiler[3].Deger = KarZarar; Sistem.Cizgiler[3].Panel = 2;
// Panel3 x1 İsimli listemize atanan değerleri çizgi olarak gösterir panel3 te
Sistem.Cizgiler[4].Deger = x1; Sistem.Cizgiler[4].Panel = 3;
Sistem.Cizgiler[4].Stil = 5;
3 numaralı ödev zordu doğru olup olmadığından emin değilim.
Yer İmleri