Sayfa 78/368 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 2937 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Sn. deva- i dert, menderes tekstil şirketinin 9 aylık bilançosunu yakın zamanda inceleme fırsatınız oldu mu acaba?

müsait olunca siz de bakabilir misiniz? 2022/9 aylıkta hisse başına kazanç 2,33 TL ve dönemlik karlar iyi gibi geldi bana.
    tek kötü taraf finansman giderlerinde yer alan 589 milyon TL lık banka kredisi ve faizleri olabilir.
    Sizce muadillerine göre yatırıma değer mi? hazır fiyatta zirveden düşmüşken..
    Hocam MNDRS'te yıılıklandırılmış Net Kar 314.6 milyon TL, bunun içinde geçen yılın 4Ç zararı olan 267.8 milyon zarar da dahil. Buna rağmen F/K 5,97. Bir sonraki çeyrekte zarar görünen 2021 - 4Ç bilançosu baz olmaktan ve yıllıklandırılmış net karın içinden çıkacak ve 2022-4Ç girecek bunun içerisine. Bu durumda 3Ç kadar net kar gelse 2,41 F/K yapar yaklaşık, 2Ç kadar net kar gelse 2,46 civarı kadar F/K yapar, daha aşağısı gelir mi bilmiyorum ama Prospektif F/K'sı 2,40'larda gezen bir tekstil firmasına kötü diyecek kimse bu işten pek anlamıyor demektir. Bence fiyat düzeltmesi devam eder mi etmez mi kısmını tam bilmesem de, oldukça ucuz ve yatırım yapılabilir durumda olacak görünüyor. Benim filtrelerimde elenmesi muhtemelen net borç/favök oranının (2,19) benim defansif seçimlerime göre biraz yüksek olması ve satışlardaki büyüme rakamlarının çok da tatmin etmemiş olması. Kaldıraç oranı yüksek olsa da %100,94 olan zirvesinden % 69,29'lara kadar düşmüş olması borçlardaki trendin aşağı yönlü olduğunu gösteriyor. Net borç/favök de bu arada 5,31 seviyesinden 2,19 seviyesine düşmüş. Hem net borç borç düşüyor hem de Favök'ün net borcu karşılama gücü artıyor. İşin finansal yapı tarafı bu yönden pozitif bana göre.

Şahsen planlarımda olmasa da portföyüme ekleyebilirim MNDRS'i önümüzdeki haftaya.

Ama patron satışları biraz kafamı karıştırdı işin açıkçası. Bu satışlar ne zaman durur kısmını iyi analiz etmek lazım.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Bir ara EN AZ MEVCUT 4Ç NET KÂRı kadar kâr etmesi durumunda, yani bir sonraki çeyrek için Prospektif F/K'sı mevcut F/K'sından düşük olacakları burada listeleyeceğim. Arasında dikkatinizi çeken, incelemeye değer bulduklarınızı beraber inceleyebiliriz.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn.deva-i dert'in temel analiz bakış açısı oldukça anlaşılır ve faydalı. Bu başlığa artık her gün bir iki defa göz atıyorum.
    Teşekkürler, hocam.. Destek ve katkılarınızla burayı faydalı bir paylaşım yeri haline getirebiliriz.
    Clausewitz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,832
     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Hocam MNDRS'te yıılıklandırılmış Net Kar 314.6 milyon TL, bunun içinde geçen yılın 4Ç zararı olan 267.8 milyon zarar da dahil. Buna rağmen F/K 5,97. Bir sonraki çeyrekte zarar görünen 2021 - 4Ç bilançosu baz olmaktan ve yıllıklandırılmış net karın içinden çıkacak ve 2022-4Ç girecek bunun içerisine. Bu durumda 3Ç kadar net kar gelse 2,41 F/K yapar yaklaşık, 2Ç kadar net kar gelse 2,46 civarı kadar F/K yapar, daha aşağısı gelir mi bilmiyorum ama Prospektif F/K'sı 2,40'larda gezen bir tekstil firmasına kötü diyecek kimse bu işten pek anlamıyor demektir. Bence fiyat düzeltmesi devam eder mi etmez mi kısmını tam bilmesem de, oldukça ucuz ve yatırım yapılabilir durumda olacak görünüyor. Benim filtrelerimde elenmesi muhtemelen net borç/favök oranının (2,19) benim defansif seçimlerime göre biraz yüksek olması ve satışlardaki büyüme rakamlarının çok da tatmin etmemiş olması. Kaldıraç oranı yüksek olsa da %100,94 olan zirvesinden % 69,29'lara kadar düşmüş olması borçlardaki trendin aşağı yönlü olduğunu gösteriyor. Net borç/favök de bu arada 5,31 seviyesinden 2,19 seviyesine düşmüş. Hem net borç borç düşüyor hem de Favök'ün net borcu karşılama gücü artıyor. İşin finansal yapı tarafı bu yönden pozitif bana göre.

Şahsen planlarımda olmasa da portföyüme ekleyebilirim MNDRS'i önümüzdeki haftaya.

Ama patron satışları biraz kafamı karıştırdı işin açıkçası. Bu satışlar ne zaman durur kısmını iyi analiz etmek lazım.
    Kıymetli değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Bilançosunu sizin de genel olarak beğenmenize sevindim. Ben de önümüzdeki hafta bir miktar alım düşünüyorum. Yalnız Cuma gecesi gelen kap ile vbts ye girdi. 1 ay süre ile Brüt takas cezası geldi. Aslında bu bizim için belki de daha iyi olabilir. Al sat cılar azalır. Hisse de yoluna devam edebilir ve bizde nispeten düşük fiyatlardan maliyetlenmiş olabiliriz. tek handikapını yan şirketin hisse satışları ve biraz da banka kredileri olarak görüyorum.

5. Hissemin olduğu bir kağıt. Son 1 haftadır enteresan şeyler yaşanıyor bu kağıtta.
    İleriki dönem için mevcut kar rakamları ile rasyoların çok düşeceğini düşünüyorum.
    O yüzden bende beklemeye devam ediyorum.
    Biraz risk alıyorum ama yinede yatırım tavsiyesi olmasın

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Kıymetli değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Bilançosunu sizin de genel olarak beğenmenize sevindim. Ben de önümüzdeki hafta bir miktar alım düşünüyorum. Yalnız Cuma gecesi gelen kap ile vbts ye girdi. 1 ay süre ile Brüt takas cezası geldi. Aslında bu bizim için belki de daha iyi olabilir. Al sat cılar azalır. Hisse de yoluna devam edebilir ve bizde nispeten düşük fiyatlardan maliyetlenmiş olabiliriz. tek handikapını yan şirketin hisse satışları ve biraz da banka kredileri olarak görüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hissemin olduğu bir kağıt. Son 1 haftadır enteresan şeyler yaşanıyor bu kağıtta.
    İleriki dönem için mevcut kar rakamları ile rasyoların çok düşeceğini düşünüyorum.
    O yüzden bende beklemeye devam ediyorum.
    Biraz risk alıyorum ama yinede yatırım tavsiyesi olmasın
    Patron 23.8 milyon lot hisse satmış.. Daha da satar mı belli değil. Bu satışların sebebi ne? Karışık işler ve durumları pek sevmiyorum.
    Clausewitz

7. BNTAS ‘larımı kanalın üst bandına geldiği için sattım. Kanalın üst bandını yukarı kırmaz ve kanalın alt bandına giderse tekrar oralardan alım yapmayı planlıyorum.

8. Aynı gerekçe ile MERCN’larımı da elden çıkardım.

Sayfa 78/368 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •