Abi biz bosacıyız tarihsel benzerliklerden faydalanırız
Cidden bu Montrö işi çok sakat. Şimdi bakıyorum Karadenize kıyısı olan Türkiye-Romanya-Bulgaristan NATO üyesi. Gürcistan ve Ukrayna nın Rusya ile olan ilişkileri malum. Yani Rusya bir tarafa diğerleri bir tarafa durumu var pratikte. Hani yaşanmışlıklar, ilişkiler bir tarafa, bizim batıyla ilişkiler süper, dünya bir tarafta Rusya bir tarafta, soğuk savaş rüzgarları esiyor gibi bir durum olsa tamam aga tam zamanıdır koy masaya.
Ama diyorum bizim Rusya ile ilişkilerimiz iyi olmasa da çok kötü değil. Batı ile ise felaket. Yani şu zamanda Montröyü masaya yatırmak kaldırıp Rusya ya koşmak ile eşdeğer.
Ne yapıyorlar, ne ediyorlar, akıllarından ne geçiyor vallahi bilmiyorum. Bu iş ciddileşirse Rusya bunu savaş sebebi bile sayar ki masaya oturup anlaşılacak bir konu değil Rusya ile.
Cidden basit bir iş değil. Arka planı var mı yok mu o hiç belli değil. Tabi zamanlaması da manidar Rusya-Ukrayna münasebetleri malum.
Hiç birşey bilmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum ama hakkımızda hayırlısı ne diyelim. İş sıkıntılı.
Yer İmleri