Originally Posted by
dimitris
Sınıfın yarısını ateist yapmak nedir ya . Hangi ateist bir başkasının ateist olmasını ister . Neyse bu cümlenin arkası ayrı bir sıkıntılı tartışma olur .
Lütfen yazımı bir daha okuyun. Yıllar öncesinin bir lise öğrencisinden bahsediyorum. Sosyalistim diye üzerimde mahalle baskısı kurulmuştu, ağzını açan dinden imandan başlıyordu. Yani tartışmayı dine yönlendiren onlardı. Madem o kadar istediniz deyip, 3-5 kitap devirdim, hepsinin ağzının payını vermeye başladım.
Yazımı dikkatli okusaydınız niçin 6 ay diye bir sınır koyduğumu da merak ederdiniz.m. 6 ay sonra sınıfın yarısı ateist olduktan sonra bana ricaya geldiler, artık din konusunu kapatalım diye. Ben de bu konuyu açan hep siz değilmiydiniz dediğimde sus pus oldular. O günden sonra da din konusu gündemimizden düştü.
Kendi çocuğumu da din dersinden muaf tutmayı başardım. Ama ona şunu da öğrettim. Yaşamın boyunca güvenebileceğin insanlar "başkalarının inançlarına saygılı olan inançlı insanlar" diye. Hristiyan, müslüman, ateist ya da budist farketmez. Zaten sınıfın yarısını ateist yaparken en yakınımdaki insan da sınıfın tek samimi müslümanıydı.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri