Sayfa 781/946 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,241 - 6,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Sınıfın yarısını ateist yapmak nedir ya . Hangi ateist bir başkasının ateist olmasını ister . Neyse bu cümlenin arkası ayrı bir sıkıntılı tartışma olur .
    Lütfen yazımı bir daha okuyun. Yıllar öncesinin bir lise öğrencisinden bahsediyorum. Sosyalistim diye üzerimde mahalle baskısı kurulmuştu, ağzını açan dinden imandan başlıyordu. Yani tartışmayı dine yönlendiren onlardı. Madem o kadar istediniz deyip, 3-5 kitap devirdim, hepsinin ağzının payını vermeye başladım.

Yazımı dikkatli okusaydınız niçin 6 ay diye bir sınır koyduğumu da merak ederdiniz.m. 6 ay sonra sınıfın yarısı ateist olduktan sonra bana ricaya geldiler, artık din konusunu kapatalım diye. Ben de bu konuyu açan hep siz değilmiydiniz dediğimde sus pus oldular. O günden sonra da din konusu gündemimizden düştü.

Kendi çocuğumu da din dersinden muaf tutmayı başardım. Ama ona şunu da öğrettim. Yaşamın boyunca güvenebileceğin insanlar "başkalarının inançlarına saygılı olan inançlı insanlar" diye. Hristiyan, müslüman, ateist ya da budist farketmez. Zaten sınıfın yarısını ateist yaparken en yakınımdaki insan da sınıfın tek samimi müslümanıydı.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Lütfen yazımı bir daha okuyun. Yıllar öncesinin bir lise öğrencisinden bahsediyorum. Sosyalistim diye üzerimde mahalle baskısı kurulmuştu, ağzını açan dinden imandan başlıyordu. Yani tartışmayı dine yönlendiren onlardı. Madem o kadar istediniz deyip, 3-5 kitap devirdim, hepsinin ağzının payını vermeye başladım.

Yazımı dikkatli okusaydınız niçin 6 ay diye bir sınır koyduğumu da merak ederdiniz.m. 6 ay sonra sınıfın yarısı ateist olduktan sonra bana ricaya geldiler, artık din konusunu kapatalım diye. Ben de bu konuyu açan hep siz değilmiydiniz dediğimde sus pus oldular. O günden sonra da din konusu gündemimizden düştü.

Kendi çocuğumu da din dersinden muaf tutmayı başardım. Ama ona şunu da öğrettim. Yaşamın boyunca güvenebileceğin insanlar "başkalarının inançlarına saygılı olan inançlı insanlar" diye. Hristiyan, müslüman, ateist ya da budist farketmez. Zaten sınıfın yarısını ateist yaparken en yakınımdaki insan da sınıfın tek samimi müslümanıydı.
    Özür dilerim. Aynı şeyleri düşünüyormuşuz zaten . Ben o cümleye takılınca gerisine dikkat edememisim , hatalıyım.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    ZK: zorunlu karşılık moruğun dediği gibi. Ama ZK sadece basit bir karşılık olarak algılanmamalı , para politikasının belki de en kuvvetli ve derin etkileri olan enstrumanlarından birisi bana göre. Rxpu'nun 2-3 yıl önce Dowes başlığında neler sorduğunu görseydin keşke.Senin sorular o soruların yanında Schrödinger'in denklemi gibi kalırdı.

Ateistler kızmasın ama ben ateizm'in de bir inanç olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir din gibi bilimsel olarak kanıtlanamamış çeşitli kabullenişler ve bu kabullenişlerin kesinliği üzerine kurulu inanışlar barındırıyor. Ama her türlü inanca sayılı olduğum gibi ateistlik inancına da saygılıyım.
    Ben de başka bir soru sormak istiyorum.

Şimdi haftalık rezervler falan açıklanıyor ya işte yerliler şu kadar dolar aldı/sattı falan.

Diyelim ki ben yüz bin dolarlık eurobond aldım. Bildiğim kadarıyla bunun kaydı başka bir ülkede oluyor. Rezervlerde bu erime olarak mı görülür yoksa bir şey değişmez mi?

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim abi . Kısaltmanın anlamını çözemedim.

Ateistlik genelde kişinin etrafında gördüğü dine olan başkaldırısı olarak ortaya çıkıyor. Lokal kalıyor yani . Her din felsefi olarak bir ekoldür diyebilirsek ateistliği de sistemli bir ekol şeklinde tanımlayarak söylemiş olduğun sava bir zemin oluşturabiliriz.

Ama ateistliği yaymak bence hiç hoş değil. İnorganik ateistlik bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bir kişiye cevaplayamayacagı soru sormak acımasızlık.
    Olaya biraz da pragmatist bakmak lazım. En kötü din dahi ateistlikten iyidir .
    Ben de tartışmayacağım.
    Düşüncemi yazıp bir daha bu konuda yazmayacağım.
    Son paragrafınızdan ateizmi anlamadığınızı, ateist ülkelerin nasıl en çağdaş ülkeler olabildiğini sorgulamadığınızı düşünüyorum. Tarihi şöyle bir gözden geçiren herkes, insanoğlunun gördüğü zulümlerin çoğunun din için, din adına yapıldığını görür.
    Bilim insanlarının din adamları ve onların yönlendirdiği kitleler tarafından nasıl zulme uğradıklarına şahit olur.
    Neyse.
    Kim neye inanırsa inansın.
    İnanmayanları veya ateizmi yaftalamasın.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Özür dilerim. Aynı şeyleri düşünüyormuşuz zaten . Ben o cümleye takılınca gerisine dikkat edememisim , hatalıyım.
    özürlük bir şey yok, nihayetinde yanlış anlama. İyi geceler. saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

6. Paramızın değerini korumak ve mümkünse azbuçuk dolar bazında kar etmek için viop dolar long takılıyorduk.

Beyler bu nedir ya?
    Heralde öğrenmediğimiz piyasaya müdahale yöntemi kalmadı ? (swap cds ZK glp sığ piyasada dolar satma etc.)

Eğer hala bilmediğimiz varsa tecrübeli arkadaşlardan tüm terimleri tek bir postta görelim.

Mesela dövize müdahalede bölüm sonu canavarı nedir?

Ytd.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Ben de tartışmayacağım.
    Düşüncemi yazıp bir daha bu konuda yazmayacağım.
    Son paragrafınızdan ateizmi anlamadığınızı, ateist ülkelerin nasıl en çağdaş ülkeler olabildiğini sorgulamadığınızı düşünüyorum. Tarihi şöyle bir gözden geçiren herkes, insanoğlunun gördüğü zulümlerin çoğunun din için, din adına yapıldığını görür.
    Bilim insanlarının din adamları ve onların yönlendirdiği kitleler tarafından nasıl zulme uğradıklarına şahit olur.
    Neyse.
    Kim neye inanırsa inansın.
    İnanmayanları veya ateizmi yaftalamasın.
    Birbirimizi anlayamadığımızı düşünüyorum. Tartışacak bir şey yok ama uzatmak istemiyorsunuz o halde ben de bir şey demeyeyim.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    özürlük bir şey yok, nihayetinde yanlış anlama. İyi geceler. saygılar..
    Özelden bir soru sormuştum, müsait zamanınazla cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.

Sayfa 781/946 İlkİlk ... 281681731771779780781782783791831881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •