23 Kasım'dan itibaren KAP'da çok sayıda birleşme raporları ve dökümanlar var.
Bu arada kontrol ettiğimde Cimpor BV ile Cimpor Portugal farklı şirketler.
CIMPOR BV Oyak ve Tayvan ortak şirketi, çeşitli çimento şirketlerini birlikte kontrol ediyorlar.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1219750
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Oyak Çimento Fabrikaları A.ş. (OYAKC) ve Oyak Çimento A.Ş. (sonradan ismi Oyak Denizli Çimento olmuş) farklı şirkletler.
OYAK (Denizli) Portekiz'li CIMPOR'u almıştı sonradan Tayvanlılar ile ortaklık kurmuştu.
Raporlardan anladığım Türkiye'de birleşme devam ederken yurt dışı operasyonlar da tekrar organize ediliyor ve muhtemelen işlemler CIMPOR BV Holding şirketi üzerinden devam edecek.
Türkiye'de vergi yüksek olduğu için Hollanda'da şirket kuma işi yaygınlaştı. Türkiye'ye en yüksek yatırım Hollanda'dan geliyor deniyor, aslında yerlinin parası oradaki vergi avantajını kullanıyor olabilir.
Depremden sonra Yapı krediden deli gibi bi longlayan vardı. Seçil hanım çıkmasın o ?![]()
Spekülatörler genelde çok sayıda hissede işlem yapıyor. Kredi teminatlarını tamamlamak için küçük hisselerini havalandırmışlar.
Teminat tamam olsa da faizler nakit çıkışı gerektiriyor.
Son yükselişe tükeniş yükselişi diyenler de var.
Yarın kritik olabilir.
Bu Oyak çimento işi çok su kaldırır. Sabah saçma sapan bir açılış yapacak bence. Diğer çimentolar da etkilenebilir...
Akla ziyan bir değerleme yapılmış..
Yer İmleri