hayvan terli...
bilemeyiz ama çok değildir...varsa da her koyun kendi bacağından asılır.
kumarbaz olarak short yapanların arasında batan varsa vardır yoksa shortların çoğu hedge amaçlı....
çoğu benim gibi yani benim seçtiğim kağıt gidecekse endexden çok gidecek düşşecekse endexden az düşecek pozisyonları..
eskiden batan çok oluyordu vobda en azından kaldıracın belli...
eskiden...
1---kredili işlmelerde ortam kötü deyip kredini kapat diyorlardı ..batıyodun
2- o krediler tefeci faizi gibiydi batıyodun
3- senetler hergün ama hergün ya tavan ya taban oluyordu...şu an gençlerin aaa gene tavan olmuş diye şaşırdığı.. halbuki eskiden hepsi ya tavan ya taban olurdu...
eskiler yüzde 10000 gecelik faizleri gördüler
8000 tl den bir seneden 40000 tl olan (tahtakale 60000 tl ) usd gördüler...misal metin68 abi gördü...
özetle o günlerden bugünlere gelen kolay kolay batmaz...hee parada varsa eskilerdedir benden sölemesi...
anadan babadan zengin diyilse 20-25 yaşındaki adamda ne para olacaa olsada kaçında olacak demi.
zaten ülkede burda para batırcak kadar çok adam varsa ağlamaya da gerek yok demekdir...
y.t.d.
Pala roller coaster özlemimizi gideriyor..
Ah desperado ah…çok algı kastın bu başlıkta. Ne olacak yeni bir nick ile gelip, tarihin en büyük banka rallisinde voleyi vurduğunu anlatırsın. Ama bu yükselişten para kazandıysan bile, bunun hayrını göreceğini sanmam.
Nick geçmişi bu yüzden önemli. Bu başlık ne cengaverler gördü, ne iddialı konuşmalara şahit oldu. Sonra yeni nick, yeni sayfa.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri