Sayfa 79/1230 İlkİlk ... 29697778798081891291795791079 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 625 - 632 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Bu amca reperbahnda çıtır kızlara gidiyordur ondan yetmiyordur. Yoksa 450 eur bir kişinin boğazına çok rahat yeter. Zaten karıya gitmiyor olsa çeker gider kırsala 200 eur kira verir ne işi var hamburgda yaşıyor.
    aynen gelsin istanbula , almanyadaki hayata kıyasla 900 euro ile krallar gibi yaşar TR'de..
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. merhaba,
    5 adet hisse için her ay düzenli alım yapıyorum.. bu alımları her hisseye eşit miktar ayırarak mı almalıyım. psikolojik olarak genelde düşenlere ağırlık veriyorum bu sefer de habire petkim alıyorum, az aldıklarım yükselmeye çok aldıklarım düşmeye devam ediyor. alımlarda nasıl bir strateji uygulamalıyım?

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çok basit indikatorler...günlük grafikte bar tipini mum seciyorsun, indikator kısmında da ema (exp. Moving average)...5 ve 22 günlük, 5 günlük ortalama 22 günlüğü kesince al ya da sat sinyali oluşuyor.

Çok kolay, kendiniz de kendi grafiklerinizi oluşturup inceleyebilirsiniz.
    Abi investingde basina ema yok. Ema cross var buda aynisi mi

4.  Alıntı Originally Posted by vigamox Yazıyı Oku
    EMA var.
    EMA= moving avarage exponential

5.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    merhaba,
    5 adet hisse için her ay düzenli alım yapıyorum.. bu alımları her hisseye eşit miktar ayırarak mı almalıyım. psikolojik olarak genelde düşenlere ağırlık veriyorum bu sefer de habire petkim alıyorum, az aldıklarım yükselmeye çok aldıklarım düşmeye devam ediyor. alımlarda nasıl bir strateji uygulamalıyım?
    Her hisse için bir kota olmalı ve onu aşmamalısın.mesela ben faz1 için 100x tl para ayırdık...herhangi bir hisse için 10x tl yi geçmiyorum..kota dolunca alım yapmıyorum o hissede.

Bu arada yeri gelmişken,

Faz1: endeks düşen yatay trendde..dip oluşumu tamamlanıncaya kadar bu süreç geçerlidir..dusen hisselerde biriktirme yapılır..bu dönem için 100x tl para ayırdım.

Faz2: endeks dip oluşumunu tamamlamış, yükseliş trendine girmiştir...bu donemde zayıf kalan hisselerde ek alım yapılmaz, endeksten daha iyi getiren ve sağlam duran hisselere ek para sokulur...buranın bütçesi de 100x tl.

Faz3: ralli dönemi...bütçesi 50x tl...maliyetin en az %50 üstünde olan portföy hisselerinde ek alımlar yapılır.

6.  Alıntı Originally Posted by vigamox Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Abi bende boyle yaziyorScreenshot_20180730-120128.jpgScreenshot_20180730-120116.jpg

Alıntı Originally Posted by vigamox Yazıyı Oku
    Ussel hareketli ortalama diye bir sey vR. O olabilir mi?

Sayfa 79/1230 İlkİlk ... 29697778798081891291795791079 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •