merhaba,
5 adet hisse için her ay düzenli alım yapıyorum.. bu alımları her hisseye eşit miktar ayırarak mı almalıyım. psikolojik olarak genelde düşenlere ağırlık veriyorum bu sefer de habire petkim alıyorum, az aldıklarım yükselmeye çok aldıklarım düşmeye devam ediyor. alımlarda nasıl bir strateji uygulamalıyım?
Her hisse için bir kota olmalı ve onu aşmamalısın.mesela ben faz1 için 100x tl para ayırdık...herhangi bir hisse için 10x tl yi geçmiyorum..kota dolunca alım yapmıyorum o hissede.
Bu arada yeri gelmişken,
Faz1: endeks düşen yatay trendde..dip oluşumu tamamlanıncaya kadar bu süreç geçerlidir..dusen hisselerde biriktirme yapılır..bu dönem için 100x tl para ayırdım.
Faz2: endeks dip oluşumunu tamamlamış, yükseliş trendine girmiştir...bu donemde zayıf kalan hisselerde ek alım yapılmaz, endeksten daha iyi getiren ve sağlam duran hisselere ek para sokulur...buranın bütçesi de 100x tl.
Faz3: ralli dönemi...bütçesi 50x tl...maliyetin en az %50 üstünde olan portföy hisselerinde ek alımlar yapılır.
Abi bende boyle yaziyorScreenshot_20180730-120128.jpgScreenshot_20180730-120116.jpg
Yer İmleri