Originally Posted by
hissecanbaz
Hastalık şu bu derken ilgilenemedik. Doktorlar hasta ve hastalık yaratmada mahirler. Gereksiz antibiyotik yazmakla antibiyotik kullanımını artırıyorlar, sonra hastalar suçlanıyor. Doktorun telefonda diğer bir kişiye tabiri "burası stadyum gibi" .
Aynı gün iki ayrı hastaneye gidiyorum. Birinci hoşuma gitmedi, ikinciye gidiyorum. Tamamen farklı bir manzara. ilkine uysam mahvoldum. Ama ilaçları çöpe atmak üzere almış oldum.
Bu arada ya hastalara aptal gözü ile bakılıyor, kendilerini de uyanık yerine (dikkat zeki demedim) koyuyorlar. Yada en doğrusu bizi müşteri olarak görüyorlar, yemin memin hakgetire.
Doğru antibiyotiği doğru dosajta (güçte) kullandığınızda hastalığı söndürürsünüz. Ancak hafif, alakasız antibiyotik kullandığınızda hastalık yayılır, satın alınan kutu antibiyotik sayısı artar. Şu an olan durum da budur.
Ancak herşeyden daha da önemlisi;
Hayvanlarda bile antibiyotik kullanırken 20 üstü antibiyotik test edildikten sonra antibiyotiğin kullanımına karar veriyoruz. Burada maliyet etki alanı gibi hususlar önem arz ediyor.
Ancak insanlarda öyle mi ? Antibiyogram testi - "O NE "?
"İyileşmez isen 4 gün sonra tekrar gel. " Bu nasıl İLKEL bir yaklaşımdır. Ve maalesef bu yaklaşıma da vatandaşımın CAHİLLİĞİNDEN yapışılmıştır.
BU BİR "CİNCİ" HOCALIKTIR Doktorlar alınmasınlar. Böyle görüyorum böyle de. Amerikada hastalık dinamikleri konusunda doktorası olan biriyim(-maalesef).
Yada kasti müşteri artırmak üzere yapılan soygundur. Buna dur densin artık. 20 senedir bir metre mesafe alınamadı bu konuda. Hep göstermelik çözümler çözüm üretmekten çok ne hikmetse daha çok hasta üretti.
Eğer doktorlar bize işimizi mi öğretiyorsun diyorlarsa şayet, EVET işinizi öğretiyorum. BİLMİYORSUNUZ. Yankesici gibi davranmayacağınızı düşündüğümden, insanların sağlığı üzerinden para kazanma planı yapmayacağınızı düşündüğümden yada ilaç şirketi kaynaklı meyilli vektörlü hareket etmeyeceğinizden emin olduğumdan böyle düşünüyorum.
Nasıl yapmanız gerekiyor o zaman;
Önce testle antibiyotik seçmeniz gerekiyor (cinci hocalığı bırakmanız lazım) sonra gereken gün kadar antibiyotiği kutulayıp bana vermeniz gerekiyor. Bu yöntem 20 yıl önce Avrupa ve Amerikada kullanılan yöntem. Ben 20 yıl önce şahit oldum, daha ne kadar öncesi var bilmiyorum. Niye biz ilaçların bu kadar fütursuz müşterileri olmak zorundayız?
Sağlık bakanlığı da anlamsız antibiyotik yazmaya ciddi cezalar getirmeli. Git 4 gün sonra gel demek 4 gün işgücü kaybı demek. Sadece memurlara hesap yapın kayıp inanılmaz yüksek. Eklemeli kayıplarda cabası.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Yer İmleri