Bir sorum olacaktı, akbank bireysel bankacılıkta fon alım kısmında yalnız "ALE Ak portföy para piyasası fonu" gözüküyor. "ANL Ak portföy ikinci para piyasası fonunu" nasıl alabiliyoruz?
32 günden sonra bileşik kaybı olacaktır. Aşağıda bir iki oran için bileşik getiri hesabı yaptım belki bir fikir verir. Bir yıl boyunca
%18 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %19.55
%19 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %20.74
%20 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %21.93
%21 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %23.13
%22 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %24.35
Bileşik oranlarına bakarsanız mevduatta yaklaşık 2 puan bileşik getiri etkisi var. Yani şu an ki fon getirileri üzerinden gidersek 21-22 gibi bir oranla mevduat yaparsanız fon getirilerine eşdeğer bir getiri elde etmiş olursunuz.
Getiri değerlenmiyor. Fonu çeyrek altın gibi düşünün 100.000 TL'ye kaç tane çeyrek altın alabilirsiniz. 400 TL çeyrek altın diyelim. 250 adet çeyrek aldınız. Çeyrek altın 440 TL oldu. Sizin paranız 110.000 TL oldu. Elinizde 250 adet çeyrek altın var yine. Çeyrek altın fiyatı artıkça sizin getiriniz artıyor. Çeyrek altın sayınız ise sabit.
tesekkurler cevaplar icin .o zaman yilda 2 puan kazaniliyorsa 6 ayda 1 puan kazanilir ..su an pp fler kabaca mevduatin 3 puan uzerinde getirisi var.eger boyle getiri devam ederse ..6 ay durmak bile avantaji ...(piysasa faiz oranlarinin degisimine gore hareket edilerek tabi)
belkide ben yanlis yorumluyorum
Yer İmleri