Sayfa 80/195 İlkİlk ... 3070787980818290130180 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 633 - 640 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bu ppf lerde bilesik kaybi olurmu uzun donemde ?
    Uzun vade yapmayın zaten takipte kalın aylık veya 15 günde bir, baktınız getirisi düşmüş olduğunuz fon başka fona geçiş yapın.

2.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Uzun vade yapmayın zaten takipte kalın aylık veya 15 günde bir, baktınız getirisi düşmüş olduğunuz fon başka fona geçiş yapın.
    onu demek istemedim.misal 100.000 tl var 110 bin oldu..normal mevduatta vade gunu gelince 110 bine faiz isler .bu fonlarda .100 110 olunca .yani getirisi de degerleniyormu

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    onu demek istemedim.misal 100.000 tl var 110 bin oldu..normal mevduatta vade gunu gelince 110 bine faiz isler .bu fonlarda .100 110 olunca .yani getirisi de degerleniyormu
    Maalesef faize faiz olayı fonlarda yok. O yüzden uzun süreli tutmayı düşünüyorsanız, getiri karşılaştırması için vadeli bileşik faizi kullanmanız daha doğru olur.

4. Bir sorum olacaktı, akbank bireysel bankacılıkta fon alım kısmında yalnız "ALE Ak portföy para piyasası fonu" gözüküyor. "ANL Ak portföy ikinci para piyasası fonunu" nasıl alabiliyoruz?

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bu ppf lerde bilesik kaybi olurmu uzun donemde ?
    32 günden sonra bileşik kaybı olacaktır. Aşağıda bir iki oran için bileşik getiri hesabı yaptım belki bir fikir verir. Bir yıl boyunca

%18 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %19.55
    %19 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %20.74
    %20 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %21.93
    %21 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %23.13
    %22 faizle bağladığınız mevduatın bileşik faizi %24.35

Bileşik oranlarına bakarsanız mevduatta yaklaşık 2 puan bileşik getiri etkisi var. Yani şu an ki fon getirileri üzerinden gidersek 21-22 gibi bir oranla mevduat yaparsanız fon getirilerine eşdeğer bir getiri elde etmiş olursunuz.

6.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Bir sorum olacaktı, akbank bireysel bankacılıkta fon alım kısmında yalnız "ALE Ak portföy para piyasası fonu" gözüküyor. "ANL Ak portföy ikinci para piyasası fonunu" nasıl alabiliyoruz?
    ANL'nin fon yöneticisi Akporföy. Fon sahibi AlternatifBank yani Alım-Satım AlternatifBank kanalıyla oluyor.

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Getiri değerlenmiyor. Fonu çeyrek altın gibi düşünün 100.000 TL'ye kaç tane çeyrek altın alabilirsiniz. 400 TL çeyrek altın diyelim. 250 adet çeyrek aldınız. Çeyrek altın 440 TL oldu. Sizin paranız 110.000 TL oldu. Elinizde 250 adet çeyrek altın var yine. Çeyrek altın fiyatı artıkça sizin getiriniz artıyor. Çeyrek altın sayınız ise sabit.

8. tesekkurler cevaplar icin .o zaman yilda 2 puan kazaniliyorsa 6 ayda 1 puan kazanilir ..su an pp fler kabaca mevduatin 3 puan uzerinde getirisi var.eger boyle getiri devam ederse ..6 ay durmak bile avantaji ...(piysasa faiz oranlarinin degisimine gore hareket edilerek tabi)
    belkide ben yanlis yorumluyorum

Sayfa 80/195 İlkİlk ... 3070787980818290130180 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •