arkadaşlar sizce bu dönemde % 5-6 dolar faizi bulunursa uzun vadeli mevduat yapmak mantıklı mı?
6 ay 1 yıl falan gibi.
yoksa riskli mi dersiniz?
arkadaşlar sizce bu dönemde % 5-6 dolar faizi bulunursa uzun vadeli mevduat yapmak mantıklı mı?
6 ay 1 yıl falan gibi.
yoksa riskli mi dersiniz?
*TÜİK: Tüketici fiyatları Temmuz'da aylık %2,37 (Beklenti %3,00)
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...vqgr6Hi2g&s=19
*TÜİK: Tüketici fiyatları Temmuz'da yıllık %79,60 (Beklenti %81,19)
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...-06ntYx8Q&s=19
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yüksek ve uzun vadeli dolar faizi için Eurobond düşünülse daha mantıklı olur. 3 sene, 5 sene, 10 sene seç beğen al.
ytd
Cebindeki döviz gıdıklıyor galiba ! ( şaka )
Hani meşhur bir söylem vardır. -Burası Türkiye, 1 saat kısa vade 1 gün orta vade ve 1 Ay uzun vadedir. -
Şimdi bu kapsamda düşününce ve eski tecrübelerimize göre ; bugün 32 gün için 100 bin doları %5 ile bağladınız. Dolar /TL. şu an 17.96 ...... İhtimaller ;
1. Cuma akşamı piyasa kapandıktan sonra bir açıklama geldi ve dolar / tl 15.96 ya düştü. Bu düşüş 15 ler civarında vadenize kadar sabit kalırsa her dolarda 2 lira zarardasınız. ( eh zaten cebimde de olsa satamazdım ki diyorsanız başka elbet. )
2. Kurlar tırmandı ve 10 gün sonra 22 tl oldu diyelim. Siz seviniyorsunuz , param hem değerlendi hem faiz gelecek diye. O arada merkez '' hooop hemşerim burası dingonun....... biz ne güne buradayız. Artırdım faizleri '' dedi ve düştü 16 ya ... Zarar. Al-sat kaçırdınız.
3. Her şey yolunda kontrol altında gider ve 32 gün sonra dolarınızı ve faizinizi aldığınızda kur 18 üzeriyse ballı kaymak. Bu ihtimalin tutma yüzdesini tecrübe edenler tahmin etsin.
Bu nedenle yatırım tavsiyesi olmadan şahsen dövizimi elimin altında ( bankadaysa vadesizde ) tutar ve anlık gelişmelere göre bazen tekmelerim bazen öperim bazen de severim.Böylece O nu şımartmadan kontrol ederim.
Misal , şu an döviz serbest piyasa da kuğu gibi dans ediyor. Ayak uyduran eğleniyor. Nadir den satar , sakarya dan alırım gibi....
Yatırım tavsiyesi değildir. TL. faizler iyileşmeye başlamış. Enflasyon , yersene göre 80 , yemezsen 160 . Faiz en kralı 25 . buyur kafadan %75 zarar. 100 liramı bankaya 1 yıllığına bırakıyorum ve yıl sonunda banka bana reel olarak 25 tl. veriyor. ( bankanın verdiği 125 tl. ile bir yıl önce alabildiğim malı alamıyorum. )
Yatırım, batırım tavsiyesi olamaz. Her insan kendi kararını verecektir.
Kerizin bol olduğu ülkede .!!!!
Sazanlar hala rüya aleminde.!!!
Crash tüm hızıyla Sri Lanka otobanında.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Bu madde merkezin ne yapacağını önceden bilebilen müneccimler için.
Önceki gece rüyasında faiz arttırımı görüp dolarları satarsınız sonra bir bakmışsınız o da ne... merkez faiz indirmiş.
Böyle şeyleri önceden bilebiliyorsanız hiç zaman kaybetmeyin piyango, loto, süpertoto ne buluyorsanız basın parayı![]()
Geleceği görmek gibi süper güçleri olmadığının farkında olanlar mevduat, eurobond, temettü, emlak/kira ile kafalarına göre takılıyorlar.
ytd
Yer İmleri