Sayfa 807/1000 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Tablonun en alt satırında, Merkez Bankası kısa vadeli borçlarında görülen ve 2018 üçüncü çeyrekte ortaya çıkan yaklaşık 5.5 milyar dolarlık meblağın sebebi ne olabilir? Rxpu hocam var mı bir bilgi/ fikriniz?

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Tablonun en alt satırında, Merkez Bankası kısa vadeli borçlarında görülen ve 2018 üçüncü çeyrekte ortaya çıkan yaklaşık 5.5 milyar dolarlık meblağın sebebi ne olabilir? Rxpu hocam var mı bir bilgi/ fikriniz?

Bu konuyu sn jondowes daha iyi bilebilir. Benim tahminim 2018 yılının ikinci yarısında tcmb Katar merkez bankası ile özel bir swap anlaşması yapmıştı. Katar parası borçlanıp, Katarlılara da TL borç vermişti. Bu tür bir işlem muhasebesel olarak brüt borç stokunun içinde gözükebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    5,5120 civarı geçilirse asıl yükseliş başlayabilir..altında aşağıda 5 gündeme gelebilir....Ama trend yükseliş yönünde..özellişkle haftalıkta bu net görülüyor.....5 altı ise aşağısı uçurum olabilir...Yatırım tavsiyesi değidir.
    katılıyorum, 31 Aralık haftası yapamadığını önümüzdeki haftalarda yapabilir. syg.

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    hocam karar verin.. soğukta bekliyoruz hangisini açalım diye.
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kombi tüm evi isitir tum evi klima ile isitmaya kalkarsaniz batarsınız
    Evet teorik olarak eğer evin içinde izole edilmiş ufak bir alan oluşturulabilirse yüksek verimli bir klima ile daha düşük maliyet ile ısınılabilir. Ancak yine de konforlu olmayabilir. Zira o kadar ufak alanda kişi sayısına da bağlı olarak ortam havası hızlıca kirlenecektir. (Klima dış ortam ile hava sirkülasyonu sağlayabilen bir cihaz değil, içerideki havayı devridaim şekilde ısıtıp tekrar içeri basıyor.)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Benim dolarda oyun planım şuydu:16 Ocak da ki Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolarda spekülasyonla 5,20-5,70 hareketi idi
    %10 luk çıtır..
    5,60 dan döndü
    Çıtır kıtır oldu...
    Şimdi Mart 6 da toplantı var ki bu toplantı için daha ciddi faiz indirim beklentisi konuşuluyor...
    Olup olmaması önemli değil benim için
    Konuşulması bile yeterli benim için
    Ciddi ciddi faiz indiriminin konuşulması bile doları yerinden hareket ettirir kanaatindeyim...
    Mart 6 daki toplantıya kadar sürem var...
    %10-20 arası bir çıtır bana şimdilik yeter...
    Oyun planım tutacak mı tutmıyacak mı yaşayıp göreceğiz...?

(5 e yaklaştıkça ek alım yaparım...)

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Tablonun en alt satırında, Merkez Bankası kısa vadeli borçlarında görülen ve 2018 üçüncü çeyrekte ortaya çıkan yaklaşık 5.5 milyar dolarlık meblağın sebebi ne olabilir? Rxpu hocam var mı bir bilgi/ fikriniz?

Londra swap kanalını kapatıp vadelide piyasayı fonlanmaya başlarsanız rezervden yersiniz.. bunu yerine koyunca da işte o rakam bilançoda böyle sırıtır..

Mb ateşle oynamaya devam ediyor..
    ytd..

7. Bu arada huawei işini abd büyütmeye devam ediyor.. şirketi resmen fraud ile suçladılar.. haber bloomberg de breaking news..

Bir yandan da trade talks devam ediyor.. evet, umutluyuz 🙂

8. Arkadaşlar bence seçime kadar faizlere dokunmayacaklar .. zaten şu an mevduat faizi bir çok banka da 20 lerin altına sarkma eğilimin de .. psikolojik olarak olmuş bir şeyi fiiliyata geçirip risk almak istemezler diye düşünüyorum .. Resmi anlamda faizler 24 lerde olsa da piyasa biraz farklı okuyor ve önden gidiyor .. nitekim benim stratejime göre kredi kartlarına ödeme kolaylığı adı altında vatandaşa sunulan aylık % 1 ler toplanan mevduattan fonlanacak ... ben seçime kadar mevduat faizlerin kesinlikle % 20 lerin altına ineceğini ( aksi taktirde inşaat ve reel sektör de iflaslar çığ gibi büyüyecek şu ana kadar gördüklerimiz iceberg in görünen yüzü ) fakat merkez bankasının faizlerde indirime gitmeyeceğini düşünüyorum .. aksi takdirde 1 - kur patlar ... 2 - kur patlar ... 3 - kur patlar ... umarım yeterince açıklayıcı olmuştur ... tabi ki bunlar benim şahsi düşüncem kimseyi bağlamaz .. herkese bol kazançlar ...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
    Adam olmayana , Düşman bile olmam ....

Sayfa 807/1000 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •