Sayfa 81/1000 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 641 - 648 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Tr 2030 7,72 % -3,87
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    14 Eylül 2018 Cuma, 11:34 Güncelleme: 14 Eylül 2018 Cuma, 11:56
    Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye dair açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan "Dövizin bir anda 7'ye yükselmesi ekonomik suikast girişimidir" dedi.

Erdoğan "Bu ülkede ne siyasi istikrarsızlık yaşandı, ne harp oldu, ne afete maruz kalındı. ABD yönetiminin açıkça saygısızlık olan taleplerine cevap vermedik diye boyle bir sonucun ortaya çıkması meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor" diye konuştu.

Erdoğan TCMB'nin faiz artırımının oldukça yüksek oranda gerçekleştiğini belirterek "TCMB'nin bağımsızlığının neticesini göreceğiz" dedi.

Erdoğan şu açıklamaları yaptı, "Biz döviz kurunun yatay seyre geçmesini beklerken tam tersi bir durumla karşılaştık. ABD'nin açıklamaları ile alçak bir döviz saldırısına maruz kaldık. Dövizdeki artış mantıkla açıklanamayacak şekilde yükseltildi. Yılbaşında, 3,8 olan, Nisan başında yaklaşık 4 olan, Haziran'da 4,6'yı bulan kuru buraya kadar anlayabilirdik. Seçimde böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık. Daha sonraki gelişmeleri öyle değerlendiremiyoruz. Temmuz'da aynı seyri gösteren dövizin, Ağustos'taki yükseliş bir döviz suikasti girişimidir. ABD yönetiminin egemenlik haklarımıza saygısızlık eden tutumlarına karşılık vermedik diye oluyor. Türkiye bir kabile devleti değildir, hukuk devletidir."

"BAĞIMSIZLIĞIN NETİCESİNİ GÖRECEĞİZ"

"Hiçbir zaman enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı gibi olmamıştır. 3. çeyrekte revize ediyor. Madem biliyorsun neden revize ediyorsun? Faizi biliyorsun da, enflasyonu neden bilemiyorsun? Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, şahsen sabır safhamdır. Biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz. Sadece kur manivelaları ile ülke terbiye edilemez. Ben yatırımcıma bakarım. Bir ülkenin kalkınması üretim, üretim, üretimdir. Finans kuruluşlarının yapması gereken bu çarkı döndürmektir. Finans kuruluşlarının ayakta kalması da reel ekonomi ve reel yatırımcıya bağlıdır. Tulumbadan su gelmezse susuz kalırsın. Kişisel olarak faiz meselesine bakışımı böyle bilmenizi isterim"

"Gazı alan bastır gidiyor. Önüne gelen zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın yapıyor. AVM'lerde dövizle kira alıyor, kira dolar. Elektriği, suyu dövizle mi ödüyorsun? Öyle 25 kuruşa simit yok."

"BU ÜLKEDE ÇÖZÜLEMEZ BİR SORUN YOK"

Kamu kuruluşları kendi binalarına geçecek, kiralardan kurtulacağız. Ciddi bir tasarruf olacak. Yatırımları güncellemeye aldık. Bitim noktasına gelenlerle, bitim aşamasından uzak olanlar diye sıralama yapacağız. Sıfırdan yatırım düşünmüyoruz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, paramıza güvenin. Yastık altı diye tabir edilen tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını bekliyoruz. Özel sektörümüz, üretim ve yatırımdan asla vazgeçmemelidir."

"Stokçuluk yapanlar çıktı. Stokçuluk yapanlara gel bakalım bunun hesabını ver denilecek. Benim esnafım stokçular yüzünden iş yapamıyor. Okul kitapları konusunu da bakanımızla konuştum çözdük. Bu ülkede çözülemez bir sorun yok. 2002'den beri ülkemizde yaşanan her şeyin sorumluluğu bize aittir. Bizi teğet geçer demiştik, geçti mi? Geçti. Allah'ın izni ile şimdi de öyle olacak."

Kim ki döviz talep ediyor, ilgili merciiye şikayet edilmeli..
    Son cümleleri önemli reisin geçti mi diye soruyor kendi cevaplıyor,bakın burası önemli geçti diyor,doğru diyor ,aranızda geçmedi diyen var mı,yok reis haklı geçti bence de baya iyi geçti.Zaten allahın izniyle gene geçecek diyor,orda da haklı ,bence de gene geçecek.Geçmeyecek diyen görecek yakında nasıl geçiyor.

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Ohalar ohası hem dolar artsın hem artması yok yok artsında millet almasın ula bildiğimiz adamlar serbest piyasa ekonomisindne çıkıyor işte. Vatandaşa şurda bir kaç aya doları yasaklayacaklar yuh.
    Doları karaborsaya taşıycaklar bu kafayla yuh harbi harbi yuh.
    `Görünen köy kılavuz istemez` atasözü böyle durumlara cuk diye oturuyor. Bunu bir insan, hemde ülkenin tek yeklisi olarak niye söyler cidden merak ediyorum. Ben bu mevkide olsam ve aynı şeyi söylesem amacım ne olurdu gayet iyi bilirdim.

4. sistemdeki sadece bireysel DTH oranı kabaca 85 milyar USD..

bu meblağın bir anda silinmesi sonucu oluşacak pozisyon açığını Bankacılık sistemi taşıyamaz.. sudden shut-down gelir..

reis, forumdaşlardan sn. bosborusu takip etmiyorsa, bu söylediklerinin de diğer söylemleri gibi siyasi olduğunu anlayabiliriz..

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku

markete uğradım sıcacık güncellememle döndüm
    6 ay kadar önce 2.95 e aldığım sütümü önce 3.95 e sonra 4.25 e en son 5.25 e güncellemişler hayırlı olsun
    Bu rakam çok abartılı bir rakam başganım.
    Şuanda ki çiğ süt (soğuk) fiyatları ile 2.5 kat fark var. Diğer markalarda durum nedir ?

6.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    CB dün de döviz alım satım işlemi yapanlara göz dağı verdi bugün de aynı şeyi yaptı, bunlar ansızın değişik şeyler yapmasınlar, en sonunda paralar komple yastık altına girecek, Türk halkı ucu kendine dokunursa kötü şeyler yapar, dolambaçlı yolları iyi bilir, bu işin sonu iyi bitmez gibime geliyor.

1994 yılını ve 2001 yılını yüksek meblağda para ile geçiren, tecrübesi olan kesim çoktan yastık altına çekti paralarını.

Zira 1994 yılında 3 banka battı, 18 bin küsur mudi vardı. Paralarının 1999 yılı itibari ile ortalama 13milyar TL (bugünün dolar kurundan yaklaşık 30binUSD)'ye denk gelen kısımları ödendi. Ayrıca bankaların battıkları tarih itibari ile Türk Lirası mevduatlar, olan kriz yüzünden yükselmiş kurdan dövize çevrildi, döviz ise ilerleyen yıllarda enflasyon bazında değer kaybetti.

O zamanı yaşayanlardan 1994 yılında batan bir bankanın mudisinin 1999 yılındaki söylemini ben alıntıladım diğerleri aşağıdaki linkte:

HANİFE Şengün bugün 78 yaşında. Batan bir bankada yitirdiği 250 bin markın (yaklaşık 50 milyar lira) arkasından strese bağlı olarak geçici felç geçirmiş. Bugün güçlükle yürüyebiliyor. Doktorlar, vücudunun bu strese uzun süre dayanamayacağını söylüyor.
    Öyküsünü ağzından dinliyoruz:

"Ben Almanya'da işçi olarak tam 22 yıl çalıştım. İki işe birden girdim, sabahın köründe evden çıkıp işe başlıyor akşam herkes evine dönerken ben ikinci işime gitmek için metroya iniyordum. Beş kuruş yemedim, paramı biriktirip Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra rahat etmenin hayaliyle yaşadım. Sonunda `artık yeter' deyip vatanıma geldim. Biriktirdiğim parayı da bir bankaya koydum. Ama ne zaman ki o banka battı, hayallerim de çöktü gitti. Paramın keyfini sürmeden parasız kaldım."

1994 krizindeki mudilerin durumu: http://www.milliyet.com.tr/1999/02/15/haber/hab00.html

ödemelerin yapılmasına ilişkin haber http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8...ilyon-39090986
    Son düzenleme : Turnike; 14-09-2018 saat: 14:02. Sebep: linkler düzeltildi
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    vatandaş yastık altına nasıl itilir isimli çalışma

hayır ülkenin CB'nda buradaki bazı insanlar gibi gerek korkunç büyüklükteki FX piyasasının gerek devasa dış borcun bir kaç milyar dolarlık DTH ile etkilenebileceğini düşünmesi ilginç... herkez dövizini bozdursa nolur bozdurmasa nolur? dış borçmu azalır? fx piyasasımı kalıcı olarak etkilenir... tam tersi insanlar tasarruf edip dolar tutsalar ülkenin brüt milli rezervi artar! harcayınca cari açık artıyor!

TL ve TR yi daha cazip kılmak yerine abuk subuk işler... tabi neden cazip kılınamadığı belli, hem demokratikleşme hemde rant düzenini bozmak lazımda ondan.
    amaç vatandaşa ZULUM. yemin ediyorum vatandaşa zulum.. başka bir amaçları yok.. mesela burada hemen herkes aklı başında insanlar ve terör olaylarını BÜYÜK AKLIN yarattığını bilirler..

büyük akıl bunu neden yaratır .. silah ticaretini canlı tutmak için mi, yani dolayısıyle para kazanmak içinmi? bence kesinlikle hayır..

sıradan insanların asker ve teröristlerin ölmesinden, sakat kalmasından KEYİF aldıkları için.. buda öyle birşey..

siz söylemişsiniz.. yastık altındaki dolarlar bozulsa ne olacak, evet hiçbirşey olmayacak, ama sıradan vatandaş zarar edecek. bu yetmez mi?

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu davranışı çok önceden görüp anladığım için hep aynı şeyi söylüyorum, bunların şimdiye kadar yaptıkları gelecekte yapacaklarının teminatıdır . Ben kime güvenceğimde Dolar bozacağım ! %25 faiz için mi !.
    kimsenin elindekini hayrına bozacağını sanmıyorum hatta ucunun kendi cebine dokunacağı hissedilmeye başlasın.
    geçen günlerdeki gibi 'insanımız da turşunu kurmasını sever' diyerek verdikleri mesajı vatandaş yapar.

Sayfa 81/1000 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •