Enflasyondan korunmak icin insanlar gayrimenkule yatirim yapiyorlar daire , arsa vb.
1-2 milyona daire almak yerine , koyden,kasabadan bile olsa bir veya iki arsa almak daha mantikli olmaz mi ? Kendimiz oturmayacagiz, yatirim amaciyla enflasyondan korunmak icin alacagiz diyelim.
Ayrica daire olayinda soyle bir endisem var. Allah korusun buyuk bir deprem olsa ki istanbulda buyuk bir deprem bekliyorlar. Profesorler zaman zaman dile getiriyorlar. Dairemiz hasar gorse elimizde bi arsa payimiz kalmis olacak. Dask filan olacak tabiki ama boyle bir durumda devlet tum zarar goren vatandaslara yetisebilir mi ? Yeni dairenin insa edilmesi ne kadar sure alacak kim bilir. Daireye yatirim amaciyla bagladigimiz 1-2 milyonda yanmis olacak.
Ayrica dairenin degeri surekli artar mi bilmiyorum. Bi yerde emlak balonu patlamaz mi ? Tamam toprak ,arsa , bina yapilacak yerler azaliyor nufus arttikca ama dairede zaman gectikce eskiyor sonucta.
Yanlis mi dusunuyorum acaba ? Kafam cok karisik
Aklima takilan Gayrimenkul ve yahudiler ile ilgili bir deyis ararken bu linki buldum, paylasayim. Aradigim deyisi bulamadim.
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...ersler-1954115
Yazidan alinti;
Servet likit tutulmalıdır
Yahudiler servetlerinin önemli bir bölümünü gayrimenkule yatırmaz; likit tutarlar. Böylece, hem servetin kıskançlık yaratmasından kurtulmuş hem gerektiğinde bölgeden taşınabilmeyi sağlamış hem de piyasada oluşabilecek alım fırsatlarını değerlendirmiş olurlar.
Zaten gerçek zenginlik, sıhhat içinde yaşamaktır. Paranın yeri doldurulur; hayatın yeri doldurulamaz. Hayat, dönüşü olmayan bir biçimde, akar gider. Bu nedenle, iyi yaşamak, çocuklarını iyi eğitmek, ani gereklilikler için likit veya kıymetli madenler gibi, likide kolay çevrilebilen servet bulundurmak gerekir. Bu da kapitalist öğretinin prensiplerinden biridir. Üniversitelerde, varlığının en az üçte birini likitte tutmayı öğretirler.
Yer İmleri