Fonlar hariç benim de de portföy çeşitlendirmem buna benzer:
1% Coinim var şu an (bitcoin değil) eskiden daha çok vardı ama çoğunu nakite çevirdim (hayır tepe fiyattan değil :d)
Ben de yurtdışı borsa + yurtiçi borsalarda temettü ağırlıklı ama az da olsa temettü vermeyen ve büyüme potansiyeli olan hisselere (ABD'den temettü veren hisse almak vergi memurlarına boşa para sıkmak demek vergi kanunları yüzünden.), fiziksel metale (hayat sigortası), acil durumlar için döviz mevduat (bu da sigorta sayılır) ve henüz karar vermedim ama sanıyorum ki son halka olarak eurobond yapıp o şekilde sonlandıracağım işi.
Nakit akışının büyük kısmını temettülerden elde etmek hedefim. Eurobond da çeşitlendirme olur.
Şu an büyük kısım dolar mevduatta ama geçen seneki gibi bir çakılma olursa borsalarda o paranın büyük kısmı yer değiştirecek. Geçen sene ne yapıyordum peki? Geçen sene borsaya para mı konur şeklinde geziyordum.
Fonlara nedense kanım ısınmıyor. Sevmedim fonları. Niye bilmiyorum.
4 percent rule veya Trinity study oyle diyor..
https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/
https://en.wikipedia.org/wiki/Trinity_study
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Formül bu yabancı sitelerde görmüştüm her ne kadar bize uymaz deseler de ben 10 yıldır uydurdum. Ve bunu uygulayan birçok kişiye şahit oldum. Burada her yıl %3-%4 enflasyon üzeri getiri elde edebilirseniz birikiminiz asimptotik olarak sonsuza kadar sürdürülebilir oluyor
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Itibar puani verdirmedi sistem..
En dogru yaklasim budur..
MrMoneyMoustache efsane blogger tek bir etf aliyor Vanguard'in tum dunya endeksleri olanini ve ona yatirim yaparak yapiyor bu isi...
Her yil %4 etf satiyor ve bu sekilde sermayesi hic bir zaman eksilmiyor..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Onumuzdeki 30 yil dunyada enflasyon yukselecek.bizdede.artik dusuk faiz cok zor.50 ler yuzler olacak.
2700 e laptop aldim.sifir.100 tl de world puan 9 taksit.geldi bana 2400 e .pahali birsey almadim.az harcarsaniz herseyi alirsiniz.
Yer İmleri