Sayfa 811/1009 İlkİlk ... 311711761801809810811812813821861911 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,481 - 6,488 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku

İşin sırrı basit. Tüm birikiminizi 300'e bölün aylık maaşınız odur.

Neden 300?

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn ajfa çok haklısınız

Ben ne sgk dan ne de bağkurdan emekliyim. Şuan 45 yaşımdayım ve 35 yaşımdan beri kendi kendimi erken emekli etmiş durumdayım. Ne kadar birikimim olduğu kendimde saklı kalsın

İşin sırrı basit. Tüm birikiminizi 300'e bölün aylık maaşınız odur. Bu şekilde sürdürülebilir olmaktadır.

Misal 2 Milyon 100 bin TL birikimiz varsa aylık maaşınız 7.000 TL demektir. Ama o ay 7000 TL den bir kuruş fazla harcamak yok. Buna FIRE diyor yabancılar.

Şimdi "Abi o da para mı enflasyonda erir.." diyenler olacak o tarz insanlara kulağınızı tıkayın. Sanki paranız vadesiz mevduatta mı duracak... Enflasyonda erir diye bik bik eden beton lobicileri asla dinlemeyeceksiniz. Bu arada paranızı asla ama asla tek bir enstürmanda tutmamalısınız ama hepsi likit olmalı. Beton asla olmamalı.
    Ben şöyle değerlendiriyorum; Eurobond, Vadeli döviz, Altın, Gümüş, Özel sektör tahvil fonları(mutlaka en az üç fon), Para Piyasası fonları(En az 2 fon), Emtia fonları, Yenilenebilir enerji fonları, Yarı iletken vb teknolojilerine yatırım yapan fonlar, Profesyonel bir şekilde yönetilen yerli ve yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fonlar,… Yöneticilerine güvendiğim geçmişte kendini ispatlamış değişken yatırım fonlar, He bir de yaşadığım sürece asla satmayacağım temettü hisseleri, ama asla satmak yok. Borsacı değil yatırımcı olmalısınız. ve hatta zirvesinden %60-%70 düşüş görürsem portföyümün %1'ini geçmemek kaydıyla bitcoin de koymayı düşünüyorum. Bunlara benzer şekilde birikimlerinizi çeşitlendirirseniz bırakın enflasyonu kimse sırtınızı yere getiremez kendinizi emekliye ayırabilirsiniz.

Bu işte sır Emekli aylığınızın ne kadar olmasını istediğinizdir. Ayda 3 bin TL ile geçinebilen insan da gördüm ama 20 Bin Tl ile geçinemeyen insan da. Mutlaka minimalizm hayat tarzınız olmalı. Kapitalizmin körüklediği aç gözlülük-hırs ve etrafa hava atma içgüdünüz olmamalı…
    Fonlar hariç benim de de portföy çeşitlendirmem buna benzer:

1% Coinim var şu an (bitcoin değil) eskiden daha çok vardı ama çoğunu nakite çevirdim (hayır tepe fiyattan değil :d)

Ben de yurtdışı borsa + yurtiçi borsalarda temettü ağırlıklı ama az da olsa temettü vermeyen ve büyüme potansiyeli olan hisselere (ABD'den temettü veren hisse almak vergi memurlarına boşa para sıkmak demek vergi kanunları yüzünden.), fiziksel metale (hayat sigortası), acil durumlar için döviz mevduat (bu da sigorta sayılır) ve henüz karar vermedim ama sanıyorum ki son halka olarak eurobond yapıp o şekilde sonlandıracağım işi.

Nakit akışının büyük kısmını temettülerden elde etmek hedefim. Eurobond da çeşitlendirme olur.

Şu an büyük kısım dolar mevduatta ama geçen seneki gibi bir çakılma olursa borsalarda o paranın büyük kısmı yer değiştirecek. Geçen sene ne yapıyordum peki? Geçen sene borsaya para mı konur şeklinde geziyordum.

Fonlara nedense kanım ısınmıyor. Sevmedim fonları. Niye bilmiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Neden 300?
    4 percent rule veya Trinity study oyle diyor..

https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/

https://en.wikipedia.org/wiki/Trinity_study

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Neden 300?
    Formül bu yabancı sitelerde görmüştüm her ne kadar bize uymaz deseler de ben 10 yıldır uydurdum. Ve bunu uygulayan birçok kişiye şahit oldum. Burada her yıl %3-%4 enflasyon üzeri getiri elde edebilirseniz birikiminiz asimptotik olarak sonsuza kadar sürdürülebilir oluyor
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn ajfa çok haklısınız

Ben ne sgk dan ne de bağkurdan emekliyim. Şuan 45 yaşımdayım ve 35 yaşımdan beri kendi kendimi erken emekli etmiş durumdayım. Ne kadar birikimim olduğu kendimde saklı kalsın

İşin sırrı basit. Tüm birikiminizi 300'e bölün aylık maaşınız odur. Bu şekilde sürdürülebilir olmaktadır.

Misal 2 Milyon 100 bin TL birikimiz varsa aylık maaşınız 7.000 TL demektir. Ama o ay 7000 TL den bir kuruş fazla harcamak yok. Buna FIRE diyor yabancılar.

Şimdi "Abi o da para mı enflasyonda erir.." diyenler olacak o tarz insanlara kulağınızı tıkayın. Sanki paranız vadesiz mevduatta mı duracak... Enflasyonda erir diye bik bik eden beton lobicileri asla dinlemeyeceksiniz. Bu arada paranızı asla ama asla tek bir enstürmanda tutmamalısınız ama hepsi likit olmalı. Beton asla olmamalı.
    Ben şöyle değerlendiriyorum; Eurobond, Vadeli döviz, Altın, Gümüş, Özel sektör tahvil fonları(mutlaka en az üç fon), TL mevduatı ve Para Piyasası fonları(En az 2 fon), Emtia fonları, Yenilenebilir enerji fonları, Yarı iletken vb teknolojilerine yatırım yapan fonlar, Profesyonel bir şekilde yönetilen yerli ve yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fonlar, Yöneticilerine güvendiğim geçmişte kendini ispatlamış değişken yatırım fonları, He bir de yaşadığım sürece asla satmayacağım temettü hisseleri, ama asla satmak yok. Borsacı değil yatırımcı olmalısınız. ve hatta zirvesinden %60-%70 düşüş görürsem portföyümün %1'ini geçmemek kaydıyla bitcoin de koymayı düşünüyorum. Kendi tarzınıza uygun şekilde birikimlerinizi çeşitlendirirseniz bırakın enflasyonu kimse sırtınızı yere getiremez kendinizi emekliye ayırabilirsiniz.

Bu işte sır Emekli aylığınızın ne kadar olmasını istediğinizdir. Ayda 3 bin TL ile geçinebilen insan da gördüm ama 20 Bin Tl ile geçinemeyen insan da. Mutlaka minimalizm hayat tarzınız olmalı. Kapitalizmin körüklediği aç gözlülük-hırs ve etrafa hava atma içgüdünüz olmamalı
    Itibar puani verdirmedi sistem..

En dogru yaklasim budur..

MrMoneyMoustache efsane blogger tek bir etf aliyor Vanguard'in tum dunya endeksleri olanini ve ona yatirim yaparak yapiyor bu isi...
    Her yil %4 etf satiyor ve bu sekilde sermayesi hic bir zaman eksilmiyor..

Syg,

Onumuzdeki 30 yil dunyada enflasyon yukselecek.bizdede.artik dusuk faiz cok zor.50 ler yuzler olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Formül bu yabancı sitelerde görmüştüm her ne kadar bize uymaz deseler de ben 10 yıldır uydurdum. Ve bunu uygulayan birçok kişiye şahit oldum. Burada her yıl %3-%4 enflasyon üzeri getiri elde edebilirseniz birikiminiz asimptotik olarak sonsuza kadar sürdürülebilir oluyor
    Bize uymaz demek isi incelemeden kolayina kacmaktir benim gozumde..

Sabirsizliginin kamuflaji da diyebilirsiniz...

Syg,

2700 e laptop aldim.sifir.100 tl de world puan 9 taksit.geldi bana 2400 e .pahali birsey almadim.az harcarsaniz herseyi alirsiniz.

Sayfa 811/1009 İlkİlk ... 311711761801809810811812813821861911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •