Sayfa 820/998 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Kiralar normal düzeyde olsa asgarî ücretin 30 bin olmasına gerek yok. Konya gibi yerde eski kiracılar 10 bine yeni kiracılar eski evlerde 17-20 bin arasına oturuyor. Benim kız 17500 e oturuyor eski bina da. Kızın aldığı maaş kiraya gidiyor. Devletin bina nin yaşı evin büyüklüğü il ilçe semte göre üst sınır getirmesi gerekir. Kör tuttuğunu şey etmesin.
    Bu işler zorla olmaz sen bu kadar göç alır aldığın göç de bu kadar ürerse konut da yetişmez, kira fiyatı da uçar, kira fiyatına yüzde 25 yaptı ne oldu iyi mi oldu herkes kiracıyı attı bir şekilde. Bir sürü insan ağır cezalık oldu. Ölenler, yaralananlar oldu.

Konya'da ev yapsın adam teşvik etsinler belediye harçlarını düşürsünler o bile yeter daha kazma vurmadan milyon para döküyorsan parasını istersin. Adam 8- 10 milyona daire almış 25 bine kiraya verse ne olacak boş dursun daha iyi.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Konut satışları ekonomiye doping oldu!

Konut satışlarında dört aydır devam eden yukarı yönlü ivme, ekonomide hareketlenmeye sebep oluyor. İnşaat malzemeleri sektörü, iş makineleri sektörü, dekorasyon, beyaz eşya ve mobilya satışları gibi alanlarda canlanma yaşanıyor. Satışların artması ve yeni projelerin başlaması istihdama da katkı sunuyor. TÜİK verilerine göre inşaat sektöründe çalışan sayısı geçen yıla göre yüzde 6,3 artarak 1 milyon 877 bin kişiye yükseldi.

Kaynak : Türkiye

KKM dönüşleri, Harcamalar ve Maaş ödemek için bas bas paraları...

Piyasada anormal seviyede likitide oluşsun.

Azgın sel suları gibi para gidecek yer arasın...

Faiz düştükçe ev fiyatlarını patlatsın...

Sonrasında artan ev fiyatı zaten zirvede olan kiraları daha yukarı çeksin...

Bu durumda başta asgari ücret olmak üzere ülkedeki tüm mal ve hizmet fiyatlarını yukarı çeksin...

KISIR DÖNGÜ...

Sonuç: PARA BASARAK ENFLASYON DÜŞMEZ.....
    teknik olarak mumkun degil bu

Faizler bu kadar yuksek iken hickimse konut kredisi almaz zaten almiyor

Demekki alim satimlarin hepsi nakit

Iyide kac kiside nakit varki konut sektorunu canlandirsin?

Ben anlamadim anlayan varmi?

3. Bahsettigim buyuk haber buydu

Ilk defa bir hukumet resmi olarak bunun dogru oldugunu teyit etmis oldu

Milyonlarca yil icinde gidip bizim zamanimizi buldu bu manyaklar. Ilkonce COVID simdide bu

https://www.npr.org/2023/07/27/11903...biologics-uaps

4.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    CHP başkanı Özel, asgari ücret 30 bin olsun diyor.

Yani 2 katına çıksın.

Çıkarsa ne olur?

Bugün en düşük 100 TL ye aldığın damacana 200 olur.

Emekli, işçi yine sürünür...
    Ülkede ekonominin bu durumda olması ,enflasyon artışının önüne gecilememesi ücretli kesimden kaynaklanmıyor .
    2024 de ocak ayında 17.002 olan asgari ücret şu anda 17.002
    Memur ve emekli anca enflasyon kadar artış aldı. (Zam almadı)üstelik 11.ayda alacaklı duruma geçti.
    2024 ocak ayında 30 tl dolar şimdi 34.50..
    Enflasyon 10 aylık %39 üstelik Tüik.

Sorumlusu ücretliler mi??

5.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Ülkede ekonominin bu durumda olması ,enflasyon artışının önüne gecilememesi ücretli kesimden kaynaklanmıyor .
    2024 de ocak ayında 17.002 olan asgari ücret şu anda 17.002
    Memur ve emekli anca enflasyon kadar artış aldı. (Zam almadı)üstelik 11.ayda alacaklı duruma geçti.
    2024 ocak ayında 30 tl dolar şimdi 34.50..
    Enflasyon 10 aylık %39 üstelik Tüik.

Sorumlusu ücretliler mi??
    Sorumlusu ücretliler olmasa da, oy verenlerin bir bölümü ücretliler.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Sorumlusu ücretliler olmasa da, oy verenlerin bir bölümü ücretliler.
    Doğru. Çünkü bir bölümü hiç bir özelliği olmadığı halde bu iktidar tarafından işe alındı.

2025 maaş artışı : %6+5 : 11.3
    En son MB 2025 enflasyon beklentisini %21 olarak revize etti.
    Baştan ücretliler olarak yenik başlıyoruz.
    Dürüst olsalar maaş artış oranlarında da revize yaparlardı.
    Bu demek oluyor ki maaş artışından 3,4 ay sonra alacaklı durumda olacağız.
    Hala maas artislarinin enflasyona neden olduğuna inanan var mı?

7. Bir fabrikada usta işçi 80 bin alırken getir götür işçisi 17000 alıyor sen bu işçiye %80 zam yaparsan

diğer usta da ister ciddi zam misal %60 zam aldı benchmark asgari ücret çünkü ne oldu bir anda 128000 oldu adamın maaşı .

Aynı oranda da artırmadım dikkatinizi çekerim .

Ne oldu tüm bu zamların etkisi maliyeti yansıdı enflasyon arttı tüketimin etkisi ile talep de düşmedi çünkü.

Ben olsam kimseye hiç zam vermem ama harcamaların artmasana da tamamen engel olurum bu sarmaldan çıkana kadar .

Sıfır zam politikası bellerim ta ki enflasyonun beli kırılana kadar .

Her ay 15 inde her 16 sında maaşı alan memurların oluşturduğu altın kuyruklarını görseniz küçük dilinizi yutarsanız .

Aynısı her ay sonunda da benzer görüntüler var tabi .
    Son düzenleme : Pscyokinesis; 17-11-2024 saat: 20:28.

8. Yeni muhasebe uygulamaları yüzünden %30-40 Mali müşavire ihtiyaç var acilen. Benim çevremde ki tüm muhasebeciler defterlerin mükelleflerin %30-40 ini gönderecek. Yeni sistemde çalışabilecek ne kalifiye eleman var ne zaman var. Bunların bir çoğu düzensiz ödeme yapan yada hiç ödeme yapmayan kendini uyanık sananlar. Yılbaşından sonra ortalıkta muhasebeci arayacaklar. Diğerleri de eskiye nazaran daha fazla muhasebeci ücreti ödeyecek.

Sayfa 820/998 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •