Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 825/1014 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,593 - 6,600 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Özür dileyerek paylaşıyorum ...

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde park etme tartışmasında kavga çıktı.

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

olay oldukça net. 31. olmuş. daha onceden üst sıralardayken şimdi en alt seviyelere gerilemiş.

haber oldukça bilinen ve son zamanlarda çok yazılıp çizilmiş bir konu zaten. mesela şu linkte de incelenmiş:

( http://www.patronlardunyasi.com/yazd...haberid=198637 )

"Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararları hakkındaki araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 Raporu yayınlandı.

Yatırımcılar, geliştiriciler, kredi verenler, aracılar ve danışmanlardan oluşan, uluslararası tanınmış 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüşüne göre şehirler sıralandı.

Mevcut yatırımlar ve gelişim beklentileri açısından oluşturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan İstanbul iç ve dış belirsizlikler nedeniyle 31'inci sırada yer alarak sonuncu oldu. "

Son düzenleme : discretus; 07-01-2018 saat: 16:24.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. bir örneklem kümesi 30 unsurdan oluşuyorsa, alabileceğiniz en kötü sıralama 30. olmaktır.. 30 takımın bulunduğu bir ligde 31.lik diye bir sıralama yoktur (bkz. orta-1 matematik dersi).. basit matematik kurallarına aykırı bir ifade var, bunu belirttim.. burada neye itiraz edildiğini anlamıyorum :-)

raporun içeriğine bakacak olursak- Uli avrupa metropollerindeki gayrimenkul yatırımına dair beklentileri içeren bir araştırma yapıyor, kendince bir sıralama oluşturuyor.. 2012 yılında aynı Uli, istanbul'u ilk sıraya koymuştu, koşun istanbul'a yatırım yapın demişti.. peki sonuç ne ?? 2013- 2014 yıllarında istanbul'a yatırım yapanlar dolar bazında zararda.. yani yapılan yatırım tavsiyesi çuvallamış.. o çuvallayan arkadaşların şimdiki yatırım tavsiyesi ise- istanbul'dan uzak durun' şeklinde..

liste ("örneklem kümesi") zaten 31 şehirden oluşuyor (aşağıdaki raporun 28. sayfası). istanbul bu listede sonuncu olmuş. ama sonuçlar geleceğin nasıl şekilleneceğini göstermiyor. eğilimin ifadesi sadece.

istanbul bu şehirler arasında gelecek açısından sadece ülkedeki politik atmosfer nedeniyle değil aynı zamanda sürdürülebilir şehircilik açısından da negatif ayrışma eğilimini sürdürebilir.

https://www.pwc.com/gx/en/industries...urope-2018.pdf
    Son düzenleme : discretus; 07-01-2018 saat: 16:58.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bir örneklem kümesi 30 unsurdan oluşuyorsa, alabileceğiniz en kötü sıralama 30. olmaktır.. 30 takımın bulunduğu bir ligde 31.lik diye bir sıralama yoktur (bkz. orta-1 matematik dersi).. basit matematik kurallarına aykırı bir ifade var, bunu belirttim.. burada neye itiraz edildiğini anlamıyorum :-)

raporun içeriğine bakacak olursak- Uli avrupa metropollerindeki gayrimenkul yatırımına dair beklentileri içeren bir araştırma yapıyor, kendince bir sıralama oluşturuyor.. 2012 yılında aynı Uli, istanbul'u ilk sıraya koymuştu, koşun istanbul'a yatırım yapın demişti.. peki sonuç ne ?? 2013- 2014 yıllarında istanbul'a yatırım yapanlar dolar bazında zararda.. yani yapılan yatırım tavsiyesi çuvallamış.. o çuvallayan arkadaşların şimdiki yatırım tavsiyesi ise- istanbul'dan uzak durun' şeklinde..
    31. sırada demek ilk 30 arasına girmeye en yakın aday anlamındadır sanırım.
    ilk 40 ya da 50'yi görmek isteyenler de olamaz mı?

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    30 şehrin içinde 31. olmak :-))

artık en küçük bir matematik doğruluk kaygısı bile kalmamış.. 30 şehrin içinde sonuncu olsan, 30. sırada olursun normal matematik kuralları dahilinde.. lakin bu düz anlatım istanbul'un ne kadar kötü olduğunu ifade etmekte yetersiz kalıyor olmalı ki, 30 takımın bulunduğu bir ligde 31. olabiliyorsun.. post-truth dönemi..
    Acaba artık istanbulu metropoldan saymamaları nedeniyle olabilir mi o karışıklık sayın karakemal.Jungleların kategorik sıralaması var mı acaba.))))))))))))

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Acaba artık istanbulu metropoldan saymamaları nedeniyle olabilir mi o karışıklık sayın karakemal.Jungleların kategorik sıralaması var mı acaba.))))))))))))
    Metropol kent; genel anlamıyla nüfusun yoğun olduğu, çevresindeki bölgeye ve bir aradaki irili*ufaklı kentlere ekonomik, kültürel ve yönetim açısından egemen durumda olan başlıca büyük kentlerin*her birine verilen addır

[QUOTE=Byccx;1504492]Metropol kent; genel anlamıyla nüfusun yoğun olduğu, çevresindeki bölgeye ve bir aradaki irili*ufaklı kentlere ekonomik, kültürel ve yönetim açısından egemen durumda olan başlıca büyük kentlerin*her birine verilen addır[/QUOTEŞ
    Espriydi sayın byccx zaten 30 metropol arasında 31. olmak da yanlış bir ifade tarzı sayın karakemal haklı tabi.İstanbulun gidişatı hakkında sizin fikirleriniz nedir iyiye mi gidiyor kötüye mi ne dersiniz acaba

Sayfa 825/1014 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •