Originally Posted by
ABKA
Hayırlı cumalar efendim....Ülkenin %70-80 i müslüman olduğundan dolayı, farz et cuma seçilmiş.Yani mübarek gün.ne güzel değil mi.
Malum EHLİ KİTABIN MÜBAREK GÜNLERİ VAR.ha sen şimdi laiklik falan diyeceksin.Bak artık KK bile ağzına bu kelimeyi almıyor.Direk alerjen etki yapıyor...
senin gibi aydın yurt dışı görmüş bir zat mesela ABD de BAŞKAN incile el basınca ve doların üzerindeki o MEŞHUR ifade hakkında ne düşünüyor...RAHATSIZ EDİYOR MU?
KEM KÜM..BİZİM LAİKLÜK FALAN DİYECEN DE...
not:gaz-petrol işi benim açımdan anlamsız müjdeler ama neden bu hazımsızlık..neymiş cumaya denk gelmiş.
Bitmicek mi bu %70-80 müslüman muhabbetin. O oran bir hayal zaten. Yok öle bir şey. Doğan her bebeğe müslüman yazıldığı için bu ülkede, öle bakarsan evet %70-80 çıkar. Bende de müslüman yazıyor mesela. Ama değilim. Yakın çevrem 20-30 kişi diyelim. Çok sık görüştüğüm. İçinde bir tane müslüman olarak kalan kişi yok. Herkes dini bıraktı diyebilirim. Ama hepimizin nüfus cüzdanın müslüman yazıyor
Hadi biz entel dantel kesimiz diyelim, benim yanımda çalışanların çoğu karadenizli. Hepsi oruç tutar, cumaya giderdi. Çok ciddi oranda azalma var onlarda da.
Bişi dememe gerek yok, zaten yazmışın ne diyeceğimi. Laiklik diyeceğim tabii ki. Cuma günü dinle ilgili bişi. Laik bir ülkede DİN VE DEVLET işleri ayrılır birbirinden. Ama bu iktidarın ben daha bir gün din ve devlet işlerini ayırdığını, laik olduğunu görmedim ki zaten.
rte nin dediği gibi, "ya laik olursunuz, ya müslüman. hem laik, hem müslüman olamazsınız"... Kendide bu durumda müslüman olmayı tercih ediyor göründüğü üzere....
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri