Sayfa 827/997 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Cami açılışının ne yararı var
    Nesi yatırım
    Cami açılınca daha münevver ahlaklı nesiller mi yetişecek
    Camide siyaset yapılmadında anormallik yok mu
    Ben başka evrende mi yaşıyorum ki bu sorular akla geliyor

2. Reis açılış ve müjde vereceği için günün anlam ve önemine yakışır hareketler olması normal,
    kurdaleden sonraki dolar hareketi kapanışı tayin edecek.

3. Reis daha çıkmadı mı yahu cumadan?

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Reis daha çıkmadı mı yahu cumadan?
    çıktı. yarım saat konuştu. hiçbir şey de söylemedi. içim şişti dinlerken.

müjde önceki müjde gibi dedi.
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    çıktı. yarım saat konuştu. hiçbir şey de söylemedi. içim şişti dinlerken.

müjde önceki müjde gibi dedi.
    Pala kendi kendine atraksiyon yapıyor yani.
    Müjde getirin ordan. Pala çizecek.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Hayırlı cumalar efendim....Ülkenin %70-80 i müslüman olduğundan dolayı, farz et cuma seçilmiş.Yani mübarek gün.ne güzel değil mi.

Malum EHLİ KİTABIN MÜBAREK GÜNLERİ VAR.ha sen şimdi laiklik falan diyeceksin.Bak artık KK bile ağzına bu kelimeyi almıyor.Direk alerjen etki yapıyor...

senin gibi aydın yurt dışı görmüş bir zat mesela ABD de BAŞKAN incile el basınca ve doların üzerindeki o MEŞHUR ifade hakkında ne düşünüyor...RAHATSIZ EDİYOR MU?

KEM KÜM..BİZİM LAİKLÜK FALAN DİYECEN DE...

not:gaz-petrol işi benim açımdan anlamsız müjdeler ama neden bu hazımsızlık..neymiş cumaya denk gelmiş.
    Bitmicek mi bu %70-80 müslüman muhabbetin. O oran bir hayal zaten. Yok öle bir şey. Doğan her bebeğe müslüman yazıldığı için bu ülkede, öle bakarsan evet %70-80 çıkar. Bende de müslüman yazıyor mesela. Ama değilim. Yakın çevrem 20-30 kişi diyelim. Çok sık görüştüğüm. İçinde bir tane müslüman olarak kalan kişi yok. Herkes dini bıraktı diyebilirim. Ama hepimizin nüfus cüzdanın müslüman yazıyor Hadi biz entel dantel kesimiz diyelim, benim yanımda çalışanların çoğu karadenizli. Hepsi oruç tutar, cumaya giderdi. Çok ciddi oranda azalma var onlarda da.

Bişi dememe gerek yok, zaten yazmışın ne diyeceğimi. Laiklik diyeceğim tabii ki. Cuma günü dinle ilgili bişi. Laik bir ülkede DİN VE DEVLET işleri ayrılır birbirinden. Ama bu iktidarın ben daha bir gün din ve devlet işlerini ayırdığını, laik olduğunu görmedim ki zaten.

rte nin dediği gibi, "ya laik olursunuz, ya müslüman. hem laik, hem müslüman olamazsınız"... Kendide bu durumda müslüman olmayı tercih ediyor göründüğü üzere....
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    o zaten eleştirildi..onlar yapılmamalı..

ama cumaya denk gelmesi neden alerji yapar...veya oradaki laiklik değil mi? vatandaşın bu konudaki fikrini merak ettim..

çok net: bazı devlet uygulamarın dine uyumlu olduğu eleştiriliyor..ABD için ne düşünüyor?

halbu ki cumaya denk gelmesinin ciddi bir anlamı da yok
    Cuma'ya denk gelmiyor! Cuma'ya denk getiriliyor. Herşeyi kelimesi kelimesine yazalım mı? Anlamıyor musunuz? Diyeceğimde, anlıyorsunda çarpıtıyorsun...

Gaz Cuma günü bulunduysa, Cuma açıklansın ok...
    Ama Salı bulup, Cuma kutsal gün diye Cuma'yı beklemek... beni rahatsız ediyor, hazmedemiyorum senin deyiminle...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    abiler açıklama yaptı mı? konuşması bitti mi?

Sayfa 827/997 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •