Sayfa 831/882 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. bahsettiğin şeref haysiyet kendinde var mı ona bak önce ben burada ilk günden beri derdimin ne olduğunu yazdım zaten hisse pazarlamak sizin hoşunuza gidiyor olabilir masal anlatılıyor aylardır temeli iyi bilançosu böyle gelen şirket yok falan ben teknik yorum yapıyorum elbette gaz verenlere sataşacağım bu sizin şerefinize haysiyetinize dokunuyorsa o da sizin sorununuz kaç defa neler yazıldı burada senin de karakterine ve kişiliğine yani sana yazılanlara da dön bak hiç birşeyin kalmadı yüklü mal sattığına bile neler yazdılar ama en çok ben ceza aldım önemli değil buradan komple de atabilirler ama dik durup gördüklerimi yazmaya devam ederim heryerde

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Yalıtım sektörünün üretimden satışlarının 2 milyar dolara, toplam yalıtım sektörünün tüm hizmetler dahil 7 milyar
    dolara yakın bir büyüklüğe ulaşmıştır. 2024 yılında hız kazanması beklenen kentsel dönüşüm hareketiyle birlikte
    büyüme ivmesinin artacağı öngörülmektedir.

Pandemi yorgunluğu, küresel iklim krizinden kaynaklı baş edilmesi güç doğa olayları, Rusya-Ukrayna savaşı, son
    yılların en büyük problemlerinden enerji krizi ve ülkemiz açısından 6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem felaketi
    gibi gelişmelerin yaşandığı 2023 yılı karamsar bir tablo ortaya koysa da tüm olumsuzluklara rağmen sektörler 2024
    yılı için hazırlıklarına son sürat devam etmektedir

faaliyet raporundan bir kesit...tokinin başrolde olacağı bir kentsel dönüşümden sektör ve berkosanın ciddi beklentileri var....bizim aylardır söylediklerimiz faaliyet raporunda da yer almış...berkosanın ürünleri inaatın bitmesine yakın ince işçiliklerin olduğu yerlerde kullanılıyor...

2. paylaştığım verilerden dnısının lehine olabilecek faktörler : dönen varlıklarda dnısı 385 milyon iken berko 250 milyondur..nakit ve benzerleri 90 a 39 dur....özkaynakları berkonun iki katıdır...halka açıklığı daha azdır...

berkonun üstün olduğu kalemler ise şunlardır :kısa vadeli borçları daha azdır (alınan borçlar da ihtiyaçtan değil eximbanktaki üyeliğinin devam etmesi için gerekli olan borç çekimleridir...genel kurulda paylaşılan bilgi..) yine uzun vadeli borçu çok daha azdır..hem kısa hem de uzun vadeli borçların finansal olanları berkoda çok çok düşüktür...bu yüzden de faiz gidelerinde berkonun riski düşüktür...

ciroda da berkosan 307 milyon iken dnısı 194 milyondur..ihracat oranında net döviz pozisyonunda da berkosan çok daha iyi durumdadır..

berkosanın finansal olarak çok iyi olmasından dolayı faiz ve finansal giderleri az olmuş ve buda karın 27,7 milyon olmasını sağlamıştır...buna karşılık dnısı ancak 2 milyon gibi komik bir kar yapabilmiştir..

bu minik kara rağmen dnısının piyasa değeri 2 milyar tl iken berkonun sadece 800 milyon olmuştur...neredeyse berkonun 2,5 katı değerlidir...

geçmişte sanfm ile de karşılaştırmış idik....sanfm şu anda 4,5 milyar değerinde iken berkosan 800 milyon değerindedir...işte itirazımız bunadır..bu işte bir yanlışlık var diyoruz...bu arada sanfm un da halka açıklığı %49,45 tir...

temel veriler bu fiyatlamada bir yanlışlığın olduğunu gösteriyor...borsada fiyatlar baskılansa bile eninde sonunda temelinin gösterdiği yere gittiğini biliyoruz...ama ne zaman ?? bunu biz de bilmiyoruz...iş tahta yapıcıda ve belki de yönetimde bitiyor...bize sabır etmek düşer....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. berkosanın ihracatçı yapısı ,döviz kurunu çok önemli kılıyor...üçüncü çeyrekte döviz tam %10 çıktı..bu durum berkosanın karlılığını olumlu etkileyecek...ülkemizde döviz kurunun olması gereken değeri çok yukarılarıdır..hükümet şu anda bu kuru baskılıyor ,bu baskı ile ülkemizin ihracatı düşüyor...ucuz kalan ithalat ürünleri ise ucuz kalıyor...türkiyenin sanayisi bu politika yüzünden çöküyor...bu normal değildir...bir gün normale dönüldüğünde ve döviz kuru hakkettiği yere gittiğinde bundan en çok berkosan faydalanacaktır..

2026 yılının ilk çeyreğinde yılda 150 bin araç üretecek BYD de patronun dediği gibi berkosandan yalıtım ürünlerini almaya başlarsa !!! çok hızlı büyüyen bir berkosan ile karşılaşacağız..

DNISI nın sermayesinin düşük olduğunu sanıyordum meğer sermayesini 120 milyona çıkarmış... sanfm bebeği de sermayesini yakın zamanda 30 milyondan 150 milyona çıkardı....berkosan gibi bebek hisse kalmıyor...yeni borsaya girecek şirketlerden de sermayesi en az 100 milyon olması şartı isteniyor...

az olan her zaman değerlidir... bir gün gelecek berkosan hak ettiği değeri görecektir...bu değersizlik sürdürülebilir değildir...eşyanın tabiatına terstir....sıkıntı yok..tahtacı ucuzdan maliyet yapma fırsatı vermeye devam etsin...şahsen sıfır maliyetli sermayem ile kafamda belirlediğim her seviyeden alma imkanım var...kararı da tahtacı versin...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. https://ticaret.gov.tr/data/5b8a4335...oru%202022.pdf

2021 yılına ait bir rapor...ispanya yıllık 2 milyon otomobil üretimi ile avrupada almanyadan sonra ikinci sırada....berkosan boşuna ispanyada otomotiv sektörüne yönelik fabrika kurmadı...

OICA (Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Örgütü) üretim istatistiklerine göre İspanya 2021
    yılında, sadece Almanya’nın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci araç üreticisi olmuştur ve iki
    milyondan fazla araç üretilmiştir. Ayrıca Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Hindistan,
    Güney Kore, Almanya, Meksika ve Brezilya'nın ardından dünyada dokuzuncu sırada yer almıştır.

5. Otomotiv sektörü, otomobil üretim tesislerine ek olarak 1.000'den fazla ekipman ve parça
    üreticisine sahiptir ve bu durum İspanya’yı Avrupa'nın dördüncü en büyük parça üreticisi
    yapmaktadır. Büyük çaplı parça üreticilerinin başlıca çatı kuruluşu SERNAUTO'nun en son
    raporuna göre, sektörün satış rakamı 2020 yılına kıyasla %6,3 oranında artarak 32,1 milyar
    avro'ya ulaşmıştır.

6. yazı yanlış alıntılanmış bu yazdıklarım tamamen hisserdarx denilen şahsadır

Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    bahsettiğin şeref haysiyet kendinde var mı ona bak önce ben burada ilk günden beri derdimin ne olduğunu yazdım zaten hisse pazarlamak sizin hoşunuza gidiyor olabilir masal anlatılıyor aylardır temeli iyi bilançosu böyle gelen şirket yok falan ben teknik yorum yapıyorum elbette gaz verenlere sataşacağım bu sizin şerefinize haysiyetinize dokunuyorsa o da sizin sorununuz kaç defa neler yazıldı burada senin de karakterine ve kişiliğine yani sana yazılanlara da dön bak hiç birşeyin kalmadı yüklü mal sattığına bile neler yazdılar ama en çok ben ceza aldım önemli değil buradan komple de atabilirler ama dik durup gördüklerimi yazmaya devam ederim heryerde

7. Zan ile birini suçlamak pek doğru olmayabilir. Herkesin içindekini bi tek Allah bilir. Gerçekten hissenin yükseleceğine inandığı için , faydalı olmak için hisseyi öven olabilir.
    Hisseyi yüksek fiyattan kendisi satmak için öven olabilir. Hangisi doğru hiç bilemeyiz. Benim bildiğim tek şey var; iyi niyetli olanlar bazı sabır testlerinden geçse de sonunda kazanıyorlar…
    Ancak yan tahtalardaki bu anormal düşüşün suçlusu ekonomi yönetimidir. Ülke ekonomisi felaket kötü yönetiliyor. İktidar muhalefet hep beraber halkı soyuyorlar. Hep beraber nemalanıyorlar finans piyasalarındaki hareketlerden. Vatandaşı çok strese soktular. Bunun vebali çok büyük. Küçük bir azınlık akıllara zarar para kazanırken , büyük bir kesim çok zora girdi. İşin tuhaf yanı ise zora giren kesimin yarısı , küçük azınlığı milli dini duyguların algılar ile sömürülmesiyle savunur durumda olması…

8.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    yazı yanlış alıntılanmış bu yazdıklarım tamamen hisserdarx denilen şahsadır
    Yüklüce mal satıldığında o dediğin karakterde biri olunuyorsa bak şimdiden yazıyorum...30 civarından başlamak üzere peyderpey alımlarıma devam ediyorum...Veriyorlar da...Benim için hiç sıkıntı olmaz ama zamanı geldiğinde tıpkı geçen sefer olduğu gibi ellerine verdiğimde de bu yazımı alıntılayacağım ve o zaman da bana ş.refsiz, haysiyetsiz diyecekler çıkacaktır...

Ben burada aylarca bu çakallarla hem de hisse alt pazarda iken mücadele edip 3-5 kuruş para kazanmışım birileri gelecek tahtayı bozmak, kul hakkı yemek, bilmem ne diyecek...Hass..ktir oradan !...

Neden alıyorum, geçen de yazmıştım...30 TL altı maliyeti olan hemen hemen yok bu tahtada ki buna tahtacının kendisi de dahil...Bu nedenle, bu rakamın altı benim açımdan bu hisse için "ucuz" kategorisine girer ve almaya devam ederim...Zaten bunu geride, hisse 40 TL civarı iken de "biraz pahalı" diyerek yazmış; keko ve avaneleri de alamazsın diye t.şak geçmişlerdi...

Diğer konu, şirkete hiç bir zaman kötü demedim, nitekim bunu iddia edenler tek 1 yazımı bile getiremediler...Hatta kötü yönetiliyor bile demedim ki Memet beyin "bilançolarda bir katakulli yapmayacağını" yazan tek kişiyim...Öyle car car sabah akşam güzelleme de yapmam çünkü önümüzdeki genel konjonktür şirketin lehine ilerleyecek bu net...Haliyle tahtacı da bir yere kadar verebilir, belki 22 ler...Gayet tabiki normal şartlar altında savaş mavaş çıkmazsa...Verirse alırım, vermezse de keyfine kalmış...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Sayfa 831/882 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •