Sayfa 832/1009 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Şimdiden başarılar. Umarım herşey gönlünüzce olur.
    Bakalım temettü toplama işi tatlı gelirse arttırırım belki oranları şimdilik deneme yapıyorum.

Teşekkürler.

Dolar %4 faiz verseydi çok kafa yormazdım borsa işine şimdiki kadar. Belki böylesi daha hayırlı olmuştur. Düşük faizler sayesinde borsa öğrenmeye başladık.

https://mobile.twitter.com/sozcumura...73138320220165
    Amerika'daki Halkbank davasında
    jürili mahkeme öncesi,
    Türkiye'nin ilk defa tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği,
    Amerika'nin teklifi değerlendirdiği
    İDDİALARI söz konusu...
    3:09 nachm. · 15. Juni 2021·
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Halkbank, basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında, bankanın AND'de devam eden dava süreciyle ilgili olarak çıkan haber ve söylentilere yönelik olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

Banka tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında; Bankamızın ABD'de devam eden dava süreciyle bağlantılı olarak jürili dava öncesinde Türkiye'nin tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği ve söz konusu teklifin de ABD tarafından değerlendirildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı ve hisse değerini etkileyici nitelikte haber ve söylentilerin yer aldığı anlaşılmaktadır.

Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca New York İkinci İstinaf Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itiraza dair temyiz süreci devam etmekte olup temyiz süreci tamamlanana kadar Bölge Mahkemesi nezdindeki yargılama süreci durdurulmuştur.

ABD'de devam eden dava süreciyle ilgili gelişmeler hakkında düzenli olarak kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilendirilmesi konusunda gerekli hassasiyet gösterilmekte olup bahse konu husus hakkında Bankamız dışında yapılan haber ve söylentilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir"ifadeleri kullanıldı.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UV bist max ayıracağım miktar 3%

Asıl gövde NASDA Q + LSE'de olacak (10 veya 15% duruma göre)

Bistte temettü vermeyen hisselere para yatırmaya niyetim yok. Şu an ağırlıklı düşündüklerim Toaso, eregl/isdmr, arclk ve belki 1-2 tane daha.

ytd
    hisse mi, etf yatirimi mi dusunuyirsunuz

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UV bist max ayıracağım miktar 3%

Asıl gövde NASDA Q + LSE'de olacak (10 veya 15% duruma göre)

Bistte temettü vermeyen hisselere para yatırmaya niyetim yok. Şu an ağırlıklı düşündüklerim Toaso, eregl/isdmr, arclk ve belki 1-2 tane daha.

ytd
    40 fk lık nasd** a yatırım!! yapacam diyorsun yani???

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Doğru, böyle mayın gibi hisseler var.

O yüzden hisse tarafında crash oluncaya kadar fazla açılma taraftarı değilim. Sepetin çözemeyeceği dert yok. Bir çok hissenin bulunduğu portföyde illa ki böyle yerinde sayan hatta geriye giden mantar hisseler çıkacaktır.

O yüzden ağırlığı yurtdışına, azınlığı yurtiçine verdim. (Yurtdışında maşallah hepsi uzun vadede kar bırakıyor

Bu hisse portföyüm de genel toplamda dolar mevduatıma göre (oldukça) azınlıktalar.

TV yüksek hisseleri çalışıyorum şu an daha çok. Oraya yoğunlaşacağım.

Zamanla kafama yatarsa ben de öyle riske edebileceğim bir miktarla girerim belki ama şimdilik pek kafam almıyor vadeli işleri.

Hangisine?

Dolar bazlı çok iyi giden bir sürü bist hissesi var. GA*AN diyorsanız evet. Tam rezalet.
    Burasi yeri degil belki ama kusura bakmayin. Yurtdisi hisselerde vergilendirme isini nasil yapiyorsunuz ? Birde direkt yurtdisi hisse bazli yatirim mi yoksa Vanguard etf vb. yatirim mi yapiyorsunuz ? Tesekkurler , saygilar.

7. Ekim 2001 Dolar kuru 1,70
    Ekim 2012 dolar kuru yine 1,70 Arada geçen 11 yılda enflasyon bazlı pula dönen dolar yatırımcısı..

Şimdi kendinizi 2012 yılında 11 yıl boyunca dolara yatırım yapmış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu hayal edin. 11 yıl boyunca ortalama %20 civarında banka TL faizi alamamış bir dolar yatırımcısı olduğunuzu düşünün. Herhalde ekim 2012 yılında biri dolar yatırımı yapacağım deseydi ona akılsız gözüyle bakılırdı. Nitekim 2013 yıllarında Bu forumda bile chucky adlı biri vardı "Ne doları.., en iyi yatırım TL mevduatıdır" minvalinde yazılar yazardı Hatta 2001 yılından bu yana TL mevduatınla süper birikimler yaptığını falan anlatırdı.

O zamanlarda dolar yatırımına nasıl iyi gözle bakılmıyorsa bu zamanlarda da benzer back testi hisse senedi yatırımı için yapıyorlar. Bence her şey game changing bir olaya bakar.. Örneğin bir erken seçim, hükümet değişimi yada her neyse...

Evet mevcut durumda son 10 yılda özellikle banka hisseleri yatırımı yapmış kişilerin yatırımları pula döndü. İnsan zihni gelecekte yaşanacakların geçmişteki ile aynı olacağını düşünür ve ona göre programlanmıştır. Ama yukarıdaki örnekte de anlattığım üzere geçmiş her zaman aynı şekilde devam etmeyebilir.. Geçmiş 10 yılda olmuşu değil de gelecek 10 yılda olacakları düşünerek yatırımlarımıza şekil vermek gerektiğini düşünenlerdenim.

-----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8.  Alıntı Originally Posted by chaotic Yazıyı Oku
    hisse mi, etf yatirimi mi dusunuyirsunuz
    Hisse. Fonları sevmiyorum.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    40 fk lık nasd** a yatırım!! yapacam diyorsun yani???
    3 aydır yapıyorum zaten.

Nasdak ile LSE kardalar, bist başabaş. (dolar bazında)

Toplamda yukarıda belirttiğim yüzdeleri geçmeyecek şekilde arttıracağım borsadaki paramı önümüzdeki 1 sene boyunca.

Borsalar balon deniyor ama öbür yandan hiperenflasyon durumunda hisse fiyatları da (en azından bazıları) roketleyebilir gibi bir görüş var. O ihtimali de pas geçemem.

Sayfa 832/1009 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •