Originally Posted by
oguz1975
Diğer yazılarınızı da okudum. Paylaştığınız balık tutma yöntemleri için teşekkürler. Bu kriz ortamı sonrasında hızlı toparlanma beklediğiniz sektörler hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum..
SM-N950F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu an çok fazla belirsizlik var. Bu nedenle önden çok fazla hesap kitap yapmamak lazım. Görüp, ona göre hareket etmeli. Mevcut durumda gıda, ilaç ve tarım makinaları ön plana çıktı.
Toparlanma hızı salgının bundan sonraki seyrine bağlı...sosyal mesafe bundan sonra nasıl uygulanacak önemli bir konu. Mesela havacılık yavaş toparlanacak, turizm daha da geç toparlanacak gibi... otomotiv hızlı toparlayabilir, olmayabilir de. Rafineri sektöründe de toparlama gecikebilir.
Yani, 6 ay sonrası İçin nasıl bir dünyada yaşayacağız belirsiz şu an...önden değil de, gelişmeleri gördükçe pozisyonumu ayarlarım şahsen...fırsat olmaz, kaçırırım diye düşünmeyin...gıda ve ilaç bile salgın başladıktan sonra çok fırsat verdi.
Aslında fırsatlar hiç tükenmez...yeter ki portföyünüz yıldan yıla az ya da çok büyüsün...bunun İçin de hisse seçiminden önce temel bazı yanlışları yapmamak lazım...hisse portföyü en az 5 hisseye bölmek...ara trend tepelerinde kar satışı yapıp, diplerde ek alım İçin cephane biriktirmek...hisse portföyü dışında riski dağıtmak adına altın, döviz, bes gibi enstrümanlara da yatırım yapmak.
Bakın piyasada profesyonel olarak geçinen, tv lere çıkıp yorum yapan, ve bu işte maaşlı çalışanları görünce...gönül rahatlığıyla başarılı bir profesyonelim diyebiliyorum...ve bunu diyen biri olarak 2016 Ocak dan bu yana toplam finansal varlıklarımın %60 ı gram altında...hareketsiz yatıyor.
Yani, yeri geldiğinde oyunu basit oynayabilmek de büyük meziyet...buradan ve özel hayatımda altın larımızı buradan bozalım mı diyen çok oldu..son 1-2 yıldır hep şunu söyledim bunu soranlara...doğmamış çocuğa don biçmeyin...şimdilik her şey gram altın lehine, bu avantaj devam ettikçe sıkılmadan pozisyonda kalmaya devam. Şunu demeye çalışıyorum, yeri geldiğinde portföyümdeki hisselerin ağırlıklarını aktif bir şekilde değiştirirken, yeri geldiğinde 4,5 yıldır aynı pozisyonu hareketsiz koruyabiliyorum. Profesyonellik neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum yani,
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri