Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: Viop XXXII

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    tok alıcıyım...garan; 5.40 civarı ve ykbnk 1.70 civarında alırım.

oradan 2.000 üzerine bir endeks olsun.ama banklardaki hız 4x olsun.

sanayi yakıt olsun.HAYALLER İŞTE.BU DA KAYITLARA GEÇSİN..

5 VAKİT değil max. 5 ay içinde olsun..(dipler)
    hocam benim dip beklentim daha da aşağıda. 850-900 arası.

ama hemen değil, belki de oralara gelmesi 2022 sonunu bulur. yavaş yavaş yedirerek olabilir.

bir zamandır da temeli, temettüsü düzgün şirketleri inceliyorum. oralara gelirse bakacağız artık.
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku

ama hemen değil, belki de oralara gelmesi 2022 sonunu bulur. yavaş yavaş yedirerek olabilir.

bir zamandır da temeli, temettüsü düzgün şirketleri inceliyorum. oralara gelirse bakacağız artık.
    gelirse 1080-1060 şuanda söylemeyeyim ama benim için tek başına bile kuvvetli al olan koşullardan 3 ü aynı anda gerçekleşiyor.orada ne var ne yok gömerim...

elbette farklı fikirler her zaman vardır..

zaten global zirvede eninde sonunda düzeltme yapacak..bize de fazlasıyla yansır.zaten kendi topuğumuza da sıkma alışkanlığımız var...

bu rakamlar şimdilik uzak olunca telaffuz ediyoruz da..yaklaşınca sessizce almak lazım.OYUN TEORİSİ

3. GRAFIKLERE baktım...suan dolar bazlı...138500...var.....144 onemlı gocerse Allah rahmet eylesın.....dun bekledıgımız145100 bugun geldı ve altında ıslemler gectı bayagı kapanıs onem arzedıo...
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

enflasyonu unutma.. 850-900 dediğin endeks 100 olmalı.. yani eskinin 90 bin seviyesi.. endeks 30 100 bin diyelim.. 2022 sonu demek 1.5 yıl sonrası.. doların bugünkü fiyatı ile bile %30 civarı enflasyon var birikimli o zamana kadar.. belki daha fazla.. arada dolarda artarsa (ki bir mukadderat aslında) bu durumda dolar bazlı bakarak dip analizi yapmak daha doğru olur.

kaldı ki, finansalların ağırlığı azaldıkça sanayilerin ağırlığı artıyor demektir ki enflasyonist ortamda mesela froto'nun makineleri, cnc tezgahları filan ucuzlayacak mı? sanayi üretmeye devam ettiği sürece sanayi tarafı endeksi dengeler bence.. hatta coşturabilir de.. dolar bazında hiç prim yapamayabilir endeks, zaten 10 yıldır bunu yaşıyoruz, ama tl bazında hedge olmadan endekse karşı oyuna girmem ben.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Hocam ülkede enflasyon var ve şirketler iyi kötü enflasyon civarı büyüyorlar... O rakamları unut...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    enflasyonu unutma.. 850-900 dediğin endeks 100 olmalı.. yani eskinin 90 bin seviyesi.. edeks 30 100 bin diyelim.. 2022 sonu demek 1.5 yıl sonrası.. doların bugünkü fiyatı ile bile %30 civarı enflasyon var birikimli o zamana kadar.. belki daha fazla.. arada dolarda artarsa (ki bir mukadderat aslında) bu durumda dolar bazlı bakarak dip analizi yapmak daha doğru olur.

kaldı ki, finansalların ağırlığı azaldıkça sanayilerin ağırlığı artıyor demektir ki enflasyonist ortamda mesela froto'nun makineleri, cnc tezgahları filan ucuzlayacak mı? sanayi üretmeye devam ettiği sürece sanayi tarafı endeksi dengeler bence.. hatta coşturabilir de.. dolar bazında hiç prim yapamayabilir endeks, ama tl bazında hedge olmadan endekse karşı oyuna girmem ben.
    benim görüşüm zaten tamamen yüksek enflasyon, yüksek kur ve doğal olarak yüksek faizin olması dolayısıyla böyle.

mesela 20 bin lot erdemir taşımanın hiç mantığı yok, uğraştığına değmez. faiz zaten aynı getiriyi hatta daha fazlasını yapar. yakın zamanda bu kurlar yüzünden faizin agresif düşme ihtimali de yok. anca konuşsunlar. olmaz. para yavaş yavaş borsadan çıkıp faize dönecektir.

froto'nun taşınmazları derken işin o kısmı çok göreceli. koç holding piyasa değeri 50 milyar, ford 70 milyar. yani nasıl olacak? koç fordun yüzde40 ına sahip yanında tofaş falan bir ton şirket de var ama piyasa öyle değerlemiş.

yani şu ortamda hiç hisse taşımayıp mevduata koyan adam en azından ana parayı kaybetmez. yurtdışı hala sağlam. orda bir sıkıntı olursa soluğu kim bilir nerde alırız.
    audentes Fortuna iuvat

7. Pala yine sağ gösterip sol vurdu . Ne bankaymış be endeksi düzeltiyor valla.

benim görüşüm zaten tamamen yüksek enflasyon, yüksek kur ve doğal olarak yüksek faizin olması dolayısıyla böyle.

mesela 20 bin lot erdemir taşımanın hiç mantığı yok, uğraştığına değmez. faiz zaten aynı getiriyi hatta daha fazlasını yapar. yakın zamanda bu kurlar yüzünden faizin agresif düşme ihtimali de yok. anca konuşsunlar. olmaz. para yavaş yavaş borsadan çıkıp faize dönecektir.

froto'nun taşınmazları derken işin o kısmı çok göreceli. koç holding piyasa değeri 50 milyar, ford 70 milyar. yani nasıl olacak? koç fordun yüzde40 ına sahip yanında tofaş falan bir ton şirket de var ama piyasa öyle değerlemiş.

yani şu ortamda hiç hisse taşımayıp mevduata koyan adam en azından ana parayı kaybetmez. yurtdışı hala sağlam. orda bir sıkıntı olursa soluğu kim bilir nerde alırız.
    Çok yanlış düşünüyorsun... Yanlış düşündüğü de ben değil geçmiş veriler söylüyor... Aç bak enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde borsamız nasıl seyretmiş...

Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •