Sayfa 845/902 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 6,753 - 6,760 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Acemi1i Yazıyı Oku
    kaplumağanın

ekim 2024 tarihli yatırımcı sunumuna göz attım.

güzel işler yapılmış sasa nın çatısı mesela
    şak bi yana finansallarına baktığımızda yine önceki tahmin veya beklentilerini hala değiştirmedikleri

aşağı yönlü revize etmediklerini görüyorum. bu ısrar demek ki 1) inanç 2) hala buna kanacak KY olabilir bu kısım şaka

olarak ele alınabilir.

tamam ciddi özet yazayım.

dolar olarak bakacaz ve 460 mio sermayeyi kabaca 13 milyon dolar olarak hesap edeceğim.

2024 net kar 101 mio 2025 kar 157 mio dolar 25 ise 259.7 mio $ gibi bir rakam konuyor ortaya.

bakalım dört işlemden giderek.... karı sermayeye bölelim bakalım
    100/13
    2024 için : 7,69

25 için : 12
    26 yılı için ise : 19,9 HBK alıyoruz

gelelim buradan hisse fiyatını değerleyelim bakalım.

2024 de 20 fk alsak 150 10 FK alsak 77 oluyor.
    2025 15 fk alsak : 180
    2026 10 FK alsak 200 TL yapar.

FK lara dikkat bilerek her yıl giderek düşürdüm ki hayalleri anlaşılmasın. ;)

bi yerde bi yanlışlık var ama nerede bilmiyorum. bi yerde bi hata var ama bulamıyorum.

her zararı kurtaranın çıkacağını da düşünenlerdenim.
    saygılar....YTD haaa
    Yazdığın yazıdan hiçbir şey anlamadım

2.  Alıntı Originally Posted by Acemi1i Yazıyı Oku
    kaplumağanın

ekim 2024 tarihli yatırımcı sunumuna göz attım.

güzel işler yapılmış sasa nın çatısı mesela
    şak bi yana finansallarına baktığımızda yine önceki tahmin veya beklentilerini hala değiştirmedikleri

aşağı yönlü revize etmediklerini görüyorum. bu ısrar demek ki 1) inanç 2) hala buna kanacak KY olabilir bu kısım şaka

olarak ele alınabilir.

tamam ciddi özet yazayım.

dolar olarak bakacaz ve 460 mio sermayeyi kabaca 13 milyon dolar olarak hesap edeceğim.

2024 net kar 101 mio 2025 kar 157 mio dolar 25 ise 259.7 mio $ gibi bir rakam konuyor ortaya.

bakalım dört işlemden giderek.... karı sermayeye bölelim bakalım
    100/13
    2024 için : 7,69

25 için : 12
    26 yılı için ise : 19,9 HBK alıyoruz

gelelim buradan hisse fiyatını değerleyelim bakalım.

2024 de 20 fk alsak 150 10 FK alsak 77 oluyor.
    2025 15 fk alsak : 180
    2026 10 FK alsak 200 TL yapar.

FK lara dikkat bilerek her yıl giderek düşürdüm ki hayalleri anlaşılmasın. ;)

bi yerde bi yanlışlık var ama nerede bilmiyorum. bi yerde bi hata var ama bulamıyorum.

her zararı kurtaranın çıkacağını da düşünenlerdenim.
    saygılar....YTD haaa
    Yatırımcı sunumundaki hedefler gerçekleşirse şuan bedava.
    Yatırımcının güveni kalmadı kimse inanmıyor bu yüzden fiyatlayamıyor.
    Ne zaman fiyatlar ?
    Bence bilançolar geldikçe daha doğrusu hedefler gerçekleştikçe.
    Gerçekleşmezse zaten geçmiş olsun

3.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Borsada böyle bir düşüş var mı bilmiyorum. 2 yıl önce alan ve hiç satmayan kişi bile zararda. Bu hisseye patronların sahip çıkıp geri alım yapması lazm.
    Belki kısada olmaz ama bı dedigin olursa hisseye girilir zaten şuan botsada çogu şirket kelepir...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    Belki kısada olmaz ama bı dedigin olursa hisseye girilir zaten şuan botsada çogu şirket kelepir...
    Şuan bende tek hisse var ve gesan. En azından büyüme hedefi devam edene kadar tutmayı düşünüyorum. Bugün 400 milyon tl tutarında ihale aldı. Bu işler bilançoya 1 sen3 içinde yansır. 2026 ve sonrası için plan yapmak lazım.

Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    Şirketin şu anki değeri öz kaynaklarına göre 15.5 TL, 52 TL değil. 200 TL üzerine çıkması içinse şirketin minimum 1.5 milyar yıllık kâr etmesi lazım ki F/K'sı uçup gitmesin. İlk çeyrek 34 milyon eden kâr eden şirket kalan üç çeyrek toplamında nasıl 1.5 milyar kâr edecek -hele ki enerji sektörünün kan ağladığı bir yerde- hesabı anlamak güç. Yazdığınız rakamların temelsiz olduğunu ve duygusal, bir miktar da bilgisizce hareket ettiğinizi düşünüyorum. Somut verilere bakıldığında şirketin 34 milyonluk ilk çeyrek kârı, kötü sektör performansı ve patrondan gelen hisse satışı var. Gören gözler için düşüşü açıklayabilecek birden fazla sebep bulunuyor gönderdiği rezalet finansallar başta olmak üzere. İnsanın hata yaptığını, hatalı yatırım yaptığını kabul etmesi zordur, inatlaşır, zarardaysanız umarım zararınız derinleşmez.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
    Bakalım 3. Dönem karı ne gelecek 2024 yıl sonu karı 3 milyar civarında beklentimi koruyorum. Bu şirket 2025 sonunda 200 tl nin çok üzerinde olacak. Sabırlı olan kazanacak. Bekleyip sabredenlerden oluruz inşallah. Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Bakalım 3. Dönem karı ne gelecek 2024 yıl sonu karı 3 milyar civarında beklentimi koruyorum. Bu şirket 2025 sonunda 200 tl nin çok üzerinde olacak. Sabırlı olan kazanacak. Bekleyip sabredenlerden oluruz inşallah. Yatırım tavsiyesi değildir.
    Keşke 3 milyar kar hedefini yakalasa sonra gelecek yıl 150 ,2026 250 milyon dolar kar hedeflerine insanlar inanmaya başlar ve kısa sürede 200 hedefine varır. Biz şimdi 3. Çeyrek karına odaklanalım ve bu yıl sonunu tahmin edelim. Umarım yıl karı dediğiniz kadar olur. O zaman artık bu şirket hissesi kolay kolay elden çıkarılmaz. Daha büyük hedefler bulunur ve beklenir. Zaten 2025 yılından itibaren hatırı sayılır temettü verme hedefine vardı.(faaliyet raporu)

Alıntı Originally Posted by aslan.42 Yazıyı Oku
    Keşke 3 milyar kar hedefini yakalasa sonra gelecek yıl 150 ,2026 250 milyon dolar kar hedeflerine insanlar inanmaya başlar ve kısa sürede 200 hedefine varır. Biz şimdi 3. Çeyrek karına odaklanalım ve bu yıl sonunu tahmin edelim. Umarım yıl karı dediğiniz kadar olur. O zaman artık bu şirket hissesi kolay kolay elden çıkarılmaz. Daha büyük hedefler bulunur ve beklenir. Zaten 2025 yılından itibaren hatırı sayılır temettü verme hedefine vardı.(faaliyet raporu)
    Hatırı sayılır temettü miktarı tahmini ne kadar? Ben faaliyet raporunda gözden kaçırdım. Ben 2025 yıl sonunda bu hissenin 200 tl göreceğini ve 2024 karının 3.5 milyar ve üzerinde geleceğini düşünüyorum. 3. Bilanço 2 milyarın üstünde kar gelecek.

8.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Hatırı sayılır temettü miktarı tahmini ne kadar? Ben faaliyet raporunda gözden kaçırdım. Ben 2025 yıl sonunda bu hissenin 200 tl göreceğini ve 2024 karının 3.5 milyar ve üzerinde geleceğini düşünüyorum. 3. Bilanço 2 milyarın üstünde kar gelecek.
    Temettü miktarı yazmıyordu. Önemli miktarda anlamında yazıyordu. 200 tl miktarına katılıyorum ancak bu yıl dediğiniz kar rakamını şirket telaffuz etse bile gerçekleşmesi zor gibi sanki. 3. Çeyrek 2 milyar sınırı üstü şirkete%50 üstü değer kazandırır diye düşünüyorum. Yönetim de güven kazanır belki.

Sayfa 845/902 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •