herkese selamlar arkadaşlar...bu gün iki yıl sonra tekrardan aranıza girdim...girişim biraz sert oldu...idare ediverin dostlar...
herkese selamlar arkadaşlar...bu gün iki yıl sonra tekrardan aranıza girdim...girişim biraz sert oldu...idare ediverin dostlar...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
borsa dışına daha önce çıkarmış olduğum ciddi bir miktar sermayem vardı...onları gesan ve diğer iki hisselerine paylaştırdım...öncesinde de egegübre ve berkosan pozisyonlarım vardı...toplamda 5 hissem oldu...umarım ayağım uğurlu gelir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
trumpun kazanması ile ukraynada barış ihtimali güçlendi...malum gesanın da ukraynanın odesa şehrinde daha önce kurmak istediği bir fabrikası vardı...savaştan sonra büyük bir ihtimalle o fabrikayı aktif hale getirecek...aktif hale geldikten sonra ukraynanın çökmüş elektrik alt yapısında ciddi bir rol kapabilir...
ikinci bir nedenim de ülkemizde de artık faizlerin düşüş trendi başlamak üzere...buda piyasanın daha da açılması demektir...
üçüncü bir neden dünya bankası ile hatırladığım yenilenebilir enerjiye ayrılacak olan 28 milyar dolarlık anlaşma...bu para ile ülkemizin petrol bağımlılığı çok azalır...bu sektörde iş yapacak şirketlere hayırlı bir kapı açılmış olur...
dördüncü bir nedenim de gesanın çok düşmüş olmasıdır...malum geçmişte bölünmemiş haliyle bu hisseyi 19,70 ten almıştım...elimdeki hisselerin büyük bir kısmını 65 civarlarından , bir kısmını da 230 civarlarından satmıştım...benden sonra da bir iki ayda 420 lere çıkmıştı....gesan ardından içinden europower gibi çok kaliteli bir şirketi çıkarıp halka da arz etti...gesan gerçekten de büyük işler yaptı...dün bir arkadaşım ankaraya gitmiş iken fabrikalarını da gezmek istemiş...ağzı açık kalmış...
sektör hala canlı ki daha bu gün 3,5 milyon dolarlık bir iş kapı attı...
beşinci nedenim de gesanın dolar ile iş yapması ve kendini koruyor olmasıdır...artacak bir döviz kurundan da olumlu etkilenmesi gerekiyor...
altıncı nedenim de gesanın her yıl genelikle ödemelerinin son çeyreğe yoğunlaşması nedeniyle güzel bilançoları yollamasıdır...buda bence güzel bir beklentidir...
Yer İmleri