Asıl malı, interbank kuruna yakın fiyattan dolar alıp, döviz bürosuna yıkan götürüyordur. Çok dikkat çekmeyecek meblağlarla misal..
2001 krizi miydi, 94 müydü, o zaman da asıl bankaların yüklü döviz aldığı ortaya çıkmıştı kriz öncesi, kırmızılı banka ikinci sıradaydı hatırladığım. Gerçi şimdi rasyo masyo takip ediliyordur sanırım. Öte yandan eminim bi boşluk da vardır bu rasyo konusunu gizlemede.
Titanizm kanunları her daim geçerlidir. Bi şey olmadığı sürece, bi şey olmaz kanunu. Sistemde açık hep vardır, bazen trafoya kedi girer, bazen serverlarda arıza olur, bazen hacker macker der geçerler. Bir yol hep vardır, yoksa da inşa edilir.
Şu kripto alınıp satılabilen bankalarda misal nasıl acaba bu tether meselesi. Misal en son 500.000 dolar üstü yurt dışı swiftler bildirilecek denmiş, peki kripto da buna dahil mi, limiti var mı? Parayı kriptoya çevirip de çekersen veya yurt dışı hesabına aktarırsan soğuk cüzdan diyorlar sanırım, orada görünen meblağ bankanın varlığında görünüyor mu, kripto işi yapanlarda? Fizikiye de geçmemiş gibi oluyor üstelik.
Kripto bürosu gördüm, döviz bürosu gibi, gidiyorsun BTC satıyorsun misal, cash ödüyor sana. Bankamatikleri de varmış ben görmedim, havaalanında filan.
Ya da fx işlemlerinde misal, USDTRY değil de diğerlerini trade edeceksin, bazı bankaların fx işlemleri anladığım kadarıyla yurt dışında bir fx piyasalarına doğrudan bir arayüzle bağlı, sadece aracı kurum hizmeti veriyor. Hatta adamın biri stop emri vermiş, log kaydında var, ama bankanın arayüz programı bunu ilgili borsaya iletmemiş, sonra hesap mort tabi, demişler yok öyle bir şey, adamın elinde ekran görüntüleri var telefon görüşmeleri var filan...demişler küçük yazılarda banka kayıtları esas alınır diyor yok öyle bir şey...eleman tırmalıyordu hukuk mücadelesi veriyor, yaşı da 18 den küçükmüş babasının hesabını vekaletle yürütüyormuş falan filan..neyse, bu şekilde para yatırmak mesela yurt dışına transfer kapsamında mı değil mi, gidersin yurt dışına aynı hesaba erişirsin, nasıl olsa zaten yurt dışı bir fx borsasında para, olur mu acep?
Vardır bir yolu...Yahudiler Nazi zulmünden kaçarken hep elmas pırlantaya geçmişler, koy cebine yürü misal bi kesenin içinde.
o kurdan kim nasıl götürüyor bilgim/fikrim yok. FX dışı erişilebilecek bir kanal değil.
coin ponzisine bulaşmadım. tam delilk..
30 tane adam piyasanın 90% ına sahip kalanlarda birbirini boğazlıyor.
fx olayını bddk 2016 sonrası halleti şu anda sıkıntı yok.(global fx dolandırıcılık dönemi)
kaydi yağni, gün sonu raporları/portfoy durumu/işlem geçmişi hepsi mkk da gözüküyor, para takasbankta.
evet, içerdeki bankalar/hizmet sağlayıcılarının hepsi aracı,
hangi ürünü kullanıyorsan, swissquote/goldman/jpm/jumptrade vs işlemler oraya gidiyor.
tabi limitler dahilinde..
mesela qnbfx en son kaldıraç dahil toplam pozisyon boyunda 1.5M$ tavan uyguluyordu yükseltmiştir belki.
vurayım $$$ masaya. çakayım 1:10 süper ponzi 500 longu yok iç piyasada.
var işte tv ye reklam veren bir kurum, en büyük biziz modunda, ödenmiş sermayemiz 10M$ diye yazıyor sitesinde.
sakız parası.![]()
burada temsilcisi olandan direk çıkış alıcan + teminat, genelde eurobond isteniyor.
tabi mkk işin içinde girince vergi kısmı var.
pozisyonlar hesaplarda tl karşılığı gözüküyor.. 10% vergi + kur farkı riski.
direk dışarıdan açarım dersen, kur riski almak istemiyorum, o da olur..
girereken, miktara göre ya varlık barışı yaparsın yada gelir vergisi bayarsın.
kimle çalışacaksan bankanın hukuk bölümü halleder, para olsun yeterki.
**bildirim 500k değil 50k.
*** swap swiftleri için bile form istediklerine göre 50 dir![]()
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 13-05-2023 saat: 02:18.
Memento mori
Kimine ilkbahar, kimine sonbahar doktor, büyük göç başlıyor, hepsinin Londra'da, Roma'da v.s. evleri varmış, zaten istifi çok önceden yapmışlardır. Hatta bir kısmı çifte vatandaş.
![]()
Kerem Kınık' ın oğlu meğerse 15 Temmuz gazisiymiş, madalya falan vermişler törenle...
14 gün sonra İtalya'da...fotoğrafları var.
Bazen sadece pes diyebiliyorsun.
Saat 09.30 itibari ile;
Serbest piyasada
dolar alış 21,90
Euro alış 23,62
Adamın telefonundaki android versiyonu neyse, uygulama izinleri bölümünde, bir uygulamanın hangi izni ne zaman kullandığının log kaydı var. Gece uyurken Whatsapp' ın mikrofonu ara ara açılmış bu ne ayak diyor, Whatsapp da bu bir bug olabilir demiş. Peh. Keşfedilince bug denir geçilir zaten.
2010 da, İphone3G/S modelleri vardı, onların da GPS ler kapalı olduğu halde, sürekli konum bilgisi depoladığı keşfedilmişti, ara ara kendiliğinden açılıyor konum bilgisini alıp kapatıyormuş. Bir de programcık yayınlamışlardı kontrol edin diye, ben de bakmıştım. GPS im hep kapalı olduğu halde, son 1 yılda gittiğim bütün yerler haritada ortaya çıkmıştı saat saat tarih tarih...O zaman da bug demişlerdi.
Siz gene de geceleyin, ne bileyim en azından telefonu yüz üstü koyun komodine, kamerası neyim açılıyordur kendi kendine, kasetiniz çıkmasın sonra![]()
22.10
Haremaltın 22.10 liraya doları alırım dedi.
https://www.haremaltin.com/canli-piyasalar/
http://www.atlasdoviz.com/index.php
http://www.ozaydindoviz.com.tr/
Yer İmleri