Sayfa 850/999 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,793 - 6,800 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. JonDowes üstadın twitter paylaşımı.
    MB bankasının rezervlerinin hızlı düşüşü sonrası yapılan açıklamalar üzerine.
    https://mobile.twitter.com/e507/stat...83143691591680

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Sn. rxpu,
    Bunun yerine MB elindeki dolar veya altın stoğundan satış yapıp zararı karşılayamaz mı acaba? Hani dolar bu kadar yüksekken ve klavyeden yeni para yaratma, para arzını artıracağından doların daha da yükselesine sebep olacağını bildiklerinden. Tabii zararın boyutuna ve eldeki stoklarına da bağlı ama...
    Böyle bir şey yapabilmesi pek olası değil. Zira elindeki brüt döviz rezervi kendisine ait değil. Bankaların ve mudilerin parası. Kendine ait çok ufak bir kısım var sanırım altın dahil 20-25 milyar dolar civarında. Ancak bu minimum miktarı da bankanın operasyonel işleyişi için bulundurması gerekli.

Eğer elinde yeterli fazla rezerv olsaydı , bu rezervi satıp piyasadan emdiği TL'yi de sterilize etme şansına sahip olacaktı. Yani bir taşla iki kuş vurabilirdi. Hem döviz kurundaki baskıyı hafifletebilirdi hem de piyasadan TL emip TL likiditesini azalttığı için gerçek bir parasal sıkılaşma yapmış olurdu. Ama bunu tabii ki yapamadı. Basit cevabı: Elinde yeterli döviz yok.

Aslında benim işin eleştirdiğim kısmı şu: Tamam madem elinde yeterli döviz rezervi olmadığı için kuvvetli bir sterilizasyon yapamıyorsun anladık. Peki bu durumda neden zorunlu karşılıkları düşürüp piyasadaki TL likiditeyi arttırıyorsun?. Bunu yapmakla yukarıdaki sürecin tam tersi tetikleniyor. Parasal genişleme oluşuyor ve döviz alabilmek için piyasanın eline daha çok TL geçiyor.

Bir de bunların üzerine katmerli olarak likidite açığı kapandığı için piyasa merkez bankasından daha az borç almaya ihtiyaç duyuyor. Bu da 3. bir negatif etki olarak politika faizinin piyasa faizini yönlendirmesini , kontrol etmesin zayıflatıyor. Yani merkez bankası kendi eliyle para politikasındaki gücünü kendisi zayıflatıyor.

Piyasa faizi %20'ye düşüyor ama merkez bankası politika faizim %24 diyor. Bir kur şoku geliyor repodan para vermeyeceğim diyor. Güzel de kardeşim sen bu elindeki aracın etkinliğini kendi hamlelerinle sınırlıyorsun, şimdi kalkıp repo açmayacağım , borcu da üst banttan vereceğim desen ne fayda?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. İyiki faizleri düşürdü bu hükümet Merkez bankası politika faizi 24 bankalar 19 veriyor bende paramı çektim dolara yatırdım 3 gün önce BİR yıllık faizin dörtte birini 3 günde kazandım bu daha devam eder bence ya faizler artacak ya da dolar 10 tl gider bunu göremiyenler 15 gün sonra geç kalındı diye feryat edecekler.

Alıntı Originally Posted by suludere Yazıyı Oku
    İyiki faizleri düşürdü bu hükümet Merkez bankası politika faizi 24 bankalar 19 veriyor bende paramı çektim dolara yatırdım 3 gün önce BİR yıllık faizin dörtte birini 3 günde kazandım bu daha devam eder bence ya faizler artacak ya da dolar 10 tl gider bunu göremiyenler 15 gün sonra geç kalındı diye feryat edecekler.
    Faiz artacaktır, kaçış yok

Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Faiz artacaktır, kaçış yok

Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Faiz de artsa bos..
    Artik yolun sonuna geliyoruz..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Pazartesiyi ve cumayı merakla bekliyorum.

7. Bu isler de hep bir cumaya denk geliyor anlamadim gitti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 850/999 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •