Originally Posted by
evo34
Aynı fikirdeyim.
Bana göre de yakın zamanda özellikle İstanbul gibi yerlerde 1milyonun altına ev bulmak hayal olacaktır...
Günümüz piyasa koşullarında ve tüm kalemlere baktığınızda ev fiyatlarının ciddi anlamda uygun kaldığını rahatlıkla görebilirsiniz.
Kimse talep fazlası satılık veya kiralık ev var demesin. Varsa iddialı, piyasa fiyatının altında evini satılık veya kiralık bir ilan versin görün bakalım kaç saat kalıyor o ilan. Kapınızda kuyruk oluşur emin olun

Originally Posted by
diproyal
Piyasa fiyatının altında kavramı göreceli olmuş.
Bu kavramı daha sayısal şekilde foruma tanımlarsanız daha iyi olur.

Originally Posted by
evo34
Örneğin; İstanbul ili Maltepe ilçesinde bir mahallede 600bin lira 3+1 civarındaki fiyatlı evlerin yanında 450bin'den ilan verin.
Talep o sıralarda sıfır bile olsa kapınızda kuyruk oluşur. Aynı şekilde aynı evin ortalama kirası 2bin lira iken, 1600TL deyin, yine kuyruk oluşur. Bunu demek istemiştim.

Originally Posted by
diproyal
Aslında dediğiniz gibi ilanlar aynı anda var.
Biri
600k tutarında diğeri de
450k. Neyse çok fazla öznellik içeren bir konu olduğu için standartmak oluşturmak zor.

Originally Posted by
evo34
O bölgeyi bildmediğinizi, Aydınevler ve Cevizli'yi bir tutmanızla anlamış oldum.
Neyse demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.
İstanbul ili Maltepe ilçesi demiştiniz. Bölgeyi gezmedim. Ancak öznel olarak burada size ne sunulursa sunulsun hepsi ile ilgili bilmediğimizi düşüneceksiniz. Sonuçta bir kısım insan serbest fiyattan daire alacak bir kısım insan ise yüksek fiyattan satacak ki işlem olsun.
Genelde burada "şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım" sorusuna cevap arıyoruz. İstanbul ili Maltepe ilçesi yanlış bir yatırım olduğu görülmüştür.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri