Katrilyon trilyon falan kafa karışıyor tabi.Sn rxpu siz derdimi anladınız hesap yaparken devletin ödediği maaşlarda sadece net ücretleri düşünün gerisi devlet için önemsizdir gerisini aslında ödemez.Dolar olarak ne kadar yük geldi olayı ise yıl içindeki dolar kuru ortalaması belli olsun gene konuşuruz.Geçen yıl 4 lira dolar kurundan hesap yapıldı neler oldu,bu yılda aynısı olacak.
Devlet 293 milyar TL memur maaşı ödüyor.55 milyar dolar. Bu bütçenin %35-40'ını bulan büyüklükte bir rakam. Bu ödenen maaş sizin deyiminizle net maaşlar. devlet 55 milyar dolar 293 milyar TL *net* maaş ödeyecek.
Özel sektör de 250 milyar dolara yakın maaş ödeyecek.
Bu rakamlar çok büyük. ekonomimizin üretim çıktısı ile uyumlu değil.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
abim bu seferki maaşın artışının enflasyona sebep olacağını hesaplamak için hiçbir veriye ve dört işleme ihtiyacın yok, bütün küçük büyük esnaf çalışan hepsi zararda, uzun zamandır hem girdileri düşük fiyattandı hemde satış yapamayacak diye zam yapamıyorud, şimdi seçimden hemen sonra birazda asgari maaşdaki 200 tlye göz dikecekler ve zamlar ardı arkasına gelecek, buna emin olabilirsin, geçen evin köşesindeki bakkal bile ' iyi 400 tl zam geldi, bizde biraz çeki düzen veririz, malum benimde kira arttı biraz' diyordu.
Çevremdekiler karekterimin en iyi/parlak yönlerinden birinin "UZLAŞMACI YAPIM" olduğunu söylerler....
Uzlaşmacı yapım gereği bana 1 adım gelene ben 10 adım gelirim
Ben senden ÖZÜR DİLERİM
Bundan sonra kardeşimsin asgari ücrete ve ücretlilere laf etmediğin sürece
saygımı gene hak ettin
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Eğer durum çok ciddi ve uzun süreli bir resesyona evrilirse cari fazla vermeye devam edebiliriz. Bu da dövizin artışını sınırlar. O nedenle içeride yaşanan kriz, işsizlik ve açlık ile dövizin seviyesini her zaman bağdaştıramayabiliriz.
Bazen eksi büyüme de açlık ta resesyon da dövizi frenleyebilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri